مرکز مشاوره سالمندان روانساز
سالمندی نیز یکی از مراحل رشد انسان به شمار میرود. این مرحله معمولاً با کاهش قدرت تمرکز، حرکت، بینایی و شنوایی همراه است. این مرحله با بیماریهای مزمنی همراه است که زندگی را برای سالمندان سخت میکند. علاوه بر تأثیرات جسمی و فیزیولوژیک سالمندان ممکن است به بیماریهای روحی روانی نیز دچار شوند. در چنین مواردی استفاده از یک مرکز مشاوره سالمندان بیش از گذشته ضروری به نظر میرسد.
کاهش توان بدن و افزایش سن باعث بروز احساسات منفی در افراد میشود. به همین خاطر این افراد نیاز به توجه و مراقبت بیشتری دارند. کمکگرفتن از مشاور در چنین شرایطی میتواند گره از مشکلات شما باز کند. با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا درباره کلینیک تخصصی رواشناسی سالمند نکات بیشتری بدانید.
مرکز مشاوره سالمندان روانساز
سالمندی نیز یکی از مراحل رشد انسان به شمار میرود. این مرحله معمولاً با کاهش قدرت تمرکز، حرکت، بینایی و شنوایی همراه است. این مرحله با بیماریهای مزمنی همراه است که زندگی را برای سالمندان سخت میکند. علاوه بر تأثیرات جسمی و فیزیولوژیک سالمندان ممکن است به بیماریهای روحی روانی نیز دچار شوند. در چنین مواردی استفاده از یک مرکز مشاوره سالمندان بیش از گذشته ضروری به نظر میرسد.
کاهش توان بدن و افزایش سن باعث بروز احساسات منفی در افراد میشود. به همین خاطر این افراد نیاز به توجه و مراقبت بیشتری دارند. کمکگرفتن از مشاور در چنین شرایطی میتواند گره از مشکلات شما باز کند. با ما در ادامه مطلب همراه باشید تا درباره کلینیک تخصصی رواشناسی سالمند نکات بیشتری بدانید.
مشاوره در زمینه مرکز مشاوره سالمندان
مشاوره سالمندان چیست؟
آیا به تمام نیازهایی که سالمندان از لحاظ عاطفی دارند، توجه دارید؟ برگزاری جلسه مشاوره برای سالمندان یکی از بهترین کارهایی است که میتوانید برای آنها انجام دهید. با انجام این کار درک بهتری از رفتارهای سالمندان خواهید داشت و شناخت بهتری نسبت به رفتارهای آنان پیدا خواهید کرد. در مشاوره سالمندان رفتارهای مختلف آنها از جنبههای گوناگون روانشناختی بررسی میگردد و فرصتی را در اختیار آنها میگذارد تا آزادانه در مورد مشکلات خود صحبت نمایند.
حضور مداوم در این جلسات میتواند کیفیت زندگی سالمندان را تا حدود زیادی بهبود ببخشد. دغدغههای افراد سالمند در این سنین مسائلی همچون افسردگی، ازدستدادن قوای حرکتی و ازدستدادن عزیزان محسوب میگردد. در جلسات مشاوره، روانشناس با استفاده از متدهای علمی و روز دنیا به درمان سالمندان میپردازد.
بدین ترتیب این افراد بهتر میتوانند در برابر چالشهای پیشرو مقاومت نمایند و نسبت به خودشان احساسات بسیار بهتری خواهند داشت. روابط اجتماعی سالمندان نیز با استفاده از این جلسات بهبود مییابد، به همین خاطر آنها رضایت بیشتری از زندگی خواهند داشت.
مشاوره سالمندان چگونه انجام میشود؟
مشاوره با سالمندان به جلساتی گفته میشود که در آنها مشکلات و دغدغههای سالمندان به طور کامل بررسی میگردد. روانشناس نیز با شنیدن حرفهای آنان راهحلهای مؤثری برای گشایش مسائل ارائه میکند. در آغاز جلسات مرکز مشاوره سالمندان معمولاً وضعیت سلامتی افراد بررسی میگردد. در مرحله بعد دیگر جنبههای زندگی مانند روابط اجتماعی، دوستان، تغذیه و ارتباط آنها با اطرافیان زیر ذرهبین میرود.
برقراری ارتباط خوب و سالم با اطرافیان یکی از روشهایی است که سلامت جسمی و روانی افراد را تضمین میکند. در مشاوره سالمندان، مسائلی که ذکر کردیم در اولویت بررسی قرار دارد. افسردگی نیز یکی از بیماریهای متداول در بین افراد سالمند به شمار میرود که در صورت ابتلا به آن، روانشناسان به این موضوع نیز میپردازند.
اهمیت روانشناسی سالمندی
روانشناس سالمندان پس از گذراندن تحصیلات آکادمیک، سالها با خواندن مقالههای مختلف علمی، مطالعات گوناگون و تحقیق به کسب تجربه میپردازد. به همین خاطر آنها با انواع بیماریهای افراد سالمند مانند آلزایمر، افسردگی و… آشنایی دقیق و کاملی دارند. ازاینرو، مشاوره و استراتژیهای درمانی بسیار مؤثری را در اختیار آنها قرار میدهد. از دیگر تواناییهای مشاور حرفهای سالمندان میتوان به برنامهریزی طولانیمدت برای سالمندان و مشخص نمودن استراتژیهای گوناگون درمانی اشاره کرد. تستهای شخصیتشناسی نیز به کسب شناخت بهتر نسبت به این افراد کمک میکند.
چرا روان درمانی برای سالمندان مهم است؟
رواندرمانی افراد سالمند به درک بهتر تأثیر فرایند پیری و کهولت سن روی افراد و پیامدهای عاطفی آن کمک میکند. به طور مثال، مشاور سالمندان به بررسی تأثیرات منفی وخامت جسمانی برای اخلاق و روحیه مراجعهکنندگان میپردازد. با این کار، مشاوران میتوانند اطلاعات بسیار مفیدی در خصوص بیماریهای متداول زمان پیری مانند پارکینسون و آلزایمر به دست آورند و راهکارهای درمانی بهتری پیدا کنند.
از آن جایی که بیشتر افراد سالمند شرایط بدی همچون ازدستدادن دوستان و خانواده را تجربه کردهاند، جلسات مشاوره میتواند قدم بسیار ارزشمندی برای مطالعه و تحقیق درباره اندوه سالمندی باشد. البته افراد غیر سالمند نیز میتوانند از فواید جلسات مرکز مشاوره سالمندان بهره ببرند. کسب دانش و آگاهی در خصوص مسائلی که ممکن در زمان پیری گریبانگیر آنها نیز شود، آمادگی آنها را برای مواجهه با دوران پیری افزایش میدهد.
