راه سریع از بین بردن استرس و اضطراب

تصویر از بین بردن استرس برای همیشه

اضطراب می تواند به عنوان یک وضعیت موقت و یا دائمی که در زندگی شما تداخل ایجاد می کند، تجربه شود. این امر طبیعی است که قبل از یک رخ داد مهم و یا در طول یک مشغله کاری احساس استرس داشته باشید. اگر شما در خود در یک بازه زمانی بلند مدت احساس اضطراب داشتید و به نظر رسید که قادر به کاهش اضطراب فوری خود نیستید، یک بررسی و معاینه ی دقیق می تواند مفید واقع گردد. اگر شما از این بابت احساس نگرانی می کنید، ضروری است که با یک مشاور روانشناس صحبت نمایید همچنین میتوانید با استفاده از راهکارهای سریع از بین بردن استرس این مقاله از مرکز مشاوره آنلاین دکتر شیرین زاده، میزان استرس و اضطراب خود را کمتر کنید.

راه سریع از بین بردن استرس
یکی از راه های موثر جهت مقابله با اضطراب، تغییر شرایط عامل اضطراب آور و کنترل آن ها می باشد.

عامل استرس زا را شناسایی کنید!

دلایل مختلفی ممکن است منجر به ایجاد حس اضطراب در شما گردد. بنابراین مشخص کردن دقیق عوامل منجر به اضطراب و اقدامات لازم برای مقابله با آن بسیار مفید خواهدبود. به عنوان مثال اگر در پرداخت قسط خود عقب افتاده باشید، احساس یک بار سنگین بر روی دوش خود می کنید و تا پرداخت آن این حس با شما خواهدبود.

  • اگر شغل و یا درآمد پایینتان باعث ایجاد استرس در شما شده باشد، می توانید به دنبال یک شغل با درآمد بهتر باشید. همچنین می توانید تحصیلات خود را ادامه دهید و یا نسبت به اخذ مدرک معتبر جهت ارائه و افزایش حقوق خود اقدام نمایید.
  • یک لیستی از مواردی که باعث حال خوش شما می شود تهیه کنید. افکاری که باعث ایجاد حس اضطراب در شما می گردد را یادداشت کنید و به دنبال یافتن ایده هایی برای مقابله با آن ها باشید.
  • تا جایی که ممکن است در مورد اختلال اضطراب اطلاعات کسب کنید. حتی در حد شناخت در مورد چگونگی عملکرد و راه سریع از بین بردن استرس.
  • حتی اگر یک عامل اضطراب برای شما غیر قابل کنترل باشد، ممکن است بتوانید در آن تغییراتی ایجاد کنید تا کمی از قدرت استرس زایی آن بکاهید. به عنوان مثال، اگر به خاطر انجام مسافرت به منظور ملاقات فامیلی که در شهری دیگر زندگی می کند احساس اضطراب می کنید، می توانید آن ها را به خانه خود دعوت کنید و شما میزبان آن ها باشید. یا مثلا اگر بابت میزبانی یک جشن در خانه خود احساس اضطراب دارید، می توانید این جشن را در یک رستوران برگزار نمایید. بنابراین به جنبه های منعطف عوامل اضطراب آور نگاه ویژه داشته باشید.

از عوامل اضطرابی دوری کنید!

اگر یک موقعیت باعث ایجاد حس اضطراب در شما می شود، واضح است که از آن دوری می کنید. مثلا اگر شما از پرواز می ترسید، می توانید سفر به صورت زمینی را انتخاب نمایید. محدودیت های خود را شناسایی و جهت صیانت ازخود تمرین کنید. با این حال مهم است که اگر اضطراب گریبان گیر زندگی شما شده است، با آن مقابله نمایید. به عنوان مثال، اگر به واسطه ماموریت شغلی خود مجبور به پرواز های مکرر به شهرهای مختلف هستید، جایگزینی آن با سفر زمینی راهکار مناسبی قلمداد نمی گردد، بلکه بهتر است جهت مقابله با ترس و از بین بردن استرس برای همیشه به یک مشاور روانشناس مراجعه کنید.

  • اگر احساس می کنید که موقعیت مالی، اجتماعی، شغلی و یا خانوادگی شما ( مثل خطر از دست دادن موقعیت شغلی و یا استرس در مورد رابطه با همسرتان و … ) تنزل یافته است، علت آن می تواند دوری شما از عوامل اضطراب آور باشد. بنابراین وقت آن رسیده است که جهت مقابله با آن به یک مشاور و یا درمانگر مراجعه نمایید.
  • اگر بعضی از اشخاص باعث ایجاد حس اضطراب در شما می شوند و شما احساس راحتی در کنار آن ها نمی کنید، تغییراتی ایجاد کنید تا به واسطه آن مجبور به بودن در کنار آن ها نباشید.
  • اگر شما به علت یک موقعیت اجتماعی مضطرب می باشید ( مثل تغییرات آب و هوا ) به خود یادآوری کنید که به تنهایی قادر به رفع آن نمی باشید.
  • اگر محیط کاری و یا محل تحصیلی تان باعث استرس در شما می شوند، بخشی از شبانه روز تلفن همراه و لپتاپ خود را خاموش نگه دارید تا از اضطراب ناشی از آن ها در امان بمانید.
کاهش اضطراب با صحبت کردن
شما می توانید از طریق صحبت با نزدیکان خود پیرامون علائم اضطراب خود، اقدام به مقابله با آن ها نمایید.

تقاضای کمک به منظور کاهش اضطراب خود نمایید!

در بسیاری از افراد، صحبت کردن پیرامون اضطراب یک راه مفید جهت تخلیه بار روانی می باشد. اگر می‌خواهید بار روانی خود را تخلیه کنید، از همسر یا دوست صمیمی خود بخواهید شما را راهنمایی کنند و ضمنا سعی کنید حس خود را به آن ها بازگو کنید. گاهی اوقات تنها بیان احساسات با کلمات می تواند میزان زیادی از استرس شما را کاهش دهد.

  • سعی کنید جمله ای مثل عبارت مقابل مقابل را بگویید: ” من می خواهم درباره احساسم با تو صحبت کنم. من اخیرا درگیر یک حس اضطراب شده ام که نمی توانم از آن دوری کنم.”
  • به این نکته توجه داشته باشید که ممکن است تکیه بیش از حد به یک شخص جهت ابراز مکرر حس اضطراب خود به وی باعث شود که فشار روحی زیادی به او منتقل گردد. بنابراین از بروز چنین اتفاقی خودداری نمایید.
  • اگر با میزان زیادی از اضطراب جهت مقابله روبرو هستید، مراجعه به یک روانشناس را درنظر داشته باشید. شما نزد او می توانید آزادانه به بیان احساسات خود بپردازید، ضمن این که می دانید یک فرد توانا در مقابلتان قرار دارد که می تواند هر اندازه که نیاز دارید به شما کمک نماید.

برای کاهش استرس چه بخوریم؟

از عادات غذایی ناسالم دوری کنید

این کار به نظر ساده می رسد، اما ایجاد تغییرات در خورد و خوراک روزانه می تواند بر کاهش اضطراب تاثیر بگذارد. اگر درون خود احساس اضطراب، ترس و استرس می کنید، حداقل برای پیاده سازی یکی از این موارد زیر اقدام کنید:

  • قهوه: محبوب ترین نوشیدنی انرژی زا  است که می تواند دلیل بر اضطراب شما باشد. اگر شما هر روز صبح قهوه می نوشید، سعی کنید به مدت چند هفته آن را با چای بدون کافئین و یا آب آشامیدنی جایگزین کنید. شاید در اوایل کار سختی به نظر بیاید، اما فرصت مناسبی است تا در این مدت سطح استرس خود را کاهش دهید.
  • شکر و نشاسته: افراد غالبا مصرف غذا های حاوی شکر و نشاسته (مثل بستنی، کلوچه، ماکارونی و … ) را عامل کاهش اضطراب می دانند، زیرا در آن ها به طور موقت احساس آرامش ایجاد می کند، هرچند بالا و پایین رفتن فشار خون را به همراه خواهد داشت که به تبع آن ممکن است فشار روحی و روانی در خود ایجاد نماید.
  • الکل: مصرف الکل شاید در شخص در ابتدا احساس راحتی ایجاد کند، اما در بلند مدت تاثیر مخرب دارد و مصرف بی رویه آن باعث افزایش سطح اضطراب می گردد.
  • در علم پزشکی، اعتقاد بر این است که اضطراب ناشی از التهاب سیستم عصبی مرکزی می باشد که این التهاب از روده نشات می گیرد. بنابراین تغییر رژیم غذایی احتمالا منجر به کاهش اضطراب در شخص می گردد.
مقابله با استرس با مصرف غذای سالم
مصرف غذاهای سالم کمک زیادی به ایجاد ثبات در خلق و خوی شما می کند و بدن شما بهتر قادر به دفع اضطراب در شرایط استرس زا خواهد بود

رژیم غذایی سالم داشته باشید

مصرف غذاهای سالم کمک زیادی به ایجاد ثبات در خلق و خوی شما می کند. اگر مواد مغذی مناسبی دریافت کنید، بدن شما بهتر قادر به دفع اضطراب در شرایط استرس زا خواهد بود. شما می توانید جهت جلوگیری از اثرات منفی قهوه، الکل و شکر، سعی کنید مصرف میوه و سبزیجات خود را زیاد نمایید.

  • مصرف غذاهای حاوی آنتی اکسیدان بالا مثل ذغال اخته را درنظر داشته باشید. این امر باعث افزایش روحیه و کاهش هورمون های مربوط به استرس می گردد.
  • سعی کنید غذاهای با ویتامین D و B و E  بالا مثل تخم مرغ، بادام و ماهی مصرف کنید.
  • مصرف غذاهای سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ مانند گردو یا دانه های کتان می تواند به کاهش اضطراب شما کمک نماید.
  • غذاهای حاوی مواد غذایی مثل منیزیم ( مانند ماکارونی و نان و…) به کاهش استرس شدید کمک می کند. اکثر افراد مقدار توصیه شده منیزیم را دریافت نمی کنند که همین امر سبب علائم مختلفی از جمله اضطراب می شود.

چه ورزش‌هایی برای کاهش استرس خوب است؟

مطالعات نشان می دهد که ورزش منظم سطح اضطراب روزانه را کاهش می دهد و حتی باعث درمان آن نیز می گردد. شما هم در هنگام ورزش و هم ساعاتی پس از آن احساس راحتی و نشاط می کنید. ورزش های هوازی مثل دویدن و دوچرخه سواری و همچنین تمرینات با وزنه و عضله سازی به کاهش اضطراب کمک شایانی می کند.

  • تمرینات یوگا را نیز در نظر داشته باشید. فضای آرام و ساکت یوگا باعث تمرکز شما شده و به تبع آن منجر به کاهش سطح استرس شما می گردد.
  • اگر فکر به ورزش به خودی خود باعث ایجاد حس اضطراب در شما می گردد، سعی کنید برنامه های تمرینی سبک برای خود تدارک ببینید. نیازی نیست که لزوما به یک باشگاه حرفه ای بروید و یک ورزش سنگین تیمی انجام دهید. انجام تمرینات سبک ورزشی در خانه و یا محله می تواند به کاهش اضطراب و تقویت روحیه تان کمک کند.

از تمرینات تنفسی عمیق استفاده کنید.

نفس کشیدن آرم و عمیق فورا باعث کاهش اضطراب می شود. اکثر افراد نفس کشیدن و حرکت دم و بازدم را با سرعت انجام می دهند. هنگامی که ما احساس استرس می کنیم، ناخودآگاه با سرعت بیشتری نفس می کشیم که این باعث افزایش و تشدید آن می شود. به جای آن سعی کنید نفس را در قفسه سینه حبس کرده و به آرامی آن را رها کنید.

  • نفس عمیق و آرام اکسیژن بیشتری را وارد ریه می کند که این امر باعث کاهش فشار خون، شل شدن عضلات و آرامش شما می گردد.
  • ۴دفعه نفس بکشید و هر دفعه آن را برای مدت ۳ثانیه نگه دارید و سپس آن را به صورت بازدم بیرون دهید. انجام این تمرین در یک دقیقه بلافاصله باعث کاهش اضطراب فوری در شما می گردد.

تمرین مدیتیشن کنید تا کاهش اضطراب خود را حس نمایید.

