فهرست مطالب
Toggleمعرفی بهترین فیلم ها برای عزت نفس
برخی از آثار سینمایی بازتابی ماندگار از عزت نفس و شکوفایی افرادی بودند که به الگوی سایرین تبدیل شدند. فیلمهایی که در ادامه معرفی خواهند شد اغلب از آثار موثر سینمای جهان هستند:
- فیلم جوی (Joy 2015)؛
- فیلم رستگاری در شاوشنگ (The Shawshank Redemption)؛
- فیلم فارست گامپ (Forrest Gump)؛
- فیلم در جستجوی خوشبختی (The Pursuit of Happyness)؛
- فیلم مرد سیندرلایی (Cinderella Man)؛
- فیلم نظریه همه چیز (The Theory of Everything )؛
- فیلم بهتر از این نمیشه (As Good as It Gets)؛
- فیلم ستیغ هکسا، ستیغ جهنمی یا ستیغ ارهای (Hacksaw Ridge).
- فیلم بد حرف نزن No Speak Evil 2020
در ادامه در مورد هر یک از این فیلمها توضیحاتی ارائه خواهیم داد:
فیلم جوی (Joy 2015):
فیلم جوی داستان زنی به نام «جوی مانگانو» را روایت میکند. داستان این زن در دهه ۹۰ میلادی در ایالات متحده، یک داستان تاثیر گذار در زمینه ارتقا و پیشرفت بوده که نقش اصلی آن یک زن خانهدار بود. جوی مانگانو صاحب سه فرزند بود و برای گذراندن زندگی مشغول به پیش خدمتی و نظافت بود. جوی در دنیایی از مشکلات، تصمیم میگیرد زمین شویی طراحی کند که کارایی بهتری نسبت به سایرین دارد. ابتدا طرح او آن چنان مورد توجه قرار نمیگیرد.
پس از تلاش و فروش تعدادی از آن، با همکاری یک شبکه موفق میشود که تعداد بسیار زیادی از محصول خود را فروخته و خانواده خود را از فقر نجات دهد. این فیلم محصول ۲۰۱۵، ساخت آمریکا و به کارگردانی دیوید او. راسل و نقش آفرینی بازیگرانی چون جنیفر لارنس (در نقش جوی مانگانو) و رابرت دنیرو ساخته شد. فیلم جوی را به زنان و مردانی توصیه میکنیم که با اتکا به عزت نفس خود میخواهند موفقیت و پیشرفت را تجربه کنند.
رستگاری در شاوشنک (The Shawshank Redemption):
این فیلم نیز برگرفته از واقعیت بوده و داستان مردی موفق به نام اندی دوفره را روایت میکند که متهم به قتل همسر و دوستش شده است. او که نمیتواند در دادگاه بیگناهی خود را ثابت کند به زندان میافتد. ناگهان قلعه آرزوهایش فرومیریزد و با وجود حبس ابد ناگهان زندگی او از حرکت باز میایستد. در واقع داستان برانگیخته شدن او مبتنی بر عزت نفسی که داشت از این لحظه آغاز میشود. او با افرادی برخورد میکند که هرگز فکر نمیکرد وجود داشته باشند. پس از مدتی چالش، خودش را از نو میابد و تاثیری عمیق روی سایر زندانیها میگذارد. این تحول از یک فرد شروع شده و به مجموعهای دیگر منتقل میشود. این روند در مواقع به مخاطب نشان میدهد که عزت نفس یادگرفتنی است.
این فیلم محصول سال ۱۹۹۴ به نویسندگی و کارگردانی فرانک دارابونت، و نقش آفرینانی چون دیوید رابینز و مورگان فری من ساخته شده است.
فارست گامپ (Forrest Gump):
این فیلم داستان پسری به نام فارست گامپ را روایت میکند. این پسر معلولیت جسمی داشته و از سطح هوشی نسبتا پایینی برخوردار است. کسی با او دوست نمیشود و مادرش وقایع پیرامون را به زبان ساده برای او توضیح میداد. فارست گامپ به عنوان سرباز به ویتنام اعزام میشود. دریافت مدال افتخار و موفقیت در مسابقات ورزشی او را معروف میکند. او با کسی که دوستش دارد ازدواج میکند.
این فیلم به ما میگوید که همه ما ممکن است با محدودیتهایی به دنیا بیاییم اما داشتن هدف و تلاش برای رسیدن به آن میتواند حس توانمند بودن و موفقیت را در فرد به وجود آورد. ما این فیلم را به افرادی که احساس پایین بودن عزت نفس دارند، توصیه میکنیم. این فیلم محصول ۱۹۹۴، به کارگردانی رابرت زمکیس و نقش آفرینی تام هنکس و رابین رایت ساخته شده است.
مرد سیندرلایی (Cinderella Man):
این فیلم در مورد یک بوکسور ایرلندی آمریکایی است که در کار خود بسیار موفق بوده و طرفداران زیادی دارد. او در اوج موفقیت ناگهان از ناحیه دست دچار مصدومیت شده و مجبور میشود که مسابقات بوکس را ترک کند. او پس از مدتی به علت نداشتن درآمد کافی مجبور به کارگری شده و در سایه فراموشی به سر میبرد. او برای تامین مخارج خانواده خود دست به کارهایی میزند که هرگز فکرش را هم نمیکرد؛ اما پس از مدتی عزت نفس خود را باز مییابد و دوباره به حرفه خود برمیگردد و پس از کسب قهرمانی به یکی از ورزشکاران معروف در دوران خود تبدیل میشود.
این فیلم در سال ۲۰۱۵ به کارگردانی ران هاوارد و بازیگرانی همچون راسل کرو و رنی زلوگر ساخته شد. ما این فیلم را به افرادی توصیه میکنیم که زمانی خود را در اوج میدیدند و اکنون احساس میکنند که شکست خوردهاند.
فیلم نظریه همه چیز (The Theory of Everything):
این فیلم در رابطه با زندگی استیون هاوکینگ است که معلولیت باعث نشد که از رسیدن به اهداف خود دست بردارد. او همچنان ادامه داد تا به یکی از نوابغ زمان خود تبدیل شد. طبیعتاً دیدن زندگی چنین دانشمندی آن هم زمانی که با معلولیت شدید مواجه میشود، میتواند پیامی را به مخاطب بدهد. پیامی با این مضمون که اتفاقات ناتوان کننده یا حتی پیامدهایی که به ظاهر باعث محدودیتهای شدید میشود، میتوانند در برابر اهداف بزرگ، از مسیر پیشرفت کنار بروند. این فیلم محصول سال ۲۰۱۴ به کارگردانی جیمز مارش و نقش آفرینی ادوارد جان دیوید ردمین در نقش استیون هاوکینگ ساخته شد.
بهتر از این نمیشه (As Good as It Gets):
این فیلم داستان مردی را روایت میکند که به علت داشتن اختلال وسواس و تغییر محیط اطرافی که به آن عادت کرده بود، سعی میکند خود را از جامعه دور نگه دارد؛ اما پس از مدتی متوجه میشود که موفقیت و خوشبختی در گرو ارتباط با دیگران است. به این ترتیب سعی میکند مهربان باشد و ارتباط خود را با اطرافیان حفظ کند.
او وارد رابطه عاشقانه شده و با افرادی دوست میشود که زندگی او را تغییر میدهند. این فیلم مخصوصاً در مورد افرادی است که از اختلال روانی رنج برده و فکر میکنند دیگر توان ارتباط و تعامل سالم با اطرافیان را نخواهند داشت. این فیلم محصول سال ۱۹۹۷ به کارگردانی جیمز البروکس و نقش آفرینی بازیگرانی چون جک نیکلسون و هلن هانت بوده و برنده جایزه گلدن گلوب شده است.
