یکی از ویژگیهای مهمی که اغلب رهبران موفق دارند، اعتمادبهنفس است. اگر شما هنگام راهاندازی و کنترل کسبوکار خودتان به تواناییهای خود ایمان ندارید، چطور میتوانید از رقبای خود سبقت بگیرید؟ رفتار افراد با اعتماد به نفس، حاصل ذهن قدرتمندی است که دارند.
چنین کسانی میدانند کی و چطور از کلمات استفاده کنند تا تأثیرگذارتر باشند. این افراد ذهن خود را روی کلمه میتوانم تنظیم کردهاند. اعتمادبهنفس مسئلهای است که در طول زمان به اثبات میرسد. اگر مایلید درباره اعتمادبهنفس اطلاعات بیشتری به دست آورید، لطفاً تا انتهای مطلب با ما باشید.
فرصت رو از دست نده! با شرکت در کارگاههای تخصصی ما، از آموزش های حرفهای بهرهمند شوید. "*" فیلدهای الزامی را نشان می دهدهمین حالا در کارگاههای تحولساز ما ثبتنام کن!
همین حالا در کارگاههای تحولساز ما ثبتنام کن!
رایج ترین ویژگی های رفتاری افراد با اعتماد به نفس بالا چیست؟
اعتمادبهنفس ممکن است در موقعیتهای مختلف دچار تغییر شود. افراد با اعتمادبهنفس به خودشان مطمئن هستند و مرتب درباره ویژگیهای شخصیتی خود حرفهای مثبت میزنند. در این جا به برخی از صفات درونی و ویژگی های افراد با اعتماد به نفس بالا اشاره میکنیم. همه این ویژگی به طور مفصل در دوره اعتماد به نفس بررسی شده و به شما آموزش داده میشوند.
برای کارهایشان عذر و بهانه نمیآورند
اگر بخواهیم به یکی از ویژگیهای افراد با اعتمادبهنفس اشاره نماییم، آن خودکارآمدی است. آنها به این موضوع باور قلبی دارند که میتوانند هر چیزی را عملی کنند. آنها معتقد هستند که منبع کنترل داخلی بهجای منابع بیرونی بر کارهای آنها تأثیرگذار است.
به طور مثال، این افراد بهخاطر دیرکردن در قرار کاری، ترافیک را بهانه نمیکنند یا رئیس خود را عامل شکست در ارتقای شغلی خود نمیدانند. مهمترین ویژگی که در رفتار افراد با اعتماد به نفس بالا دیده میشود این است که همه امور زندگی خود را تحت کنترل دارند.
از اهداف خود دستبردار نیستند
رفتار آدم های با اعتماد به نفس بالا اولین باری که مشکلی پیش میآید، تسلیم نمیشوند. آنها مشکلات و شکستها را بهعنوان موانعی غیرقابلنفوذ برای موفقیت نمیدانند. یکی از اولین کارهایی که افراد با اعتمادبهنفس در هنگام بروز مشکل انجام میدهند، این است که بدانند چرا مشکل پیشآمده و چگونه میتوانند دفعه بعد از بروز آن جلوگیری کنند.
برای اقدام نیازی به تأیید دیگران ندارند
کسانی که اعتمادبهنفس بالایی دارند، نیاز به فردی ندارند که به آنها بگوید چه کاری را چه زمانی انجام دهند. آنها زمان مفید خود را با مطرحکردن پرسشهایی مانند آیا میتوانم؟ تلف نمیکنند. اگر قرار باشد از خودشان سؤالی بپرسند این است که چرا نمیخواهم چنین کاری انجام دهم؟ خواه مسئولیتی که به عهده دارند برگزاری یک جلسه بدون حضور رئیس باشد یا حل مشکلات مشتریان، هرگز به ذهن آنها خطور نمیکند که منتظر بمانند فرد دیگری به این مسائل رسیدگی کند. آنها تشخیص میدهند که چه کاری باید انجام گیرد و بلافاصله آن را انجام میدهند.