فرق بین روانشناس سالمندان و روانپزشک سالمندان چیست؟
متخصصان روانپزشکی به منظور درمان سالمندان ممکن است با روانشناسان همکاری نمایند. چنانچه پس از اطلاع از اختلال بیمار نیاز به دارودرمانی باشد، مشاوره گرفتن از روانپزشک گزینه بسیار بهتری است. این افراد علاوه بر زمینه روانپزشکی آموزشهای روانشناسی نیز دیدهاند. روانشناسان سالمندی آموزشهای پزشکی ندارند به همین خاطر در فرایند درمان بیماریهایی مانند افسردگی باید از روانپزشک کمک گرفت.
علاوه بر این روانشناسان سالمندی و روانپزشکان راهکارهای درمانی متفاوتی را دنبال میکنند. اغلب روانشناسان روی مباحث تحقیقاتی تمرکز میکنند و برای کشف موارد مربوط به بالارفتن سن و کاهش حافظه تلاش میکنند. به همین خاطر ممکن است زمان زیادی را برای انجام تحقیق در آزمایشگاهها بگذرانند.
برخی دیگر از افراد متخصص در حوزه رواندرمانی در محیطهای بالینی به انجام خدمات مختلف میپردازند. تمرکز روانپزشکان روی بخشهای سلامت روان و چشماندازهای پزشکی است. این افراد بهجای تحقیق بر تشخیص مشکلات روان به استراتژیهای مختلف مانند دارودرمانی میپردازند.
روانشناس سالمندان در مرکز مشاوره سالمندان کیست؟
روانشناس سالمندان فردی آموزشدیده و حرفهای در روانشناسی بالینی است که نقش مهمی در شناخت آسیبهای روانی و عاطفی سالمندان دارد. روانشناس مشکلات مربوط به کهولت سن را با ارائه راهکارهای گوناگون کاهش میدهد. متخصصان افراد سالمند تمام تمرکز خود را روی نیازهای سالمندان معطوف میکنند. مشارکت و خدمات روانشناسان سالمند روزبهروز افزایش مییابد. روانشناسان فعال در حوزه سالمندان معمولاً دارای مدرک دکترای روانشناسی هستند. روانشناس تلاش میکند با بررسی اثرات فرایندهای عصبی برای مغز سالمندان و خلقوخوی آنها، عملکردهای مغز آنها را بهبود بخشد. مراجعه به مرکز مشاوره سالمندان معمولاً موجب کاهش علائم زیر در افراد پیر میشود:
- بیماری زوال عقل
- افسردگی
- احساس اندوه و تنهایی
- آلزایمر
- بیماری پارکینسون
تمام خدمات و وظایفی که تاکنون در مورد مشاوران افراد سالمند ذکر کردیم توسط تیم دکتر شیرین زاده به بهترین شکل انجام میگیرد.
روانپزشک سالمند چه کار میکند؟
دکتر روانپزشک سالمندان نسبت به روانشناس سالمندان روش درمانی متفاوتی دارد. مراجعه افراد سالخورده به روانپزشک به این معناست که آنها با مشکلات حادتری روبهرو هستند. مشکلاتی از قبیل افسردگی، پرخاشگری، آلزایمر و… چنانچه به مرحله شدیدتری برسد، باید برای درمان آن به روانپزشک مراجعه نمود. روانپزشکان نیز با استفاده از داروهای مختلف سعی در درمان بیماری دارند. روانشناس سالمندان در مرحله ابتدایی وضعیت سلامتی مراجعهکننده را بررسی میکند و سپس نظر خود را در خصوص نوع درمان اعلام مینماید.
انواع مشاوره برای سالمندان
در سالهای نهچندان دور کمکگرفتن از مشاور برای افراد پا به سن گذاشته چندان متداول نبود و آن را به عنوان راهحل اصولی برای مشکلات در نظر نمیگرفتند. افراد جامعه بهاشتباه بر این باور بودند که سالمندان انسانهای سختی هستند و نمیتوان آنها را رواندرمانی کرد. امروزه با توجه به نیاز جامعه تعداد زیادی مرکز مشاوره سالمندان در سراسر ایران تأسیس شده است که برخی از آنها حتی از امکان اعزام روانشناس به منزل برای سالمند نیز برخوردار هستند. علاوه بر مراجعه حضوری متقاضیان میتوانند به صورت تلفنی یا آنلاین نیز خدمات موردنیاز خود را دریافت نمایند.
عوارض داروها و خطرات احتمالی که برای افراد مسن وجود دارد باعث شده است که مشاوران اغلب به رواندرمانی روی بیاورند. رواندرمانی در برخی شرایط نتایج بسیار مؤثر و بهتری دارد. در موارد بسیار شدید معمولاً مصرف دارو به مراجعان توصیه میگردد. روشهای درمانی بر اساس نظر مشاوران تعیین میشود که برخی از آنها عبارتاند از:
- برگزاری جلسات مشاوره، انجام تستها و آزمایشهای گوناگون که باعث شناخت دقیقتر وضعیت بیمار میگردد.
- برگزاری مشاورههای فردی که زمان بیشتری را به مراجعهکننده اختصاص میدهد و همچنین حریم خصوصی وی نیز رعایت میشود.
- برقراری مشاورههای گروهی که جمعیت حاضر در آن همگی از افراد مسن هستند و با نظارت روانشناس و ایجاد تعاملهای سالم با مشکلاتی همچون افسردگی و تنهایی مبارزه میکنند. در جلسات گروهدرمانی ممکن است به مسائلی همچون یادآوری خاطرات گذشته پرداخته میشود.
- انجام تمرینات شناختی و ذهنی که به منظور کاهش مشکلات رایج بین سالمندان مانند ابتلا به بیماریهای زوال عقل و آلزایمر صورت میگیرد.
وظایف روانشناس در خانه سالمندان چیست؟
دکتر روانشناس برای سالمند کارهای زیادی انجام میدهد که در این بخش به بررسی آنها میپردازیم.
- با استفاده از روشهای اصولی و استاندارد به بررسی افسردگی، ارزیابی عملکرد ذهنی و سایر مشکلات رایج در سالمندان میپردازد.
- جلسات رواندرمانی متعددی برگزار میکند و همچنین به افراد سالخورده در جهت آماده نمودن آنها برای مواجهه با مسائلی همچون غم و اندوه، ازدستدادن و سایر ابعاد روانی مشاوره میدهد.
- مداخله زودهنگام و همچنین طراحی استراتژیهای گوناگون برای پیشگیری از زوال عقل و اختلالات عصبی که افراد پیر به آن دچار میشوند.
- سبک زندگی و رفتارهای سالم را برای کنترل بهتر بیماریها و مقابله با آنها به مراجعهکنندگان آموزش میدهد.
- روانشناس مرکز مشاوره سالمندان با استفاده از تکنیکهای مثبت روانشناسی و راهنماییهای گسترده به افراد مسن کمک میکند تا احساس رضایت و خوشبختی بیشتری را در زندگی تجربه نمایند.
- علم خود را در خصوص ابعاد مختلف زندگی سالمندی در اختیار دانشجویان، مردم عادی و متخصصان قرار میدهد.
- بهمنظور کسب دانش، آگاهی و همچنین تأثیرگذاری بیشتر بر بیماریهای روانشناختی افراد مسن به صورت مداوم تحقیق و پژوهش انجام میدهد.
- از حقوق و نیازهای افراد سالمند جامعه برای تعیین سیاستهای بهتر و همچنین ارائه خدمات مناسبتر دفاع میکند.
مواردی که ذکر کردیم برخی از مهمترین اقداماتی است که یک روانشناس خوب سالمند باید انجام دهد. روانشناسان میتوانند در محیطهای مختلفی همچون بیمارستان، کلینیک، مطبهای خصوصی، دانشگاهها، خانههای سالمندان و مراکز اجتماعی به ارائه خدمات مشغول شوند. این افراد میتوانند در حوزههای گوناگون مانند روانشناسی سلامت، عصب روانشناسی، روانشناسی بالینی، توانبخشی و… تخصص بگیرند.
وظایف روانشناس در خانه سالمندان چیست؟
با افزایش سن انواع تغییرات فیزیکی که برای بدن پیش میآید، تأثیرات منفی بر سلامت روانی افراد مسن خواهد داشت. به همین خاطر وجود یک روانشناس خوب سالمند بسیار حائز اهمیت است. روانشناس به افراد حاضر در آنجا کمک میکند تا بهتر با مشکلات دروان پیری کنار بیایند. افراد متخصص در حوزه سالمندان به منظور تشخیص مشکلات رایج آنها آموزشهای متعددی دیدهاند. روانشناس با برگزاری جلسات مختلف مشکلاتی از قبیل احساس غم و اندوه، اضطراب و افسردگی را در افراد مسن کاهش میدهد.
بیماریهای مزمن و درد نیز سلامت روان افراد سالخورده را تحتتأثیر قرار میدهد. متخصص مرکز مشاوره سالمندان با تعیین مکانیسمهای دفاعی سالم مرتبط با بیماری و درد آشنایی کاملی دارد. بسته به مشکلاتی که افراد پیر در خانه سالمندان دارند، مشاور ممکن است جلسات مختلفی را به صورت انفرادی یا گروهی برگزار نماید. برخی از آنها در تعیین روشهای مختلف درمانی و مراقبت بهتر از افراد با اعضای خانواده و نزدیکان آنها در این زمینه مشورت و همکاری میکنند.
همچنین آنها بهمنظور آشنایی هر چهبهتر جامعه با افراد سالمند و مشکلات آنها کتاب مینویسند. چراکه در برخی مناطق افراد پیر را به عنوان فردی بیفایده میبینند. چنین تفکراتی موجب افزایش اضطراب و ترس آنها میگردد. متخصصان این حوزه همواره تلاش میکنند تا چنین کلیشههای نادرستی را از بین ببرند و ارزش شهروندان سالمند را به سایر افراد جامعه یادآوری نمایند. مرکز مشاوره دکتر شیرین زاده ضمن بهرهگیری از بهترین متخصصان این حوزه با استفاده از استراتژیهای درمانی مختلف برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان تلاش میکند.
در جلسات مشاوره سالمندان چه میگذرد؟
در گام اول روانشناس وضعیت جسمی و روانی بیمار را مورد سنجش قرار میدهد و شناخت دقیقی از نیازهای وی به دست میآورد. پس از آن برای ادامه جلسات درمانی یک برنامه منظم تعیین میکند. البته اگر به کمک روانپزشک برای سالمند نیاز باشد، روانشناس فرایند درمان را به وی انتقال میدهد، در غیر این صورت با استفاده از شیوههای رواندرمانی به مراجعهکننده امنیت لازم را برای بیان احساسات و دغدغههایش میدهد. در این جلسات ممکن است روشهای مختلفی برای مقابله با چالشهای زندگی به افراد آموزش داده شود. برای ارتقا کیفیت زندگی فرد مراجعهکننده و اطمینان از صحت روشهای درمان لازم است پیشرفتهای وی به صورت دقیق مورد ارزیابی قرار گیرد.
روانشناسان سالمندی در چه زمینه هایی میتوانند به شما کمک کنند؟
در جلسات مرکز مشاوره سالمندان به مواردی از قبیل زیر پرداخته میشود:
برخی از سالمندان نیاز به درکی دوچندان در مرکز مشاوره سالمندان دارند!
جلسات اختصاصی که توسط روانشناسان برای افراد سالمند برگزار میشود به خوبی آنها را برای چالشهای این دوره از زندگی آماده میسازد. کسانی که سلامت جسمی و روحی مناسبی ندارند و همچنین با برخی از بیماریهای مزمن دستوپنجه نرم میکنند برای پذیرش بهتر این تغییرات و بازیابی روحیه خود میتوانند در جلسات رواندرمانی و مشاوره حضور یابند. کاهش احساس تنهایی، تقویت مهارتها و روابط اجتماعی از نتایج مثبت حضور منظم افراد سالخورده در جلسات روانشناسی است.
افرادی که به افسردگی یا اضطراب دچار هستند برای کاهش افکار منفی و مدیریت احساسات خود میتوانند مشاوره بگیرند. افراد سالخوردهای که درگیر مشکلات مربوط به دوران بازنشستگی هستند برای تطبیق با شرایط موجود میتوانند مشاوره بگیرند. مسائلی مانند اختلافهای بیننسلی، روابط با فرزندان و نوهها نیز از دیگر مواردی است که افراد سالخورده میتوانند آن را با مشاور در میان بگذارند. مشاوره میتواند به افرادی که به سوگ عزیزان خود نشستهاند راهکارهای خوبی برای گذر از این برهه ارائه دهد. به صورت کلی، شرکت در جلسه مشاوره به افراد مسن با هر مشکلی کمک میکند بهتر با مسائل برخورد کنند.
باری از دوشهای خسته سالمندانتان در مرکز مشاوره سالمندان بردارید!
کلینیک دکتر شیرین زاده ضمن برخورداری از پرسنل مجرب حوزه روانشناسی به افراد سالمند نیز برای بهبود شرایط زندگیشان مشاوره میدهد. متخصصان این مجموعه رابطه بسیار صمیمی و گرمی با بیماران برقرار میکنند و به آنان برای بیان مسائل و مشکلاتشان احساس امنیت میدهند. کلینیک شیرین زاده تلاش میکند تا با ارائه خدمات تخصصی در حوزههای گوناگون، سلامت روانی افراد جامعه در سنین مختلف را بهبود ببخشد. با استفاده از خدمات این کلینیک زندگی بسیار شادتری را تجربه خواهید نمود. بهمنظور رزرو جلسات مرکز مشاوره سالمندان میتوانید از راههای ارتباطی مختلف مانند سایت یا تلفن اقدام نمایید.
در چه زمینههای میتوان از مشاوره سالمند راهنمایی گرفت؟
کلینیک مشاوره دکتر شیرین زاده در زمینههای مختلفی به افراد مشاوره میدهد. مشاوره و روانشناس سالمند این مرکز عبارتاند از:
- اثر مرگ همسر روی افراد سالمند
- شیوههای نگهداری از افراد سالخورده
- دوران بعد از بازنشستگی
- احساس تنهایی در افراد سالمند
- اختلالات جسمانی و روانی افراد سالخورده
- مشکلات خواب در افراد سالمند
- افراد سالخورده و مشکلات افسردگی
- سالمندان و کاهش روابط اجتماعی
- مشکلات مالی افراد سالخورده
- نیازهای جنسی افراد سالخورده
- ناتوانی افراد سالمند در کنترل ادرار
مشاوره سالمند در مرکز مشاوره سالمندان چه کمکی به ما میکند؟
برای افرادی که روزانه با سالمندان ارتباط دارند، شیوه ارتباط صحیح با آنها اهمیت زیادی دارد و بدین منظور لازم است آموزشها و تجربیات لازم را به دست آورند. درک سالمندان مهمترین چیز در برقراری ارتباط صحیح با آنهاست. درک صحیح رفتار افراد سالخورده باعث میشود ارتباط با آنها راحتتر انجام شود.
لازم است برای رفتار بهتر با سالمندان نگرش اطرافیان آنها تغییر نماید. ارائه روشهای مناسب توسط تیم مشاوره ما میتواند از بروز مسائلی که در اثر عدم آگاهی از رفتار صحیح با افراد سالخورده رخ میدهد، جلوگیری نماید. چنانچه شیوه برخورد با سالمندان بر اساس راهکارهای روانشناسی و علمی نباشد، مراجعهکننده دچار ناامیدی و گوشهگیری خواهد شد. این موضوع عواقب بسیار بدی برای وی به همراه دارد.
روانشناسی سالمندی برای چه کسانی مفید است؟
هر فرد سالخورده میتواند برای دریافت خدمات کلینیک سالمندان در تهران یا شهرستانها اقدام نماید. شما یا آشناهایتان ممکن است به دریافت خدمات روانشناسی احتیاج داشته باشید. به جز استفاده از خدمات مرکز مشاوره سالمندان بهتر است توجه ویژهای نسبت به علائم ذهنی و بدنی خود داشته باشید. شما باید شناخت مناسبی نسبت به بیماریهایی مانند افسردگی، اضطراب، آلزایمر و زوال عقل که در دوران پیری رخ میدهند، پیدا کنید.
در هر مرحلهای از زندگی انسان خطر ابتلا به بیماریهای روانی مختلف حس میشود، اما افراد پیر ممکن است در مقایسه با جوانان استرس بیشتری را متحمل شوند. از مواردی که ممکن است موجب افزایش استرس سالمندان شود میتوان به مشکلات مالی، بیماریهای مزمن، مرگ عزیزان، کاهش تحرک و درآمد اشاره کرد. حفظ سلامت روانی در دوران پیری اهمیت فراوانی دارد، زیرا سلامت جسمانی نیز از سلامت روانی تأثیر میپذیرد. به طور مثال، افرادی که دچار بیماریهای قلبی عروقی هستند بیشتر از افراد مسن، اما سالم افسردگی میگیرند.
فواید روانشناسی سالمندی
دریافت مشاوره صحیح و اصولی از یک مرکز مناسب میتواند زندگی افراد سالمند را متحول سازد. مشاوره سالمندان فواید زیادی به همراه دارد که به شرح زیر هستند:
- به افراد مسن کمک میکند تا با حفظ تواناییهای شناختی خود از ابتلا به بیماریهایی مانند آلزایمر یا زوال عقل جلوگیری کرده یا آن را عقب بیندازند.
- مهارتهای حل مسئله، استدلال، توجه و حافظه افراد مسن در کلینیک تخصصی روانشناسی سالمند بهبود مییابد.
- روانشناسان ضمن ارائه آموزشهای لازم به افراد سالخورده به آنها کمک میکنند تا به خوبی با اختلالات شخصیتی مانند افسردگی، تنهایی و اضطراب مبارزه کنند.
- افراد سالخوردهای که با روانشناس صحبت میکنند بهتر میتوانند رفاه و سلامت روان خود را کنترل نمایند.
- روانشناس و دکتر روانپزشک سالمندان با استفاده از شیوههای درمانی مختلف و ایجاد گروههای حمایتی به افراد مسن در تقویت انعطافپذیری، اعتماد به نفس، عزت نفس، مهارتهای مقابلهای و خلقوخو کمک میکند.
- روانشناس مرکز مشاوره سالمندان به افراد سالخورده انگیزه میدهد تا سلامت جسمی خود را حفظ نمایند. انتخاب سبک زندگی سالم باعث میشود که افراد در پیری کمتر به بیماریهای مزمن مانند مشکلات قلبی عروقی، پوکیاستخوان، دیابت و چاقی دچار شوند.
- جلسات روانشناسی با سالمندان آنها را مقید میسازد که نسبت به مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشکان یا رژیم خود پایبند باشند و سلامت خود را افزایش دهند.
- سالمندان با شرکت در جلسات ضمن تغییر عادتهای بد، انگیزه و کارآمدی خود را در برخورد با مسائل گوناگون دوچندان میکنند.
- حضور در جلسههای مشاوره به افراد مسن روحیه میدهد تا علایق و فرصتهای خود را دنبال نمایند و همچنان فعال و پرشور زندگی کنند.
- استفاده از راهنماییهای روانشناسان توسط افراد سالخورده باعث میشود رابطه آنها با نسل جوان تقویت گردد.
- باعث درک صحیحتر عموم جامعه از شرایط افراد سالخورده و رفتار محترمانه با آنها میشود.
علائم هشدار دهنده در سالمندان جهت نیاز به مشاوره
صحبتکردن با مشاور باعث میشود افراد سالمند حس بهتری داشته باشند، زیرا فردی وجود دارد که با صبر و حوصله پای صحبتها و درد دلهای آنان مینشیند. به همین خاطر آنها سعی دارند احساسات واقعی خودشان و مسائلی که با آن درگیر هستند را بروز دهند. آنها خیالشان راحت است که مشاور بدون قضاوت به تکتک حرفهای آنها گوش میدهد. بهتر است در صورت مشاهده چنین علائمی فوراً موضوع را با روانشناس سالمندان در میان بگذارید.
- احساس گناه درباره مشکلات مختلف
- اختلالات خواب و دیدن کابوس
- بهوجودآمدن مشکل در قدرت تکلم
- کاهش ناگهانی اشتها و وزن
- عدم انرژی و انگیزه لازم برای انجام کارها
- حس بیفایدهبودن برای جامعه و فقدان عزت نفس
- مشکلات حافظه
- حساسیت بیش از اندازه
- وجود افکار خودکشی
- عدم علاقه به ایجاد ارتباط با دیگران و حتی عدم مراجعه به مرکز مشاوره سالمندان
- غفلت یا فراموشی مراقبتهای شخصی مثل حذف وعدهغذایی، عدم رعایت بهداشت شخصی و فراموشکردن داروها
- علاقه نداشتن به انجام فعالیتهای روزمره
- رخنهکردن غم و اندوه بیپایان در وجود شما
- ناامیدی نسبت زندگی
- کاهش تواناییها در زمینههای مختلف
- بالارفتن میزان مصرف الکل یا اعتیاد به مواد مخدر
نیازهای سالمندان چیست؟
طبیعی است که قوای جسمانی و حرکتی انسان با افزایش سن کاهش یابد. انسانها با افزایش سن حساستر میشوند، به همین خاطر نیازمند توجه و مراقبت بیشتری هستند. از نیازهای سالمندان و احتیاجاتی که دارند میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
نیازهای عاطفی سالمندان
همانطور که گفتیم سالمندان با افزایش سن به محبت بیشتری نیاز دارند. در زمان قدیم، فرزندان توجه بیشتری به پدر و مادر خود داشتند و احترام به افراد مسن و سالخورده همیشه در اولویت بود. اکنون اغلب افراد پیر و سالخورده در خانههای خود تنها زندگی میکنند، برخی از آنها هیچگونه نیاز مالی نیز ندارند، چیزی که به آن احتیاج دارند محبت و توجه فرزندان است که متأسفانه معمولاً از آنها دریغ میشود.
نیازهای معیشتی سالمندان
دوران بازنشستگی و ازکارافتادگی میتواند برای افراد بسیار سخت باشد، زیرا درآمد آنها کاهش و هزینههای آنان افزایش مییابد. نیازهای افراد سالمند مانند نیاز به مسکن، پوشاک و خوراک باید به خوبی در نظر گرفته شود. توان جسمانی برخی افراد با افزایش سن بهشدت کاهش مییابد. برخی از آنها کارهای شخصی مانند دستشویی و حمام رفتن را نیز نمیتوانند انجام دهند. کمخوابی یا بیخوابی نیز مشکل شایعی بین افراد مسن محسوب میشود که بهتر است با مرکز مشاوره سالمندان در میان گذاشته شود. معمولاً افراد نمیتوانند بهتنهایی از عهده مراقبت از سالمندان برآیند. در چنین شرایطی بهتر است از روانشناس یا روانپزشک سالمند تهران کمک بگیرند.
احتیاج به تفریح در سالمندان
تحرک افراد بهمرور با افزایش سن کاهش مییابد. چنانچه افراد پیر و سالخورده بر اساس شرایط جسمانی خود فعالیتی نداشته باشند یا از تفریحاتی مناسب سن خود برخوردار نباشند دچار کاهش توان حرکتی و همچنین اختلالات روحی روانی مانند استرس و اضطراب، بیخوابی، افسردگی، تنهایی و کمخوابی میشوند. تفریحات میتواند بهسادگی قدمزدن در پارک و معاشرت با افراد هم سنوسال آنها باشد. حتی تماشای مردم در پارک و خیابان نیز میتواند زندگی و حال هوای آنها را از یکنواختی بیرون آورد.
احتیاج سالمندان به شرکت در زندگی اجتماعی
یادتان نرود که افراد سالمند نیاز دارند که احساس کنند همچنان موردتوجه هستند. این افراد تنها قوای جسمانی خود را ازدستدادهاند اما تجربیات ارزشمند آنها میتواند چراغ راه شما باشد. آنها ضمن معاشرت با دوستان و آشنایان خود و شرکت در فعالیتهای اجتماعی گوناگون میتوانند چنین تجربیاتی را بروز دهند. شرکت در جمعهای مختلف حس مفیدبودن به افراد سالمند میدهد. همچنین معاشرت با دوستان آنها را فشارهای روانی مختلف و افسردگی نجات میدهد و حس خوشبختی و شادی را به آنها هدیه میدهد.
امنیت سالمندان
امنیت جسمی و روحی از دیگر نیازهای سالمندان است. چنین نکاتی باید در طراحی فضای مناسب افراد سالمند همواره موردتوجه قرار گیرد. فرد سالخورده باید اطمینان داشته باشد که هنگام نیاز به کمک وی خواهند رفت. افراد باید از سالمندان مراقبت کرده و از آنها پشتیبانی نمایند. حضور اعضای خانواده در کنار آنها باعث میشود که امنیت روانی افراد سالخورده امنیت روانی بهتری را تجربه نمایند. مرکز مشاوره سالمندان در بهبود بیماریها و پروسه درمان تأثیر دارد.
عمده ترین مشکلات سالمندان چیست؟
افراد سالخورده و پیر با مشکلات عدیدهای درگیر هستند، مرکز مشاوره سالمندان ضمن برخورداری از روانشناس و روانپزشک برای سالمند از دانش و تخصص این افراد در حل این مشکلات کمک میگیرد.
احساس تنهایی در دوره پیری
احساس تنهایی یکی از رایجترین مشکلات در بین افراد مسن محسوب میشود. حس تنهایی پس از مرگ همسر، ازدواج و استقلال فرزندان به افراد سالخورده چیره میشود. این مشکل ممکن است به گوشهنشینی و علاقه نداشتن به ارتباط با دیگران منجر شود.
مشکلات روحی روانی سالمند
اغلب سالمندان مشکلات روحی روانی را با شدتهای مختلفی تجربه میکنند. چنین مسائلی به دلیل افزایش سن و کاهش توانایی افراد طبیعی است. کلینیک دکتر شیرین زاده بهترین کلینیک سالمندان در تهران با بهرهگیری از روانشناسان و روانپزشکان خود بهترین تکنیکها را برای برطرفکردن این مشکلات به افراد آموزش میدهد.
پرخاشگری در سالمندان
تغییرات خلقوخو نیز بهوفور در سالمندان دیده میشود. شیوه برخورد با افراد پرخاشگر در درمان آنها اهمیت زیادی دارد. با دریافت مشاورههای تخصصی در مورد رفتار با سالمندان پرخاشگر میتوانید روی بهبود رابطه با آنها کار کنید. اطلاعات دقیق و درست درباره علت پرخاشگری به حل بهتر آن کمک میکند.
کاهش انرژی و خستگی در کهنسالی
کاهش انرژی و احساس خستگی بهمرور و با افزایش سن کاملاً مشخص است. خستگی، بیرمقی و کمبود انرژی در افراد مسن اگر برای طولانیمدت وجود داشته باشد، تأثیرات منفی بر روح و روان افراد خواهد داشت. مرکز مشاوره سالمندان ورزشکردن را یکی از روشهای مناسب برای کاهش خستگی و کمبود انرژی میداند. البته بهتر است سالمندان ضمن مشورت با پزشک، چنین فعالیتهایی را بر اساس سیستم بدنی و شرایط جسمانی خود انجام دهند.
بهمنظور بهبود قوای جسمانی میتوان از مشاوران تغذیه نیز کمک گرفت. متخصص تغذیه ضمن بررسی کامل شرایط بیمار بر اساس وضعیت جسمی وی برنامه غذایی مناسبی را ارائه میدهد. برای مراجعینی که امکان شرکت در جلسات حضوری را ندارند امکان اعزام روانشناس به منزل برای سالمند وجود دارد.
افسردگی ناشی از پیری
افسردگی نیز مشکل عدیدهای بین سالمندان است. البته بر اساس آمار تعداد جوانان مبتلا به افسردگی از افراد مسن بیشتر است. سالمندان معمولاً این بیماری را چندان جدی نمیگیرند و مقصر آن را پیری و کهولت سن میدانند. این موضوع اصلاً درست نیست. بهترین روش برای مبارزه با افسردگی برقرار ارتباطهای اجتماعی بیشتر و همچنین شرکت در جلسات مشاوره است.
سوگ از دست دادن عزیزان برای سالمندان
ازدستدادن افراد مهم زندگی مانند همسر یا فرزندان برای افراد بسیار دردناک است. روحیه حساس افراد سالخورده باعث میشود آنها در این شرایط بیشتر آسیب ببینند.
تغذیه و مشکلات جسمانی دوره سالمندی
بهتر است افراد با بالارفتن سن بیشتر روی رژیم غذایی خود حساسیت به خرج دهند. با افزایش سن بدن به ضعف بیشتری دچار میشود. برخورداری از یک برنامه غذایی اصولی، مشورت با مشاور تغذیه و روانشناس سالمند باعث بهبود وضعیت سلامتی افراد سالخورده و پیر میگردد.
زندگی پس از بازنشستگی
شاید زندگی بازنشستگی از دور بسیار جذاب باشد، اما موجب افسردگی تعداد زیادی از افراد مسن خواهد شد. با خالیشدن وقت افراد و افزایش اوقات فراغت افراد مسن دچار احساس ناامیدی، بیانگیزگی و تنهایی خواهند شد. یکی از راهکارهای مقابله با چنین مشکلاتی حضور مداوم در جلسات مرکز مشاوره سالمندان است.
عدم درآمد کافی در سالمندان
علاوه بر مشکلات روحی روانی مانند افسردگی که تاکنون ذکر کردیم، سالمندان ممکن است هنگام پیری با عدم وجود درآمد کافی نیز دستبهگریبان شوند. شاید به دلیل افزایش سن این افراد قادر به انجام برخی کارها نباشند، اما این هرگز نشان نمیدهد که چنین افرادی باید مابقی عمر خود را به بطالت و بیهودگی بگذرانند. مقابله با چنین دغدغههایی نیازمند کمکگرفتن از افراد حرفهای و کاربلد است که دانش و تخصص خوبی دارند.
راه های درمان اختلالات روانی سالمندان
کیفیت زندگی افراد سالمند تحتتأثیر اختلالهای روانی مختلف است. برای درمان این اختلالات راهکارهای متنوعی وجود دارد. این روشها باعث بهبود عملکردهای ذهنی و روانی سالمندان میشوند. برخی از راهکارهای درمانی مورداستفاده برای افراد سالخورده عبارتاند از:
- درمانهای دارویی: دارودرمانی یکی از روشهایی است که برای افراد درگیر با اختلالات شدیدی مانند افسردگی مناسب است. البته داروهای ضداضطراب و افسردگی حتماً باید توسط روانپزشکان تجویز شود.
- رواندرمانی: رواندرمانی نیز میتواند در بهبود وضعیت افراد سالخورده بسیار مفید واقع شود. بسته به تشخیص مشاور ممکن است جلسات رواندرمانی به صورت انفرادی یا گروهی برگزار شود. یادگیری تکنیکهای مختلف روانشناختی به سالمندان کمک میکند تا تمرکز بهتری روی مشکلات داشته باشند و با آنها به درستی مقابله کنند.
- تمرینهای روانشناختی: روحیه افراد سالمند با انجام تمرینهای روانشناختی افزایش مییابد. تنفس عمیق، تمرین طرز فکر مثبت، مدیتیشن و تمرین آگاهی از جمله تکنیکهایی است که به افراد سالمند توانایی مبارزه با افکار منفی و استرس را میدهد.
- انجام فعالیتهای بدنی: یوگا، شنا و پیادهروی به صورت منظم میتواند روحیه و سلامت جسمانی سالمندان را افزایش دهد. انجام فعالیتهای بدنی باعث میشود بدن اندرو فین ترشح نماید. این ماده باعث کاهش استرس، افسردگی و تقویت مزاج افراد میشود.
- پشتیبانی اطرافیان: شرکت در محیطهای اجتماعی گوناگون برای افراد مسن فواید زیادی دارد. احساس ارتباط افراد سالخورده با حمایتهای دوستان و خانواده بهبود مییابد. همچنین از احساس تنهایی و گوشهگیری نیز جلوگیری مینماید.
- حفظکردن سلامت جسمانی: انجام مراقبتهای لازم برای حفظ قوای جسمانی افراد نقش مهمی در سلامت روحی روانی آنها ایفا میکند. از جمله این مراقبتها میتوان به استراحت کافی، تغذیه مناسب و مراقبت در برابر بیماریهای جسمی اشاره نمود که همگی توسط مرکز مشاوره سالمندان ارائه میشود.
- دریافت مشاورههای روانشناختی: صحبتکردن با روانشناس به سالمندان این امکان را میدهد که با مشکلات روانی خود به خوبی رودررو شوند. همچنین برای مدیریت و کنترل بهتر آنها راهکارهای مفیدی پیدا کنند. سالمندان میتوانند با خیالی آسوده در محیطی آرامشبخش و امن درباره دغدغههای خود صحبت کنند.
افراد شرایط و موقعیتهای بسیار گوناگونی دارند به همین خاطر روشهای درمانی بر اساس موقعیت و نیازهای آنان ارائه میگردد. دکتر روان شناس برای سالمند باید روشهای مؤثری را بیابد و سپس آنها را به طور کامل برای بیمار و همراهانش توضیح دهد.
راه های کاهش احتمال بروز بیماری روانی در سالمندان
اکنون به برخی از روشهای سادهای که میتواند خطر ابتلا به بیماریهای روانی را در سالمندان کاهش دهد اشاره میکنیم:
- داشتن برنامه غذایی منظم و تغذیه سالم
- اجتناب از خبرهای منفی و بد
- حضور فعال در اجتماعات مختلف
- حفظ ارتباط با دوستان و آشنایان
- داشتن فعالیت بدنی هر چندکم
- وجود تفریح و سرگرمیهای مختلف
- شرکت در جلسات مشاوره با سالمندان
- دادن محبت و توجه کافی به افراد مسن
- پرهیز از مصرف نوشیدنیهای الکلی
- انجام بازیهای فکری یا یادگیری مهارتهای مختلف برای جلوگیری از زوال عقل و آلزایمر
راه های حمایت خانواده از سالمندان
خانواده و فرزندان نقش پررنگی در سلامت روحی و جسمی افراد سالمند دارند. اعضای خانواده باید به خوبی نیازهای فرد سالمند را درک کرده و زمینه راحتی آنها را فراهم سازند. افراد مسن دچار تغییرات خلقوخو میشوند، به همین خاطر در صورت بدقلقی آنان از دستشان ناراحت نشوید و با آنها قطع ارتباط نکنید. هر چقدر سالمندان محبت و توجه بیشتری از سوی خانواده خود دریافت کنند، کمتر دچار مشکلات مختلف خواهند شد. بر اساس گفتههای متخصصان مرکز مشاوره سالمندان ایجاد سرگرمی و تفریحهای گوناگون، امنیت عاطفی و اجتماعی و توجهکردن به نیازهای سالمندان توسط اعضای خانواده شور، شوق و انگیزه آنها را برای ادامه زندگی دوچندان میکند.
اهمیت مشاوره روانشناسی سالمندان در چیست؟
اهمیت روانشناسی افراد سالمند زمانی مشخص میگردد که با افراد در ایجاد رفاه نسبی و سلامت روانی آنها کمک میکند.
- مشاوره با افراد سالمند باعث میشود بهتر با مشکلات خود کنار بیایند و کیفیت زندگی خود را تا حد زیادی افزایش دهند.
- روانشناسان افراد سالمند میتوانند در سیاستگذاریهای دولت و جامعه نقش داشته باشند و به پیادهسازی طرحهایی که به خوبی به نیازهای افراد سالمند پاسخ میدهد، کمک نمایند. این نیازها شامل مسکن، حمایتهای اجتماعی، حملونقل و مراقبتهای بهداشتی میشود.
- از دانش و تخصص خود برای پرداختن به مشکلات دوران کهنسالی استفاده میکنند و با این کار موجب ارتقای سلامت افراد در دوران سالخوردگی میشوند.
- اختلالات روانی مختلف مانند افسردگی در این دوران نشان میدهد که مراقبتهای روانی صحیحی باید برای حفظ سلامت افراد مسن طراحی گردد. روانشناسان ضمن صحبت با افراد مسن آنها را برای کنارگذاشتن نگرانیها و رویارویی با چالشهای دوران بازنشستگی آماده میسازند.
- بهمنظور مدیریت هر چهبهتر زندگی، افراد سالمند و خانوادههای آنان میتوانند از مراقبتها و نکاتی که روانشناسان به آنها آموزش میدهند، استفاده کنند.
روانشناسی سالمندی عاملی موثر در سلامت روان
بررسی پروسه سالمندی و همچنین سلامت روانی افراد مسن در روانشناسی سالمندی مورد بررسی قرار میگیرد. شناخت اصولی نسبت به نیازهای سالمندان میتواند موجب مداخلههای مؤثر و بهبود سلامت روان آنها گردد. به همین خاطر افزایش آگاهی در زمینه اختلالهای روانی سالمندان اهمیت بسیار زیادی دارد. توجه به نیازهای این افراد توسط مرکز مشاوره سالمندان باعث میشود، خودشان نیز برای برطرفکردن مشکلات خود تلاش کنند.
هیچ فردی نباید بهخاطر سن و سالی که دارد، تنها و بدون حامی با مشکلات و چالشهای پیشروی خود مقابله نماید. چنانچه شما یا افراد نزدیکتان از مشکلات رایجی همچون ازدستدادن علاقه نسبت به انجام فعالیتهای اجتماعی، انزوا و گوشهگیری، قطع ارتباط با دوستان نزدیک، کاهش حافظه و فراموشی، توهمهای مداوم، اختلال خواب و دیدن کابوس، تغییرات شدید خلقوخو و…. رنج میبرید بهتر است در این زمینه با افراد متخصص مشورت نمایید و از راهنماییهای آنان استفاده کنید.
تیم متخصص دکتر شیرین زاده از افراد حرفهای بهره میبرد که در حوزههای گوناگون دانش کافی را دارند. این افراد از تکنیکهای کاملاً بهروز و استاندارد برای درمان بیماران استفاده میکنند. افرادی که تمایل دارند از خدمات این مرکز بهره ببرند میتوانند از طریق روشهای ارتباطی مانند سایت نوبت خود را رزرو کنند. مرکز مشاوره شیرین زاده تمام تلاش خود را در جهت بهبود وضعیت بیماران و افزایش آگاهی جامعه به کار میگیرد.
روانشناسان سالمندی چگونه مسائل سالمندان را ارزیابی میکنند؟
روش سنجش مسائل مربوط به سالمندان که توسط روانشناسها انجام میگیرد به شرح زیر است:
- مرحله ارزیابی: اغلب خانواده هنگامی که متوجه مشکلات روانی پیچیده در افراد سالمند میشوند برای بهبود آنها نزد روانشناس میروند. روانشناس بر اساس تخصصهایی که دارد به خوبی میتواند بین اختلالات مختلف مانند آلزایمر، افسردگی، زوال عقل و اضطراب تفاوت قائل شود. در این مرحله روانشناس تشخیص میدهد که بیمار برای پروسه درمان نیاز به مراجعه به روانپزشک دارد یا خیر.
- مرحله رفتار: بهمنظور کمک به افراد سالمند روانشناسان برای کاهش اثرات ناشی از اختلالات سلامت روان به درمانهای گوناگون روی میآورند. بدین منظور اضطراب افراد در این مرحله کمتر خواهد شد. متداولترین درمانهای روانشناسان مرکز مشاوره سالمندان در این مرحله مداخلههای روانشناختی، رواندرمانی بینفردی، رواندرمانی شناختی و رواندرمانی پویشی است. اصلاح رفتارهای افراد، کنترل و مدیریت اغلب اختلالات روانی نشان میدهد که در اغلب شرایط مداخلههای روانشناختی و همچنین استفاده از داروهای روانپزشکی میتواند بسیار مؤثر باشد.
- مرحله مراقبت: مراقبت نقش ویژهای در تأمین سلامت روانی افراد سالمند و یا بدتر شدن شرایط آنها دارد. رفتارهای نامناسب با سالمندان میتواند برای آنها بسیار ناخوشایند، استرسزا و آسیبزننده باشد. بهخصوص اگر مراقب آنها از اعضای خانواده یا نزدیکان وی نباشد. مشاوره به افراد خانواده کمک میکند تا بهتر و بیشتر با نیازهای عاطفی سالمندان خود آشنا شوند. بدین ترتیب آسیبهای جسمی و روانی آنها را کاهش دهند.
- کنترل بیماریها: مشاوران میتوانند به افراد کمک نمایند تا بیماریهای مزمن پزشکی مانند آرتریت یا مشکلات قلبی که اغلب در دوران بازنشستگی به وجود میآیند را کنترل نمایند. با چنین اقداماتی از بستریشدن در بیمارستان و ضعف بیش از حد بدنی جلوگیری میشود.
- مصرف مواد مخدر: برخی از سالمندان به داروهای اضطراب اعتیاد پیدا میکنند. به همین خاطر برای کاهش مصرف یا قطع آن باید با مشاور صحبت نمایند. ترک الکل نیز به همین صورت است.
چگونه با سالمندان رفتار کنیم؟
برخی از رفتارهایی که بهتر است با افراد مسن داشته باشیم را در اینجا آوردهایم:
- به آنها در انجام کارهای روزانه خود کمک کنیم.
- از افراد سالمند بخواهیم تا درباره تجربههای گذشته برای ما صحبت کنند.
- به آنها سر بزنیم و صحبت کنیم تا حس تنهایی نداشته باشند.
- نسبت به حرفهایی که میزنند، بیتوجه نباشیم.
- در برقراری ارتباط و معاشرت با آنها همچون یک دوست خوب و صمیمی رفتار کنیم.
- چنانچه افراد سالخورده با لحن نامناسبی با ما سخن گفتند از آنها رنجیدهخاطر نشویم و صحبتهای آنان را به دل نگیریم.
چه عواملی زندگی سالمندان را تحت تاثیر قرار میدهد؟
زندگی افراد سالخورده از عوامل متعددی تأثیر میپذیرد. این مسائل گاهی اوقات باعث میشوند که افراد مسن نتوانند خود را با شرایط جدید سازگار کنند. در نتیجه به اختلالت روانی دچار میشوند که آرامش و خوشی را از آنها میگیرد. برخی از عوامل تأثیرگذار بر زندگی افراد سالمند به شرح زیر است:
- کاهش نیروی جسمانی
- آسیبپذیری و حساسیت در برابر مسائل جزئی
- ترس و اضطراب از انزوا و تنهایی
- بروز رفتارهای پرخاشگرانه
- نگرانی درباره ابتلا به بیماریهای مختلف و همچنین ازدستدادن کنترل بدن
چه زمان باید به روانشناس سالمندان در تهران مراجعه کرد؟
بالارفتن سن همراه با مشکلات متعددی است که اگر بهدرستی کنترل و مدیریت نشود آسیبهای جبرانناپذیری به سلامت جسمی و روانی افراد خواهد زد. مشکلاتی مانند احساس خستگی، افسردگی، تنهایی، پرخاشگری، غم و اندوه ازدستدادن عزیزان و تضعیف قوای حرکتی همگی از مواردی به شمار میروند که باید جدی گرفته شوند. بهتر است در چنین وضعیتی افراد از مشاور یا روانپزشک سالمندان تهران کمک بگیرند. برنامهریزیهای منظم و مشاورههای تخصصی مرکز مشاوره سالمندان میتواند کیفیت زندگی افراد را افزایش دهد و زندگی را به کام آنها شیرینتر نماید.
جمعبندی مرکز مشاوره سالمندان
در روانشناسی سالمند به شیوههای دقیق و مؤثری به فرایند پیری و مشکلات مربوط به آن پرداخته میشود. اهمیت این موضوع در ایران با توجه به سیر نزولی افزایش جمعیت بسیار بیشتر است، زیرا در سالهای آینده با جمعیت قابلتوجهی از سالمندان رو به رو هستیم که به خدمات درمانی نیاز دارند. به همین منظور دولت و مرکز مشاوره سالمندان باید با یک برنامهریزی منظم افراد متخصص زیادی را در این زمینه تربیت نماید تا در مواقع ضرورت پاسخگوی نیازهای جامعه باشند.
درک افراد سالمند و شرایط آنها اهمیت بسیار بالایی دارد. خاستگاه اغلب بیماریهای جسمی بدن، اختلالات روانی افراد است. به همین خاطر شناخت صحیح نیازهای روانی افراد سالخورده ممکن است در توقف تحلیل قوای جسمانی آنها نیز نقش داشته باشد. اگر در خصوص مراقبت از افراد سالمند و نکاتی که مطرح کردیم سؤالی دارید، لطفاً آن را با ما به اشتراک بگذارید.