فیلم ستیغ هکسا، ستیغ جهنمی یا ستیغ ارهای (Hacksaw Ridge):
این فیلم برگرفته از داستان واقعی سربازی است که از نظر ظاهری اندامی نحیف داشته و به لحاظ ارتباطی شخصی آرام و ساکت است. در ابتدا به نظر سربازی ناکارآمد میآید اما چیزی در درون خود دارد که او را در نهایت به یکی از شخصیتهای موثر تبدیل میکند. این سرباز دزمون داس نام داشته که بدون اسلحه موفق به نجات جان ۷۵ نفر در جنگ جهانی دوم میشود.
این سرباز پس از این اتفاق، مدال افتخار را از دست رئیس جمهور هری ترومن دریافت میکند. این فیلم محصول سال ۲۰۱۶ به کارگردانی مل گیبسون و نقش آفرینی اندرو گارفیلد، وینس وان و سم ورثینگتون ساخته شده است. فیلم (Hacksaw Ridge) به مخاطبان خود میگوید داشتن اهدافی بزرگ در کنار عزت نفس قوی میتواند از فرد شخصیتی ماندگار و قوی بسازد.
در جستجوی خوشبختی (The Pursuit of Happyness):
این فیلم بر اساس زندگینامه کریس گاردنر ساخته شده است. او که در دهه ۸۰ میلادی به مدت یک سال بیخانمان شده بود، پس از آن به یک کارآفرین و مدیرعامل شرکت تبدیل میشود. او ابتدا رمانی به اسم «در جستجوی خوشبختی» نوشته و پس از ساخته شدن این فیلم به شهرت بالایی میرسد. این فیلم داستان مردی است که با همسر و پسر خود زندگی میکند و به علت فقر و ورشکستی همسرش او را رها کرده و آن مرد نیز بیخانمان میشود. در حدی که با پسرش شب را در توالت عمومی میگذراند. این فیلم شامل صحنههایی تاثیر گذار و جملاتی عمیق است.
این فیلم در سال ۲۰۱۶ به کارگردانی گابریل موچینو و با نقش آفرینی ویل اسمیت ساخته شد.
سایر فیلمهایی که با محوریت عزت نفس ساخته شدهاند
در ادامه ۴ فیلم که دیدن آن ها هم بسیار به عزت نفس شما کمک میکند میپردازیم:
- من احساس زیبایی میکنم (I Feel Pretty) محصول ۲۰۱۸ در ژانر کمدی
- زندگی با چشمان بسته آسان است living is easy) with eyes closed) محصول ۲۰۱۳ در ژانر کمدی درام
- مزایای گوشه گیر بودن (The Perks of Being a Wallflower) محصول سال ۲۰۱۲ در ژانر درام
- فیلم نویسندگان آزادی (Freedom Writers) محصول سال ۲۰۰۷ در ژانر درام
در صورت علاقه توصیه میکنم کتاب برای افزایش عزت نفس را نیز مطالعه کنید. ابن نکته را باید در نظر داشت که درمان مشکلات مرتبط با عزت نفس، به وسیله فیلم ممکن نیست و برای این کار نیازمند شرکت در جلسات روان درمانی فردی یا گروه درمانی های عزت نفس مرتبط هستیم.
آنچه که از مقاله بهترین فیلم برای عزت نفس آموختیم:
در مقاله معرفی فیلم برای عزت نفس براساس فیلمهایی که معرفی شد نویسندگان و کارگردانان مطرح از جنبههای مختلف به تاثیر عزت نفس پرداختند. در برخی داستانها عامل محدود کننده فرد مشکلات خانوادگی بود و در برخی دیگر مشکلات جسمی، ذهنی، اختلال روانی، فقر و… اما در نهایت خواهیم دید که افراد با ترسیم اهداف بزرگ و تلاشی مبتنی بر عزت نفس توانستهاند بر مشکلات زندگی خود پیروز شده و تحولی اساسی در زندگی خود به وجود آورند. همان طور که متوجه شدهاید شخصیت برخی از فیلمها براساس واقعیت بود. یعنی افرادی که با تلاش برای تقویت خود جاودانه شدند و خود را به الگویی برای دیگران مبدل ساختند.