نیازی به جلبتوجه دیگران ندارند
افراد با اعتمادبهنفس بهخوبی میدانند که خودت بودن مسئله مهمتری نسبت به اثبات مهم بودن است. مردم با دیدن این رفتار آدم های با اعتماد به نفس بالا جذب دیدگاهی که شما دارید، خواهند شد نه این که چند نفر را میشناسید. یکی از ویژگی های افراد با اعتماد به نفس بالا این است که هنگام رویارویی با موضوعات مختلف نگرشهای صحیحی اتخاذ میکنند.
زمانی که برای دستیابی به یک موفقیت بزرگ از آنها تقدیر میشود، توجهات را بهسوی افرادی که آنها را در این راه یاری کردهاند، منعکس میکنند. رفتار افراد با اعتماد به نفس نشان میدهد که آنها به تأیید یا تحسین دیگران نیازی ندارند.
به تمجید دائمی دیگران نیاز ندارند
بعضی از افراد دائم نیاز دارند که از زبان دیگران بشنوند چقدر عالی هستند. این افراد فکر میکنند که موفقیت آنها به تأیید دیگران وابسته است. یکی دیگر از ویژگی های افراد با اعتماد به نفس بالا که برخوردارند، چنین نگرشی ندارند. آنها میدانند که اعتمادبهنفس وابسته به تأیید دیگران، کاذب است و نوعی خودشیفتگی محسوب میشود.
کارهای خود را عقب نمیاندازند
برخی از افراد به دلیل تنبلی مرتب کارهای خود را عقب میاندازند. گاهی اوقات نیز این تعویق به دلیل ترس از تغییر یا شکست است. کسانی که اعتمادبهنفس خوبی دارند، یکی از ویژگی های رفتاری آدم های با اعتماد به نفس بالا این است که کارهای خود را درست بهموقع انجام میدهند. آنها بر این باورند که اعمالی که روزانه انجام میدهند آن ها را روزبهروز به هدفهایشان نزدیکتر میکند؛ بنابراین هیچگاه منتظر یک شرایط یا زمان ایدهآل نیستند. اگر فکر کنند که اکنون زمان مناسبی برای شروع نیست خودشان زمان مناسب را به وجود میآورند.
دیگران را قضاوت نمیکنند
یکی از ویژگی های افراد با اعتماد به نفس بالا این است که دیگران را مورد قضاوت قرار نمیدهند؛ زیرا میدانند که خودشان نیز چیزهای زیادی برای ارائه دارند. به همین خاطر برای این که احساسات خوبی داشته باشند نیاز نیست شخصیت دیگران را پایین بیاورند. آنها خودشان را با دیگران مقایسه نمیکنند و نگران این موضوع نیستند که هر کس را ملاقات میکنند با آنها ویژگیهای مشترکی دارد یا خیر.
از دیگران قدردانی میکنند
ویژگی افراد با اعتماد به نفس بالا این است که هرگز موفقیت دیگران را تهدیدی برای خود نمیبینند. این افراد زمانی که به موفقیتهای بزرگی میرسند، دوستان، رقبا و همکاران خود را نیز تشویق میکنند. دلیل این رفتار افراد با اعتماد به نفس این است که آنها میدانند موفقیتهای دیگران چیزی از موفقیتهای آنان کم نمیکند.
بر اساس یک مطالعه، انسانهایی که میتوانند واقعاً احساس شادی کنند و از موفقیت دیگران نیز خوشحال شوند، سطح بالایی از رضایت از زندگی و میزان پایینتری افسردگی دارند. این رفتار حاکی از اعتمادبهنفس بالای آنهاست.
بیشتر گوش میدهند و کمتر صحبت میکنند
شاید با خودتان فکر کنید که افراد با اعتمادبهنفس همیشه تسلط زیادی بر مکالمه دارند، اما این دیدگاه درستی نیست. ویژگی های افراد با اعتماد به نفس بالا این است که نیازی به ابراز وجود دائمی ندارند؛ اما در عوض شنوندههای بسیار خوبی هستند. این افراد برای نظر دیگران ارزش قائل میشوند و از این که دیگران در مرکز توجهات قرار بگیرند، ترسی ندارند.