انجام استراحت و مدیتیشن راهی بسیار موثر جهت کاهش استرس در افراد به خصوص اشخاصی که از اختلال اضطراب عمومی رنج می برند، باشد. راه های متعددی جهت مدیتیشن وحود دارد. بنابراین خوب است چند مورد از این راهکار را امتحان کنید و آن روشی که از همه بهتر بر روی شما اثرگذار بود را برای خود انتخاب نمایید. شما می توانید به محض احساس اضطراب در حود اقدام به مدیتیشن نمایید تا اضطراب خود را کاهش دهید.

  • مدیتیشن هدایت شده بهترین روش برای افراد مبتدی می باشد. این روش می تواند به صورت حضوری انجام شود، اما راه راحت تر این است که یک لوح فشرده مربوط به آموزش آن را خریداری کنید و یا از طریق اینترنت ویدئوی آموزشی آن را دانلود نمایید. شما تکنیک هایی را فراخواهید گرفت که وقتی احساس عدم کنترل بر روی افکار خود می کنید، چگونه خود را آرام نمایید.
کاهش اضطراب به وسیله تمرینات ذهنی
یکی از راه های مقابله با اضطراب، انجام تمرین های ذهنی در محیطی آرام و ساکت می باشد.

تمرین تمدد اعصاب کنید.

این حرکت بر روی یک فکر یا الگویی از افکار که موجب اضطراب شما می شود تمرکز دارد. اگر احساس شما شدت گرفت، کمی عقب نشینی و استراحت کنید و نفس عمیق بکشید. این تمرین می تواند به سادگی پیدا کردن یک فضای آرام جهت تفکر به مدت ۵ دقیقه و در شروع هرروز باشد. در زیر به یکی از این تکنیک ها اشاره خواهیم کرد:

  • راحت بنشینید و چشمان خود را ببندید. برای مدت ۵ دقیقه نفس خود را داخل و خارج کنید. حال یک حسی مثل اضطراب، افسردگی و یا خاطره دردناک در خود راه دهید. این حس را در ذهن خود نگه دارید، اما به خودتان اجازه ندهید که در این فکر فرو بروید و تنها در کنار آن مانند یک دوست بنشینید. آن حس را تماشا کنید. آن را در خودآگاه تان حفظ نموده و بگویید “من اینجا در کنار تو هستم و تا هرموقع که نیاز داشته باشی نزد تو می نشینم.” اجازه دهید که این حس خودش را شرح دهد و سپس تغییر آن را مشاهده کنید. چنانچه شما مانند یک دوست در کنار حستان باشید، به مرور شروع به دگرگونی و بهبودی در خودتان می کنید.

تجسم فکری را امتحان کنید.

این کار یک پروسه تخلیه ذهن مضطرب شامل افکار و تصاویر و جایگزینی آن ها با افکار و تصاویر با جنبه مثبت می باشد. سعی کنید ذهنتان را به سمت یک مکانی ببرید که در آن احساس آرامش و امنیت می کنید. هنگام هدایت خود به آن صحنه تمام جزییات آن را مجسم کنید تا کاملا ذهن خود را تخلیه نمایید.

  • دوری از افکار منفی و تغییر آن ها به افکار مثبت ذهن و جسم تان را آرام و شما را جهت کاهش اضطراب آماده می کند.

راه سریع از بین بردن استرس و اضطراب

کاهش استرس به وسیله سرگرمی
در صورت مشاهده علائم استرس در خود، می توانید با انجام کارهای مورد علاقه تان اقدام به کاهش یا رفع آن ها نمایید.

انجام کارهای مورد علاقه!

اغلب، هنگامی که شما راهی برای مقابله با مشکلات زندگی پیش رو نمی بینید، اضطراب در شما شکل می گیرد. در طول روز برای حداقل ۱۰ دقیقه کاری را انجام دهید که به شما آرامش می دهد. این کار می تواند مطالعه، ورزش، گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم و … باشد. این امر باعث می گردد که اضطراب خود را فورا از ذهنتان دور نمایید.

