دکتر شیدا شیروانی روانشناس و هیپنوتراپ

درمانگر شناختی رفتاری

دکتر شیدا شیروانی، دکتری روانشناسی بالینی دانشگاه تهران و درمانگر شناختی رفتاری می باشند که به انجام درمان شناختی رفتاری آنلاین و حضوری مشغول هستند. 

دکتر شیدا شیروانی روانشناس و هیپنوتراپ

دکتر شیدا شیروانی، متخصص CBT

درمانگر شناختی رفتاری

دکتر شیدا شیروانی، دکتری روانشناسی بالینی دانشگاه تهران و درمانگر شناختی رفتاری می باشند که به انجام درمان شناختی رفتاری آنلاین و حضوری مشغول هستند. 

تصویر دکتر امیر شیرین زاده

دکتر CBT و درمان شناختی رفتاری

دکتر امیر شیرین زاده نیز، دکتری روانشناسی بالینی از دانشگاه تهران است. یکی از تکنیک هایی که ایشان در آن تخصص دارد، درمان شناختی رفتاری است. 

تصویر دکتر امیر شیرین زاده

دکتر امیر شیرین زاده، متخصص CBT

دکتر CBT و درمان شناختی رفتاری

دکتر امیر شیرین زاده نیز، دکتری روانشناسی بالینی از دانشگاه تهران است. یکی از تکنیک هایی که ایشان در آن تخصص دارد، درمان شناختی رفتاری است. 

دکتر نازنین شفیعی فر

درمانگر CBT و درمان شناختی رفتاری

دکتر نازنین شفیعی فر نیز، دکتری روانشناسی عمومی از دانشگاه آزاد واحد کیش را دارا هستند. یکی از تکنیک هایی که ایشان در آن تخصص دارد، درمان شناختی رفتاری است و دارای تجربه چندین ساله در این درمان می باشند. 

دکتر نازنین شفیعی فر

دکتر نازنین شفیعی فرد، متخصص CBT

درمانگر CBT و درمان شناختی رفتاری

دکتر نازنین شفیعی فر نیز، دکتری روانشناسی عمومی از دانشگاه آزاد واحد کیش را دارا هستند. یکی از تکنیک هایی که ایشان در آن تخصص دارد، درمان شناختی رفتاری است و دارای تجربه چندین ساله در این درمان می باشند. 

درخواست مشاوره با متخصص CBT

پذیرش حضوری / غیر حضوری

در شبکه های اجتماعی ما را فالو کنید

گرفتن نوبت از بهترین دکتر درمان شناختی رفتاری

متخصص CBT، فرد متخصصی است که بر اساس روش های مبتنی بر رابطه فکر، احساس و رفتار می تواند طیف گسترده ای از مشکلات افراد را رفع نماید. این دسته از مشکلات شامل مشکلاتی از قبیل اختلالات خلقی و هیجانی مانند افسردگی، اضطراب، مشکلات مرتبط با وزن، مشکلات مرتبط با عزت نفس و اعتماد به نفس، مشکلات ارتباطی و همینطور رابطه عاطفی می شوند. متخصص CBT در واقع نوعی راه حل درمانی جهت رفع مشکلات مربوط به روان انسان ها می باشد. 

متخصص یا درمانگر CBT تلاش می کند تا با استفاده از روش های کارآمد و سیستماتیک، ریشه رفتارهای ناسازگارانه را پیدا و جهت رفع آنها اقدام کند. درمانگر CBT این کار را به وسیله بررسی رفتارها، افکار، احساسات و همینطور الگوهای تکراری فرد در زندگی انجام می هد. متخصص CBT معتقد است که ریشه بسیاری از مشکلات مراجع در همین چرخه فکر، احساس، رفتار، قرار دارد.

دکتر امیر شیرین زاده، دکتر شیدا شیروانی و دکتر نازنین شفیعی فرد، درمانگر CBT مجموعه روانشناسی و مشاوره ما هستند. دکتر امیر شیرین زاده و دکتر شیدا شیروانی (پیشنهاد لینک به رزومه دکتر شیروانی )، دکتری روانشناسی بالینی از دانشگاه تهران و دکتر نازنین شفیعی فر نیز، دکتری روانشناسی عمومی از دانشگاه آزاد واحد کیش را دارا هستند. هر سه متخصص CBT و دارای تجربه چندین ساله در این درمان می باشند. در ادامه قرار است که در رابطه با رویکرد شناختی رفتاری و نقش درمانگر CBT جهت رفع طیف وسیعی از مشکلات رفتاری و ارتباطی به اطلاعات مفیدی اشاره شود.

درمان شناختی رفتاری یا CBT برای چه اختلالاتی مناسب است؟

درمانگر CBT، فرد متخصصی است که با استفاده از تکنیک های شناختی و رفتاری می تواند باعث ایجاد تغییر در نحوه تفکر، رفتار، و همچنین بهبود احساسات افراد شود. در این روش، متخصص CBT می خواهد فرد مورد نظر را با چالش های پیش رو روبرو کند و به تحلیل افکار، احساسات و رفتارهای او بپردازد.. مواجه شدن با چالش های کنونی بهترین فرصتی است که می توان از طریق آن الگوهای مخرب افکار، احساس و رفتار را پیدا و جهت رفع آنها اقدام نمود. چرخه مطرح در درمان cbt، بر سه پایه استوار است:

  • با تغییر افکار می توان احساسات را تغییر داد
  • با تغییر احساسات می توان رفتار را تغییر داد
  • با تغییر رفتار، می توان سبک زندگی و الگوهای رفتاری جدیدی ایجاد کرد.

سوال مهم این است که رویکرد CBT برای چه افرادی و با چه اختلالات روانی مناسب می باشد. 

  • افراد مبتلا به انواع مشکلات خلقی مانند افسردگی ها و اضطراب ها ( پیشنهاد لینک به مقاله نشانه های افسردگی و اضطراب )
  • افراد مبتلا به مشکلات مرتبط با پرخوری یا کم خوری عصبی و یا هر نوع مشک تغذیه و سبک زندگی
  • افراد مبتلا به انواع مختلف فوبیاها مانند فوبیای گربه، فوبیا ارتفاع، فوبیا پرواز و ….
  • افراد مبتلا به وسواس فکری-عملی (OCD)
  • افراد مبتلا به استرس بعد از سانحه (PTSD)
  • بهبود ارتباطات میان فردی و رابطه عاطفی

با کمک گرفتن از درمانگر شناختی رفتاری میتوان برای درمان انواع مختلفی از مشکلات در رده های سنی مختلف از جمله کودکان و بزرگسالان استفاده نمود. انتخاب بهترین روش درمانی شناختی رفتاری به توصیه متخصص CBT و نوع مشکل بستگی دارد. به عنوان مثال کسی که دچار افسردگی یا اضطراب است، نیازمند یک بررسی دقیق برای شناسایی مشکل و دلیل شکل گیری آن هستیم. در گام اول باید ریشه و علت مشکل را بررسی کرد و سپس با شناسایی خطاهای شناختی، رفتارهای ناکارآمد، باورهای ناسالم و همینطور تکنیک های مربوط به هر کدام، روش برخورد مراجع با مشکل را تغییر دهیم. وقتی فکر تغییر کند، احساسات نیز تغییر کرده و در نهایت رفتار فرد نیز بهبود می یابد. درمان شناختی رفتاری در نهایت فرد را با مشکلاتش مواجه کرده و چرخه معیوب مشکل را می شکند.

روان درمانگر شناختی رفتاری خوب چه ویژگی هایی دارد؟

روان درمانگری در رویکرد شناختی رفتاری، ملزوماتی دارد که لازم است توسط درمانگر CBT رعایت شود. در ظاهر رویکرد CBT یادگیری دشواری ندارد اما جزییات بسیار زیادی در این خصوص وجود دارد. به طور کلی یک متخصص CBT خوب ویژگی های زیر را دارد:

  • دارای تحصیلات کارشناسی ارشد و یا دکتری روانشناسی 
  • گذراندن دوره ۱۰۰ ساعته تخصصی درمان شناختی رفتاری زیر نظر یک استاد صاحب صلاحیت
  • گرفتن سوپرویژن، و کار کردن نزد یک درمانگر متخصص CBT دیگر حداقل برای یک سال
  • داشتن پروانه تخصصی کار روانشناسی 
  • درمان شدن خود درمانگر توسط یک روانشناس دیگر و با یک رویکرد علمی

متخصص CBT چگونه مشکل را برطرف می کند؟

اولین کار یک متخصص CBT ارزیابی مراجع است. در ابتدا مراجعه کننده را به وسیله روش هایی چون پرسشنامه، مصاحبه بالینی، بررسی شواهد ارزیابی کرده تا نوع مشکل آن به خوبی مشخص شود.

مرحله بعدی هدف گذاری مشترک بین متخصص CBT و مراجعه کننده است. در این مرحله هر دو نفر توافق می کنند که بر روی رفتار خاصی و یا مشکل خاصی در زندگی مراجع کار کنند. در ادامه فرآینده اصول کلی درمان شناختی رفتاری، آغاز می شود. این اصول کلی در بیشتر موارد شامل آموزش فکر، احساس، رفتار، باور، رفتارهای اجتنابی، افراد حمایتی و بررسی موقعیت های مختلف می شود.

در واقع متخصص CBT تلاش می کند تا فرد متوجه شود که در هر موقعیتی چه افکار و احساساتی داشته و چگونه واکنش نشان می دهد. گاهی اوقات این فرآیند با آموزش خطاهای شناختی ادامه پیدا می کند و لازم است تا فرد خطاهای شناختی خود را در موقعیت های مختلف شناسایی و اصلاح کند. 

همچنین گاهی اوقات، متخصص CBT از ترکیب سایر رویکردهای مرتبط مانند DBT و یا ACT نیز ممکن است کمک بگیرد. مهمترین تمرکز درمانگر CBT در این روش، بر پایه تحلیلی از بخش های مختلفی از شخصیت و هویت فرد می باشد. در واقع در این روش به صورت مجزا بر هر یک از بخش های شخصیت و هویت افراد تمرکز می شود. ایجاد اختلال می تواند به دلیل بروز مشکل در بخش های مختلف شخصیت فرد باشد. برای اینکه درمانگر بتواند جهت درمان اقدام کند، باید الگوهای مختلف شخصیتی افراد را مورد بررسی قرار دهد. سپس بر اساس الگوهای شخصیتی، روش های مشاهده و استفاده از تمرینات تقویتی برای بخش های مختلف شخصیت بتواند جهت بهبود روانی و شخصیتی فرد اقدام نماید. با استفاده از این رویکرد می توان الگوهای متناقض شخصیتی را پیدا کرد و جهت تغییر آنها با استفاده از ترکیب عناصر مختلف روانشناسی و مشاوره اقدام کرد.

برای درمان شناختی رفتاری به چه دکتری مراجعه کنیم؟

جهت درمان مشکلات شناختی رفتاری، بهتر است که از کمک درمانگر CBT استفاده نمود. درمانگر CBT در واقع همان روانشناس متخصصی است که با این رویکرد مراجعین خود را روان درمانی می کند. این دسته از افراد علاوه بر گذراندن تحصیلات تکمیلی، باید دوره های کارآموزی عملی و دوره صد ساعته درمان شناختی رفتاری را طی کرده باشند و گواهی های مرتبط را کسب کنند. بسیاری از افراد به اشتباه تصور می کنند که همه روانشناسان، روان درمانگر هستند. در حالی که اینطور نیست. تکنیک های درمانی شناختی رفتاری را آن دسته از درمانگرانی که در این زمینه آموزش دیده اند، به خوبی بلد هستند. در این زمینه توصیه می شود که جهت درمان اختلالات رفتاری و شناختی به نزد فردی مراجعه نمود که در رابطه با این قبیل از موضوعات روانشناسی، تبحر زیادی داشته باشد و مورد تایید اساتید شناخته شده این رشته باشد.

هزینه درمانگر شناختی رفتاری به چه عواملی بستگی دارد؟

هزینه درمان شناختی رفتاری از جمله مهمترین سوالاتی است که از سوی کاربران مطرح می شود. به طور کلی نمی توان هزینه درمانگر CBT را تخمین زد. فاکتورهای متعددی از جمله تعداد جلسات درمان، نوع مشکل و تکنیک های مختلف درمانی شناختی رفتاری می توانند بر هزینه تاثیر بگذارند. نکته مهم دیگر این است که این روش درمانی نمی تواند برای همه مشکلات رفتاری یا روانی کارساز باشد. یک درمانگر کاربلد با بررسی همه جانبه شخصیت و الگوهای رفتاری فرد می تواند جهت تعیین جلسات درمانی تصمیم گیری نماید. همچنین بررسی کند که کدام روش درمانی شناختی و رفتاری برای بیمار مفید می باشد. 

در بسیاری از موارد، استفاده از دارو درمانی در کنار تکنیک های رویکرد CBT، بهترین توصیه جهت اصلاح رفتار به شمار می رود. به عنوان مثال کسی که دارای مشکل افسردگی حاد است، باید در کنار تکنیک های شناختی رفتاری از داروهای ضد افسردگی نیز استفاده نماید. 

در این محتوا به موضوع رویکرد CBT و نقش درمانگر جهت رفع طیف وسیعی از مشکلات عاطفی و روحی پرداخته شد. درمانگر CBT با استفاده از تکنیک های ساختارمند و آگاهانه جهت شناخت الگوهای ناکارآمد رفتاری و احساسی بیمار تلاش می کند. سپس از طریق تکنیک هایی که در این محتوا به آنها اشاره شد، می تواند جهت برطرف کردن طیف وسیعی از مشکلات اقدام نماید. هر روانشناسی نمی تواند متخصص CBT باشد. درمانگر شناختی رفتاری به علم درمان مشکلات عاطفی و رفتاری بیماران آگاه می باشد. به همین خاطر، توصیه بر این است که جهت رفع مشکلات روحی و روانی به این دسته از افراد مراجعه شود.

درخواست مشاوره با متخصص هیپنوتیزم

پذیرش حضوری / غیر حضوری

مقالات مرتبط با این مقاله

انتخاب روانشناس و رویکرد
نمی‌دانید چه مشکلی دارید؟ و یا چه روانشناس و رویکردی مناسب شماست؟

۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نیاز به پشتیبانی دارید؟
×
پشتیبانی در واتساپ
پشتیبانی در تلگرام