هنگامی که دیگران صحبت میکنند، کاملاً به حرفهای آنها گوش میدهند و درک میکنند سپس پاسخ میدهند. این بدان معناست که این افراد کاملاً به تواناییهای خود باور دارند و از مطرحکردن ایدهها یا نظرات دیگران خطری احساس نمیکنند. اگر با فردی مواجه شدید که خوب به حرفهای شما گوش میدهد، نشانه بسیار خوبی است؛ زیرا این یکی از ویژگی فرد اعتمادبهنفس بالا است.
کمبود منابع آنها را متوقف نمیکند
عدم منابع کافی یا پول، افراد با اعتمادبهنفس را از مسیر خود منحرف نمیکند. آنها به هر طریقی که شده، راهی برای رفع نیازهای خود پیدا میکنند یا چگونگی زندگیکردن بدون آنها را یاد میگیرند؛ بنابراین هیچچیز نمیتواند آنها را متوقف کند.
رفتار افراد با اعتماد به نفس بالا با خودشان
اهمیت اعتمادبهنفس در نوع دیدگاهی است که نسبت به خودتان دارید، رفتاری که با خودتان میکنید و حرکاتی که انجام میدهید که در بخش رفتار افراد با اعتماد به نفس آنها را بررسی کردیم. انجام کارهایی مانند خواندن کتابهای خودشناسی، شرکت در کلاسهای درمان اعتمادبهنفس یا بهتر لباس پوشیدن برای بهبود اعتمادبهنفس، بهکلی زندگی شما را تغییر میدهد.
این مسائل علاوه بر بهبود روابط شما در محل کار یا با دوستان رابطه شما با خودتان را نیز بهتر از قبل میکند. شما تنها یکبار زندگی میکنید، پس چرا برای بهترشدن هر چه بیشتر آن تلاش نکنید؟ چرا در جهانی که به تصمیمات و غریزههای خود اعتماد دارید، زندگی نمیکنید؟ برای این منظور گاهی اوقات باید خود را در معرض چالشهای جدید قرار دهید و در صورت شکست نیز دوباره تلاش کنید و شخصیت خود را توسعه دهید.
چنانچه از میزان اعتمادبهنفس خود رضایت ندارید، هر چه سریعتر برای بهبود آن گام بردارید. رفتارهای خود را در موقعیتهای مختلف آنالیز کنید تا به شناخت بهتری درباره خودتان دست یابید. یادتان باشد که پیشرفتهای بسیار کوچک در این مسیر نیز میتواند تغییرات بزرگی در نوع نگاه شما به وجود آورد. انسانهای با اعتمادبهنفس در هر شرایطی با خودشان راحت هستند و هیچگاه نقاب نمیزنند. شما مسیر طولانی برای افزایش اعتمادبهنفس خود در پیش دارید، اما مطمئن باشید ارزشش را دارد.
۳ ویژگی رفتاری افراد با اعتماد به نفس بالا برای ایجاد تعادل بین اعتماد به نفس و غرورشان
ایجاد تعادل بین غرور و اعتمادبهنفس مسئله مهمی است که باید به آن دقت کنیم. این موضوع به میزان زیادی از خودآگاهی نیاز دارد. در این بخش به ۳ روشی که باید در رفتار افراد با اعتماد به نفس بالا برای ایجاد تعادل بین آن و غرورشان وجود داشته باشد را بررسی میکنیم.
از فیدبکها چیزهای مختلف یاد بگیرید
باورداشتن به قضاوتهای خودتان و ایمان داشتن به آنچه که هستید، به این معنا نیست که شما به طور کامل از نظرات دیگران چشمپوشی کنید. شما میتوانید از فیدبکهایی که به شما میدهند، نکات گوناگونی را یاد بگیرید، حتی اگر حرفهای آنان به مذاق شما خوش نیاید. به طور ذاتی همه ما انسانها نیاز داریم از سوی دیگران تأیید شویم، به همین خاطر در برخی از شرایط که مردم به چیزهایی که باید روی آنها کار کنیم، اشاره میکنند، نسبت به حرفهای آنان حساس میشویم.
بازخورد گرفتن مانند یک فرد حرفهای، یکی از علائم نشان دادن رفتار افراد با اعتماد به نفس شما است. اگر میخواهید اعتمادبهنفس شما واقعی باشد، در خاطرتان باشد چطور مواردی که نیاز به بهبود و تقویت دارند را شناسایی کرده و روی آن کار کنید. بدین ترتیب رفتهرفته مهارتهای خود را گسترش دهید؛ بنابراین غرور بیجا نباید باعث شود حرفها و انتقادهای دیگران را کاملاً نشنیده بگیرید.
مالک دستاوردهای خودتان باشید
کسانی که در این گروه قرار دارند، معمولاً از این که نزد دیگران بهعنوان فردی متکبر ظاهر شوند، میترسند. این نگرانی صحیح و به جا است. چنانچه در ابراز مالکیت نسبت به دستاوردهای خودتان مشکل دارید، ممکن است، آسیب ببینید. تحقیر کردن خود، رفتاری آسیبزاست که باید کنار گذاشته شود. شاید مرز بین اعتمادبهنفس و غرور شما چندان خوب نباشد، در این شرایط باید از نقاط ضعف خود آگاه باشید و از ضعفهایی که دارید، قدردانی کنید. قدردانی از عیبهای خودتان، وقاحت نیست.
شاید باورتان نشود؛ اما شکرگزاری نسبت به ضعفها که در رفتار افراد با اعتماد به نفس وجود دارد روی دیگر سکه را به شما نشان میدهد. اعتمادبهنفس بالا به این معنا نیست که همواره خود را کامل و بینقص بدانیم. یکی از تمرینهایی که میتوانید انجام دهید، صحبتکردن درباره نقاط قوت خودتان است.
برای خودتان مصاحبههای ساختگی درست کنید و در آنها از موفقیتها و دستاوردهای خودتان سخن بگویید و فیدبک دریافت کنید. اگر این تمرین را با مربی انجام دهید، بسیار مفید واقع میشود. مربیان کلاسهای اعتمادبهنفس به خوبی این کار را برای شما انجام میدهند.
حامی خودتان باشید
همواره سعی کنید در مسائل گوناگون حامی خود باشید. همه کتابهایی که درباره رهبری یا رشد فردی میخوانید یک سخن مشترک دارند و آن این است که در همه حال از خودتان قدردانی نمایید. یکی از ویژگی افراد با اعتمادبهنفس بالا و موفق همیشه همه کارها را خودشان انجام نمیدهند. آنها با پیداکردن افراد قابلاعتمادی که به آنها قدرت میدهند، بخشهای کلیدی و مهم پروژههای خود را به آنان میسپارند و یک سیستم پشتیبانی قدرتمند خلق میکنند.
ساختن یک تیم یعنی با خودتان صادق باشید، چه درباره کارهایی که انجام میدهید و چه کارهایی که از انجام آنها صرفنظر میکنید. این بدان معناست که بتوانید گامهای بیشتر و بلندتری نسبت به کارهایی که تنهایی انجام میدهید، بردارید.
کلام آخر
کسانی که اعتمادبهنفس خوبی دارند، از این موضوع اطلاع دارند که برای رشد صحیح باید از منطقه امن و راحت خود خارج شوند. آنها همواره به دنبال تجربه چالشهای جدید هستند و شکستها و ناراحتی را به عنوان پلی در نظر میگیرند که در نهایت به پیشرفت شخصی و حرفهای آنها منجر میشود. راحتی بیش از اندازه منجر به رکود و قانع بودن به چیزهای کم میگردد.
با در نظر گرفتن مسائلی که ذکر کردیم، میتوانید همه پتانسیلهای خود را به کار بگیرید. ممکن است کمی نیاز به تمرین داشته باشید؛ اما فراموش نکنید که الگو قرار دادن رفتار افراد با اعتماد به نفس بالا میتواند شما را روبهجلو حرکت دهد. اگر درباره این مقاله سؤالی دارید، لطفاً آن را با ما در میان بگذارید.