  • اگر زمان خالی کمی در اختیار دارید، به دنبال شرکت در یک کلاس در رشته مورد علاقه تان باشید. مثلا اگر به موسیقی علاقه دارید، در کلاس سازنوازی خصوصی شرکت کنید و یا اگر به زبان های خارجی علاقه دارید، می توانید از مدرس زبان خارجی مد نظرتان در منزل استفاده نمایید.
  • در طول انجام کارهای مورد علاقه، تصمیم بگیرید که به هیچ وجه در مورد مسئله مورد نگرانی تان فکر نکنید. حذف آن از ذهنتان باعث می شود که از فعالیتتان لذت بیشتری کسب کنید.
  • کاری را انجام دهید که به شما کمک کند تا به آرامش برسید. در نظر داشته باشید که یک راه مشخص برای همه افراد وجود ندارد و برای هر شخص یک کار و فعالیت، نتیجه مثبت خواهد داد.

زیر نور خورشید قرار بگیرید!

کمبود ویتامین D ممکن است در احساس اضطراب شما نقش داشته باشد. خوب است که در روز به مدت ۱۵ دقیقه در معرض آفتاب قرار بگیرید و یا در صورت لزوم می توانید از مکمل یا قرص ویتامین D استفاده کنید.

خودتان را درگیر یک مسئله نکنید!

اگر روزمرگی شلوغی دارید، مشغله کاری زیادی تجربه می کنید و یا در مدرسه نگران درس خود می باشید، باید بدانید که زیادی خودتان را درگیر کرده و برای خود زمینه اضطراب بیش از حد در زندگی تان فرآهم نموده اید. سعی کنید کمی مشغله روزمره تان را کم کنید و فعالیت های غیر ضروری را از زندگی تان حذف کنید. اختصاص دادن زمان کافی برای مواجهه با اضطرابتان به شما کمک خواهد کرد تا بر آن غلبه نمایید.

  • اگرچه گذراندن وقت در کنار دوستان بسیار لذت بخش می باشد، اما افراط در این کار باعث می شود تا وقتی برای خودتان باقی نماند و ضمنا بابت اینکه آن ها شما را رها کنند و تنها بگذارند اضطراب بگیرید. بنابراین خوب است که روزهایی را هم برای خودتان و تنهایی تان در نظر بگیرید.
  • یاد بگیرید که به بعضی از درخواست ها “نه” بگویید. حتی اگر تعهد کاری دارید و یا در ماموریتی اجباری هستید، گفتن “نه” در بعضی مواقع به نفع شماست و مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
رفع اضطراب با استراحت کافی
خواب کافی و به موقع تاثیر بسزایی در کاهش استرس در افراد دارد.

به اندازه کافی بخوابید!

کمبود خواب می تواند باعث شود که به هر شخصی احساس خستگی و پریشانی دست بدهد و همچنین برای اشخاصی که از حس اضطراب رنج می برند، بسیار مضر می باشد. خواب ناکافی می تواند باعث بدتر شدن افکار نگران و مضطرب شما گردد. بنابراین حتما بین ۷ الی ۹ ساعت خواب شبانه داشته باشید.

  • سعی کنید در ساعت مشخصی از شب به رختخواب بروید و در روز از خواب برخیزید. این امر به شما کمک می کند تا سیکل خواب خود را تنظیم نمایید و به تبع آن خواب بهتری داشته باشید.
  • اگر احساس می کنید به سختی به خواب می روید، سعی کنید از داروی ملاتونین استفاده کنید. ملاتونین هورمونی است که بدن شما جهت کمک به احساس خواب آلودگی تولید می کند. شما می توانید این دارو را با دوز پایین از داروخانه ها تهیه نمایید.
  • از استفاده از تلفن همراه خود و یا تماشای تلویزیون قبل خواب اجتناب کنید. زیرا این وسایل به دلیل داشتن نور و روشنایی زیاد در خود، از تولید ملاتونین کافی در بدن شما جلوگیری می کنند و در نتیجه باعث عدم خواب با کیفیت مطلوب می گردند.

در خانه نزد دوستان یا خانواده استراحت کنید!

شما وقتی که در خانه هستید، باید کاملا به دور از اضطراب قرار داشته باشید. در واقع خانه و دوستان شما بایستی پناهگاه شما قلمداد شوند. هنگام مواجهه با اضطراب سعی کنید زمانتان را در خانه سپری کنید و در کنار دوستان یا اعضاء لحظات شادی را سپری کنید.

  • یک دوش آب گرم بگیرید. به یک موزیک آرام بخش گوش دهید و از هر چیزی که باعث اضطراب شما می شود دوری کنید.
  • اگر در خانه تنها زندگی می کنید، از دوستانتان تقاضا کنید تا به خانه شما بیایند و در کنار شما باشند.
  • در مورد احساستان با یکی از دوستان صمیمی تان یا اعضاء خانواده صحبت کنید و جمله ای مثل عبارت مقابل را بگویید: “من اخیرا دچار اضطراب شده ام و این باعث شده تا احساس شادمانی نداشته باشم. آیا تو هم تا به حال درگیر این احساس شده ای؟”
کاهش علائم استرس به کمک درمانگر
یکی از بهترین روش های کنترل و درمان علائم استرس، مراجعه به یک متخصص روانشناس می باشد.

راه‌های کاهش استرس با مشاوره گرفتن

از زمان مناسب جهت مراجعه به یک روانشناس آگاه باشید. اگر احساس اضطراب مضمن دارید و گمان می کنید از یک اختلال روانی رنج می برید، با یک روانشناس یا روانپزشک ملاقات داشته باشید. اضطراب می تواند به عنوان یک اختلال سلامت روانی آشکار گردد. اختلال های اضطراب می توانند به معضلات دیگری مثل نگرانی ناتوان کننده، ترس، آگورافوبیک، اضطراب جدایی، اضطراب اجتماعی و اختلال وسواس فکری منجر شوند. بدون کمک یک درمانگر تلاش برای از بین بردن استرس برای همیشه بسیار دشوار می باشد و هرچه زودتر این کمک را اتخاذ کنید سریع تر احساس بهبودی در خود خواهید نمود.

  • اگرچه واژه “تشخیص” می تواند اضطراب آور باشد، اما تشخیص یک اختلال سلامت ذهنی مثل اضطراب به درمانگر شما کمک خواهد کرد تا بداند چگونه مورد خاص اضطراب شما را درمان نماید.
  • جهت پیدا کردن یک درمانگر، ابتدا با پزشک خود صحبت کنید. او ممکن است در خصوص پیدا کردن یک متخصص سلامت ذهنی پیشنهادات مفیدی داشته باشد. همچنین منابع آنلاین مناسبی جهت ارتباط با یک درمانگر مناسب در محدوده سکونتتان وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده نمایید.
  • اعتماد به درمانگر خود و حس راحتی و خونسردی هنگام صحبت با وی بسیار حائز اهمیت می باشد. همچنین هنگام جستجوی یک درمانگر، بایستی به این نکته توجه داشته باشید که آیا طرف قرارداد با بیمه درمانی مورد استفاده شما می باشد یا خیر؟

اضطراب خود را برای درمانگرتان شرح دهید!

تا جایی که ممکن است هنگام توصیف علائم اضطراب خود برای درمانگر، به جزییات اشاره کنید. او در کنار شماست تا به شما کمک کند. چرا که او با طیف وسیعی از علائم بیماری ذهنی و اضطراب آشنا می باشد. اگر مسئله خاصی باعث برطرف شدن حس اضطراب شما می گردد، حتما به آن اشاره کنید. اختلالات اضطراب به وسیله درمانگر قابل درمان می باشد، اما به شرطی که درمانگر، اطلاعات کافی جهت کمک به شما را در اختیار داشته باشد. سعی کنید جملاتی مثل عبارات زیر را عنوان کنید:

  • “من به طور معمول حالم خوب است، اما هر موقع که مجبور می شوم وارد یک جمعیت شوم، تنفس و ضربان قلبم افزایش می یابد و ناگهان مضطرب می شوم.”
  • “آن قدر افکار مضطرب در ذهنم مرور می شود که واقعا گذراندن روز برایم سخت می باشد.”

درمان شناختی رفتاری (CBT) را در نظر داشته باشید!

درمان شناختی رفتاری نوعی درمان می باشد که در آن درمانگر به شما یاد خواهد داد که چگونه ضمن تاثیر در روش تفکرتان بر اضطراب خود غلبه نمایید. در این روش درمانی شما با درمانگر خود یک الی دو مرتبه در هفته ملاقات می کنید. این روش ترکیبی از استفاده از دارو و دیگر روش های درمانی می باشد.

  • درمانگر به شما بین هر ملاقات یک سری تمرینات درمانی پیشنهاد می دهد. حتما این تمرینات را جهت بهبودی و اثر گذاری هرچه بهتر انجام دهید.
  • این روش ممکن است برای چند ماه به طول بیانجامد. بنابراین شما جهت دستیابی به بهبودی کامل ملزم هستید که تا آخرین جلسه به این طول درمان متعهد باشید.

داروهای ضد اضطراب مصرف کنید

اگر اضطراب طولانی مدتی تجربه می کنید که در خواب شما تاثیر منفی گذاشته است و در طول روز نیز از آن رنج می برید، از پزشک خود بخواهید تا داروی ضد اضطراب تجویز نماید تا با مصرف آن سطح اضطراب را کاهش دهید. عموما این داروها عوارض جانبی به همراه دارند و یا عادت ساز می باسند. بنابراین قبل از استعمال این داروها تا حد ممکن سعی کنید از تمرینات و سایر روش های درمانی استفاده کنید و مصرف این داروها را در اولویت آخر قرار دهید.

  • اختلال وحشت زدگی، اضطراب شدید اجتماعی و دیگر علائم می توانند به وسیله داروهای تجویز شده متناسب با نیازهایتان مورد درمان قرار گیرند.

داروهای گیاهی را درنظر داشته باشید!

برخی گیاهان و دمنوش های گیاهی علائم اضطراب را کاهش می دهند. اگرچه روش های همسان درمانی از نظر پزشکی ثابت نشده اند، اما داروهای گیاهی می توانند باعث تسکین و آرامش شما شوند. موارد زیر را درنظر داشته باشید:

  • از گل بابونه به طور سنتی برای درمان اضطراب، استرس و ناراحتی معده استفاده می شود. این گیاه خواصی مشابه با داروهای ضد اضطراب دارد. این گیاه را می توان به صورت چای دم کرده و یا به صورت مکمل مصرف نمود.
  • گیاه جینسنگ به کاهش استرس کمک می کند. سعی کنید این گیاه را به عنوان مکمل جهت مقابله با اضطراب استفاده کنید.
  • ریشه سنبل الطیب دارای خواص آرام بخش می باشد. بنابراین در هنگام مشاهده علائم اضطراب در خود، می توانید با مصرف آن سطح اضطراب خود را کاهش دهید.

مقاله “چگونه با اضطراب کنار بیاییم؟ و راه‌های مدیریت استرس”، ترجمه امیر شیرین زاده، روانشناس و رواندرمانگر بالینی می باشد. این مقاله توسط جمعی از مشاوران حرفه ای نگارش شده است. اصل مقاله را به زبان انگلیسی می توانید در لینک زیر مشاهده کنید:
Deal With Anxiety

سوالات متداول درمورد راه‌های مدیریت استرس و اضطراب

چگونه می‌توانم استرس روزمره را کنترل کنم؟

انجام تمرینات تنفسی، مدیتیشن و فعالیت‌های فیزیکی مانند پیاده‌روی یا یوگا به کاهش استرس روزمره کمک می‌کند. همچنین، تنظیم زمان و استراحت کافی نیز بسیار مهم است.

آیا رژیم غذایی می‌تواند بر کاهش اضطراب تأثیر بگذارد؟

بله، مصرف مواد غذایی مغذی مانند سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل و پروتئین‌های کم‌چرب به کاهش اضطراب کمک می‌کند. همچنین، کاهش مصرف کافئین و شکر نقش مهمی در تعادل احساسات دارد.

چگونه با اضطراب اجتماعی مقابله کنم؟

تمرین مهارت‌های اجتماعی، مثبت‌اندیشی و شرکت در فعالیت‌های گروهی می‌تواند کمک کند. در صورت نیاز، مشاوره با روان‌شناس یا درمانگر برای تقویت اعتماد به نفس نیز مفید است.

مقالات مرتبط با این مقاله

انتخاب روانشناس و رویکرد
نمی‌دانید چه مشکلی دارید؟ و یا چه روانشناس و رویکردی مناسب شماست؟

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *