تکنیک های ارزشمند موندن در رابطه عاطفی چیست؟

روش‌های ارزشمند موندن در رابطه عاطفی

احساس ارزشمندی در رابطه مقوله بسیار مهمی است. زمانی که در یک رابطه احساس می‌کنید آن طور که باید از شما قدردانی نمی‌شود، احساس ارزشمندی شما به‌مرور آسیب می‌بیند. شاید شروع کنید به زیر سؤال بردن رابطه عاطفی و یا از این که طرف مقابل تلاش‌های شما را نمی‌بیند حسابی عصبانی شوید. هیچ یک از این واکنش‌ها حس خوبی به شما نمی‌دهد. شاید با انجام برخی تکنیک‌ها باعث شوید، شریک زندگی شما ارزش‌های شما را تشخیص دهد. در برخی شرایط نیز ممکن است از ادامه رابطه خسته شوید و به‌راحتی کنار بکشید. ما در این مقاله از کلینیک روانشناسی تهران دکتر شیرین زاده قرار است راهکارهای بهبود حس ارزشمندی در رابطه عاطفی را به شما آموزش دهیم، بنابراین تا انتهای مطلب با تیم دکتر شیرین زاده همراه باشید. 

ارزشمند موندن در رابطه عاطفی

پادکست صوتی احساس ارزشمندی در رابطه

حس ارزشمندی به عنوان یکی از فاکتورهای کلیدی رابطه چیست؟

روابط عاطفی از دور بسیار ساده به نظر می‌آیند. روابط عاطفی با گذر زمان عمیق‌تر می‌شوند. زمانی که تصمیم می‌گیرید باقی روزهای زندگی خود را با شخص دیگری سپری کنید، قطعاً به عمیق‌تر شدن این ارتباط می‌اندیشید. راه رسیدن به یک پایان خوش، چندان هموار نیست. علاوه بر عشقی که بین شماست، یک رابطه عاطفی سالم به صداقت، اعتماد و فداکاری نیز احتیاج دارد. این که شما چقدر به خودتان، باورها و اهدافی که دارید اهمیت می‌دهید. فداکاری‌کردن در رابطه به این معنا نیست که شما از همه چیز خود به‌خاطر طرف مقابل بگذرید. 

چنین رفتارهایی معمولاً پس از گذشت زمان طولانی از رابطه شما را به یک فرد سرخورده تبدیل می‌کند. فقدان حس ارزشمندبودن در رابطه آن را رو به افول می‌برد. زمانی که شما از کار، آرزوها و یا چیزهایی که در زندگی دارید، دست می‌کشید، برداشتی که از خودتان دارید به‌مرورزمان تغییر می‌کند. هر گونه احساسی که ما درباره خودمان داریم، شیوه رفتار ما و احساس ارزشمندی در رابطه حاصل احترام و ارزشی است که برای خودمان قائل هستیم. 

تکنیک‌های احساس ارزشمندی در رابطه

تکنیک‌های احساس ارزشمندی در رابطه چیست؟

به نظر شما از چه تکنیک‌هایی می‌توان برای بهبود حس ارزشمندی استفاده کرد؟ ما در اینجا چند راهکار مهم را برای شما شرح می‌دهیم. با انجام این روش‌ها می‌توانید شور و نشاط گذشته را به رابطه عاطفی خود بازگردانید. حس ارزشمند نبودن ممکن است ناشی از کمبود عزت نفس نیز باشد. بدین منظور می‌توانید با شرکت در دوره عزت نفس در تهران حس بهتری به خودتان داشته باشید. مرکز مشاوره دکتر شیرین زاده ضمن برگزاری کارگاه‌های تخصصی استراتژی‌های مفیدی را در برای رشد شخصیتی به شما آموزش می‌دهد. 

مهارت عشق ورزی

عشق بین افراد در یک رابطه عاطفی زندگی را به کام آن‌ها شیرین می‌کند. وجود عشق و علاقه اهمیت زیادی در موفقیت یک رابطه دارد، زیرا بنیان‌های اساسی آن را استوار و محکم می‌سازد. در کنار دوست‌داشتن، شرکای عاطفی بادی مهارت عشق‌ورزیدن و ظرفیت آن را نیز داشته باشند. هر دو طرف باید بتوانند احساسی که نسبت به رابطه دارند مانند، علاقه، محبت، توجه و قدردانی را به دیگری نشان دهند. 

همیشه نباید اعمال خود را با رفتارمان نشان دهیم، لازم است گاهی اوقات به عشق زندگیمان بگوییم که چقدر دوستش داریم و قدردان محبت و از خودگذشتگی‌های او در رابطه هستیم. همه چیز باید در یک رابطه عاطفی دوطرفه انجام شود. این که صرفاً یک نفر احساسات خود را به زبان بیاورد و دیگری از انجام آن خودداری کند باعث می‌شود طرف مقابل احساس کند دیگر دوست‌داشتنی نیست. چنین رفتاری پایه‌های رابطه شما را سست می‌سازد. 

احترام گذاشتن به خودتان

احترام متقابل باعث ایجاد احساس ارزشمندی در رابطه شما می‌شود و آن را بسیار بهتر پیش می‌برد. احترام سبب می‌شود هر دو طرف در عین تفاوت‌هایی که با هم دارند، حس ارزشمندی داشته باشند. به طور مثال، زمانی را در نظر بگیرید که پارتنر شما پس از یک روز سخت کاری به منزل بازمی‌گردد، او برای ریلکس کردن و دوری از تنش و استرسی که در طول تحمل کرده است به ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد. حتی اگر ترجیح می‌دهید در مورد روزی که سپری کردید با هم گپ بزنید و برای صرف شام در کنار همکار کنید، نیاز وی به‌تنهایی را درک کرده و به آن احترام می‌گذارید. بعد از اینکه انرژی خود را بازیابی نمود، عصر دل‌انگیزی را با هم سپری خواهید کرد. 

بیان نظرات و خواسته‌ها

گاهی اوقات شریک زندگی شما به‌هیچ‌عنوان قصد ندارد شما را نادیده بگیرد، شاید نتوانید نیازها و خواسته‌های خود را به روش درست و مناسبی به یکدیگر منتقل نکنید. بر اساس یکی از مقاله‌های معتبر منتشر شده در سال ۲۰۲۳، بحث و گفت و گو درباره مسئله‌های گوناگون رابطه و تلاش برای حل آن‌ها نشان می‌دهد که افراد قدردان و مراقب رابطه خود هستند. 

بدین ترتیب هنگام بحث‌کردن در مورد رابطه، شریک عاطفی شما متوجه خواهد شد که در برخی مواقع  به نیازها و خواسته‌های شما بی‌توجهی شده است. صحبت‌کردن با آن‌ها در مورد این موضوع ممکن است کمک کند، متوجه شوند که چه نوع تغییرات مثبتی می‌توانند ایجاد نمایند و همچنین ممکن است به آن‌ها اجازه دهد تا در مورد راهکارهایی صحبت کنند که با انجام آن‌ها شما حس بهتری پیدا خواهید کرد. 

بیان کردن احساسات

ایجاد یک رابطه امن همراه با حس صمیمیت و همدلی باعث می‌شود افراد احساسات خود را بدون هیچ ترسی بروز دهند. این امر برای آن‌ها بسیار مفید است و احساس ارزشمندی در رابطه را تقویت می‌سازد. صمیمیت تنها به معنای برقراری رابطه جنسی نیست. محبت‌کردن با روش‌های مختلف نیز می‌تواند شامل چنین موردی شود. به طور مثال، در آغوش گرفتن یکدیگر، بوسیدن، صحبت‌کردن درباره مسائل مختلف ارتباط باکیفیت‌تری ایجاد می‌نماید. بر خلاف تصورات کلیشه‌ای و ذهنیت‌های نادرستی که درباره مردان به وجود آمده است، آن‌ها نیز چنین رفتارهایی را دوست دارند. گرفتن دست در هنگام راه‌رفتن در خیابان، تکیه‌دادن به یکدیگر، یا فشاردادن ملایم در حین صحبت‌کردن نیز می‌تواند نوعی صمیمیت باشد.

دنبال کردن هدف

زمانی که رابطه جدیدی را آغاز می‌کنید، باید به خواسته‌ها و اهدافی که دارید نیز اهمیت دهید و بخشی از وقت خود را صرف رسیدن به آن‌ها نمایید. هرگز تمام ‌وقت، ذهن و انرژی خود را برای رابطه نگذارید. زمانی که همه وقت خود را صرف رابطه، افکار و خیالات خود کنید زمانی برای دسترسی به اهداف و خواسته‌های خودتان ندارید. از طرفی این کار باعث وابستگی شما به طرف مقابل می‌گردد به همین خاطر نمی‌توانید به‌تنهایی از زمان و فعالیت‌های خودتان لذت ببرید. 

مشکلات شما به‌مرورزمان افزایش می‌یابد و چالش‌های جدیدی پیشروی شما قرار می‌گیرد. همه این موارد دست‌به‌دست هم می‌دهند تا حس ارزشمندی شما آسیب ببیند و از بین برود. به‌منظور ایجاد حس ارزشمندی در رابطه لازم است تایمی را به خودتان و فعالیت‌های موردعلاقه‌تان اختصاص دهید، توجه‌کردن به نیازهای خودتان از شما شریک عاطفی و مادر شادتری می‌سازد. 

دلایل مهم‌بودن ارزش‌های مشترک در یک رابطه

چرا ارزش‌های مشترک در یک رابطه مهم هستند؟

 اشتراک‌گذاری ارزش‌های اصلی برای یک رابطه سالم طولانی‌مدت حیاتی است. بدون وجود آن‌ها، زندگی مشترک می‌تواند شروع به تنزل کند و موجب بروز مشکلات گوناگونی گردد. ارتباط مفید، حل تعارض‌ها، حل مسئله و تصمیم‌گیری زمانی که با اخلاق و اصول افراد همسو باشد، بسیار ساده‌تر است و به احساس ارزشمندی در رابطه کمک می‌کند. شما می‌توانید از جنبه مشابهی به این موضوع نزدیک شوید و از ارزش‌های سازگار استفاده کنید تا راه‌حلی پیدا کنید که نیازهای همه را برآورده کند. زوجی را در نظر بگیرید که با چالش‌های مالی روبرو شده‌اند و به عنوان یک فرد، هر دو برای مسئولیت مالی ارزش قائل هستند. 

گزینه‌های زیادی برای آن‌ها وجود دارد و از آنجایی که هر دو آن‌ها نیاز به مدیریت سرمایه را تشخیص می‌دهند، به‌راحتی موافقت می‌کنند که به‌جای بحث در مورد اینکه آیا باید بدهی کارت اعتباری را بپذیرند یا مخارج خود را کاهش دهند، بودجه تعیین کنند. ارزش‌های مشترک نیز می‌تواند بر پویایی بین یک زوج تأثیر بگذارد. از آنجایی که شما اخلاق و اصول مشترک دارید، فضایی ایجاد می‌کند که می‌توانید روی درک شریک زندگی خود حساب کنید.

جمع‌بندی

حس عدم قدردانی در رابطه نارضایتی و رنجش از یکدیگر را به همراه خواهد داشت. در چنین شرایطی، صحبت‌کردن با شریک زندگی شما ممکن است کمک‌کننده باشد. گفت‌وگو در مورد احساس شما، آنچه که نیاز دارید و پرسیدن در موردنیازهای آن‌ها ممکن است به روشن‌شدن رخدادهایی که در حال وقوع است، کمک کند. شاید با خودتان بگویید که صحبت‌کردن و اقدام نمودن در خصوص چیزی که درباره آن بحث می‌کنید، تنها راه و بهترین روشی باشد که باید در پیش بگیرید. به هر حال، می‌توانید آن را انجام دهید. چنانچه درباره مبحث امروز سؤالی دارید، لطفاً آن را با ما در میان بگذارید. 

سؤالات متداول مقاله تکنیک های ارزشمند موندن در رابطه عاطفی

آیا به منظور ایجاد حس ارزشمندی لازم است از همه استراتژی‌ها استفاده کنیم؟

برخی از مواردی که ما ذکر کردیم کاملاً به صورت ناخودآگاه انجام می‌شوند. شاید برخی کارهایی که در روزمره انجام می‌دادید در حال حاضر جزو تکنیک‌های قید شده باشد.

چرا حس ارزشمند بودن اهمیت زیادی در رابطه دارد؟

همه افراد دوست دارند رابطه بسیار خوبی با همسر یا شریک زندگی خود داشته باشند و طعم شادی و خوشبختی را بچشند، به همین دلیل دوست دارند رابطه خود را بهبود دهند. 

بهترین روش برای بهبود حس ارزشمندی چیست؟

برای بهبود حس ارزشمندی باید تعدادی از عوامل در کنار هم قرار گیرند، اما شاید بیان خواسته‌ها و نیازها یکی از مهم‌ترین‌ها باشد.

مقالات مرتبط با این مقاله

انتخاب روانشناس و رویکرد
نمی‌دانید چه مشکلی دارید؟ و یا چه روانشناس و رویکردی مناسب شماست؟

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *