چگونه اعتماد به نفس خود را در جمع بالا ببریم؟

چگونه اعتماد به نفس خود را در جمع بالا ببریم؟

اعتماد به نفس در جمع چیست؟

اعتماد به نفس (Self-confidence) نوعی خودباوری از توانایی‌های فرد است. یعنی برداشتی که فرد از توانایی‌های خود دارد. اعتماد به نفس به فرد می‌گوید که من چقدر توانایی دارم؛ یا این که در چه زمینه‌هایی توانمند هستم. افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند طور دقیق‌تری از توانایی‌های خود مطلع بوده و می‌دانند چگونه از استعدادهای خود استفاده کنند. این افراد بهتر از هر کسی می‌دانند چطور بر پایه توانایی‌های خود برنامه‌ریزی داشته باشند. همچنین برآورد دقیق‌تری از درصد پیروزی و شکست خود پیش از انجام کار دارند. قابل پیشبینی بودن درصد ریسک در اغلب اوقات باعث می‌شود با حالت روانی بهتری شکست را بپذیرند و توانایی خود را ارتقا دهند.

روش های بالا بردن اعتماد به نفس در جمع

برای بالا بردن اعتماد به نفس در جمع روش‌های مختلفی وجود دارد که ما این تکنیک‌ها را به دو دسته تقسیم می‌کنیم:

  • تمرین‌های کلامی؛
  • تمرین‌های رفتاری.

در ادامه در مورد هر کدام از این موارد توضیحاتی را ارائه خواهیم داد:

روش های بالا بردن اعتماد به نفس در جمع

تمرین‌های کلامی:

شامل تمرین‌ها و تکنیک‌هایی است که برای بالابردن اعتماد به نفس در جمع به صورت کلامی استفاده میشود.

  • روش استفاده از آینه: یکی از ابتدایی‌ترین تمرین‌ها که در گام اول برای افراد با اعتماد به نفس پایین در جمع توصیه می‌شود، استفاده از آینه است. در این روش یک آینه ترجیحاً بزرگ را در برابر خود قرار می‌دهید. لباس رسمی خود را که می‌خواهید با آن در جمع حاضر شوید به تن کنید. حال آنچه را که می‌خواهید بگویید تمرین می‌کنید. در این روش به چشم‌های خود به عنوان مخاطب اصلی تمرکز کرده و سعی می‌کنید از زدن لبخندهای یک طرفه و یا حرکت‌های بی‌جای صورت پرهیز کنید. به‌این‌ترتیب حرکت صورت خود را نیز کنترل خواهید کرد. این تمرین را دائم با خود تکرار کنید.
  • استفاده از اعضای خانواده: از اعضای خانواده خود بخواهید پیش از هر سخنرانی کنفرانس یا سمینار در مقابل شما بنشینند و شما متنی را که می‌خواهید ارائه دهید تمرین کنید. در این شیوه سعی کنید روی قدم زدن در حین صحبت، حرکت دست‌ها، حرکت صورت و لحن گفتار خود مدیریت کافی داشته باشید.
  • استفاده از تریبون‌های آزاد: در گام بعدی لازم است شما برای سایر افراد، ترجیحاً عمومی، صحبت کنید. به اطراف خود نگاه کنید تریبون‌های آزادی هستند که شما می‌توانید به صورت داوطلبانه از آن برای سخنرانی و یا بیان مطلبی در برابر دیگران استفاده کنید. به عنوان مثال می‌توانید با شرکت در یک باشگاه ورزشی پس از مدتی به عنوان کمک مربی مهارت‌های لازم را به سایر اعضا توضیح دهید. با شرکت در مجالس مذهبی به صورت داوطلبانه در مورد موضوعی در همین رابطه برای دیگران صحبت کنید چنین گروه‌هایی در زمینه‌های خیریه، گردهمایی‌های اجتماعی و سیاسی وجود دارند.
  • مدیتیشن: در لابلای تمرین‌های سخنرانی، گاهی لازم است از طریق مدیتیشن تمرکز خود را افزایش دهید.
  • استراحت: پیش از هر مرحله صحبت کردن در جمع لازم است به خوبی استراحت کرده باشید. خواب آلودگی باعث پرش افکار می‌شود.
  • تمرین تسلط: پیش از صحبت کردن در جمع لازم است در رابطه با متنی که می‌خواهید صحبت کنید به خوبی تمرین کرده باشید و به آن مسلط شده باشید.
  • تمرین سرعت کلام: اگر تپق می‌زنید، سرعت کلام شما نباید بیش از حد زیاد باشد. بیش از حد آرام بودن سرعت نیز می‌تواند باعث فراموشی شما نسبت به مطلب بعدی باشد که می‌خواهید مطرح کنید.
  • تمرین تنفس: تمرین تنفس انجام دهید. نفس خود را چند لحظه حبس کرده و آن را به آرامی بیرون دهید. این تمرین پس از مدتی به شما کمک می‌کند تا حجم تنفسی خود را افزایش دهید. در حین تمرین برای صحبت کردن تنفس خود را مدیریت کنید. تند صحبت کردن و وصل کردن جمله‌ها به یکدیگر می‌تواند حجم تنفس شما را کاهش دهد. این موضوع باعث می‌شود بخشی از جمله شما با صدای آهسته‌تری شنیده شود.
  • تمرین لحن گفتار: به صورت یکنواخت صحبت کردن باعث می‌شود پس از مدتی به مخاطبان حس بی روح بودن کلام و پس از آن خواب آلودگی القا شود. لازم است که انواع لحن‌های صحبت کردن را در فیلم‌ها و نمایش‌ها گوش داده و لحن خود را در حین صحبت کردن متناسب با مفهوم جمله تغییر دهید.

تمرین‌هایی که در بالا به آن اشاره شد به شما کمک می‌کند که بتوانید توانایی صحبت کردن خود را از صفر به حد خوبی برسانید. فقط لازم است که تمرین‌های خود را جدی گرفته و آن را تکرار کنید.

تمرین‌های رفتاری:

 این تمرین‌ها بی‌کلام بوده و حس اعتماد به نفس بالا در جمع را بدون انتقال کلمه، فقط با نحوه رفتار بدن منتقل می‌کند. همچنین این رفتارها می‌تواند به شما حس بیشتری از اعتماد به نفس در جمع به شما می‌دهد.

  • صاف بایستید: شانه‌های خود را کمی عقب بدهید کمر خود را راست نگه دارید و کمی قسمت سینه خود را بالا نگه دارید. تمام مواردی که گفته شد باید در حد تعادل اجرا شود تا ضمن حفظ ظاهر طبیعی حس اعتماد به نفس شما را افزایش دهد.
  • تماس چشمی برقرار کنید: با جمعی که در روبروی شما هستند ارتباط چشمی برقرار کنید. سعی کنید به طور نسبتا مساوی به تمام جمع نگاه کنید. اگر جمع خیلی بزرگ بود نیازی به ارتباط چشمی دقیق نبوده و نگاه کلی به بخش‌های مختلف جمع اهمیت دارد اما در جمع‌های کوچک اهمیت ارتباط چشمی بیشتر می‌شود.
  • توجه به دست: در حالت عادی دست خود را در دو طرف قرار دهید. نگه داشتن دست در روبه رو، پشت، بازی کردن به ناخن یا نگه داشتن دست در جیب می‌تواند پیام‌های ناخواسته‌ای به جمع منتقل کند. در حین صحبت می‌توانید از حرکت دست‌های خود استفاده کنید.
  • میزان حرکت: بیش از حد بی‌حرکت و منقبض نایستید. این وضعیت نشانه فردی است که مضطرب شده یا جبهه گرفته است.
  • لبخند: لبخند ملایمی داشته باشید. این لبخند نشان می‌دهد که شما به خود و جمع مسلط هستید.
  • وضعیت سر: کمی چانه خود را رو به بالا بگیرید. در این صورت وضعیت سر شما نسبتا بالا قرار خواهد گرفت.

اگر این تمرین‌ها را انجام دهید، به شما کمک می‌کند تا بدون هیچ کلامی، با اعتماد به نفس‌تر در جمع ظاهر شوید.

چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم؟

چگونه در جمع دوستان صحبت کنیم؟

مشکل بعضی افراد این است که در جمع دوستان اغلب شنونده هستند و نمی‌توانند صحبت کنند. برای تمرین بهتر صحبت کردن در جمع دوستان، ابتدا با یک نفر قرار بگذارید. در جمع کوچک دوستان بهتر می‌توانید صحبت کرده و خود را ابراز کنید. حتما لازم نیست شما صحبت را شروع کنید، بلکه می‌توانید با دوست خود صرفا همراهی کنید. حال به بهانه‌ای با دو نفر از دوستان خود قرار بگذارید. آن دو نفر باید، هم زبان شما باشند. در غیر این صورت به زبان محلی خود با هم صحبت کرده و شما همچنان ناظر خواهید بود. به‌این‌ترتیب دامنه دوستان خود را افزایش دهید. در صورت تکرار این کار، بهتر می‌توانید خود را در جمع دوستان ابراز کنید.

پیش از وارد شدن به جمع دوستان باید با نوع جمع (دوستان ورزشی، دوستان همکار، دوستان کلاس زبان، دوستان کلاس موسیقی و…) را در نظر بگیرید. این جمع‌ها خصلت‌های خاص خود را دارند. سپس ویژگی هر کدام از افراد را در نظر داشته باشید. گاهی برخی از اعضای دوستان زودرنج هستند و با شوخی‌ها زود ناراحت می‌شوند. نکته سنج بوده و با توجه به علایق جمع، نکته‌ای جدید و جذاب مطرح کنید.

تصویر متن نوشت چگونه در جمع بدون استرس صحبت کنیم

چگونه در جمع بدون استرس صحبت کنیم؟

داشتن کمی استرس طبیعی است. یعنی تا حدی استرس داشته باشید که به صحبت کردنتان لطمه وارد نشود. اگر استرس به عملکرد شما صدمه زد یا علائم جمسانی بارزی نشان دادید، یعنی نیاز به کمک دارید. اگر بخواهیم ریشه‌ای به علت این استرس بپردازیم باید به این نکته اشاره کنیم که احتمالا اعتماد به نفس در جمع پایین است. عزت نفس یعنی خود را با ارزش و توانمند بدانید. اعتماد به نفس هم یعنی این که به توانایی صحبت کردن خود اطمینان داشته باشید. اگر این دو گزینه به حد کافی در شما نباشند، اضطراب نابه‌جایی را حس خواهید کرد.

بنابراین برای افزایش اعتماد به نفس در جمع به شما پیشنهاد می‌کنیم از مقالاتی که در همین مورد در این سایت نوشته شده استفاده کنید؛ یا در کلاس‌های گروه درمانی اعتماد به نفس یا جلسات انفرادی با آقای دکتر شیرین زاده شرکت کنید.

مورد بعدی به تمرین صحبت کردن در جمع مرتبط است. ما در تیتر “روش های بالا بردن اعتماد به نفس در جمع” به صورت کامل روش‌هایی را به شکل گام به گام برای افزایش مهارت صحبت کردن در جمع، مطرح کردیم. با تکرار آن تمرین‌ها می‌توانید ضمن بالا بردن مهارت کلامی در جمع، استرس خود را کاهش دهید.

جمع بندی

ابتدا به صورت مختصر با معنی عزت نفس آشنا شدیم. روش‌های بالا بردن اعتماد به نفس در جمع را مطرح کردیم. این بخش شامل ارتباط کلامی و غیرکلامی بود. مهارت‌هایی به شما آموزش داده شد که بتوانید در جمعی که می‌خواهید در آن صحبت کنید، با اعتماد به نفس ظاهر شوید. در ادامه در این مورد صحبت کردیم که وقتی در جمع دوستان صحبت می‌کنیم، چگونه بتوانیم تعامل مثبتی داشته باشیم. در پایان هم به صورت ریشه‌ای به علت و رفع مشکل استرس در جمع پرداختیم. در این قسمت گفتیم که می‌توانید استرس صحبت کردن در جمع را با روش‌های تخصصی و افراد متخصص این امر مانند آقای دکتر شیرین زاده برطرف کنید.

سایر مقالات مرتبط

انتخاب روانشناس و رویکرد
نمی‌دانید چه مشکلی دارید؟ و یا چه روانشناس و رویکردی مناسب شماست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نیاز به پشتیبانی دارید؟
×
پشتیبانی در واتساپ
پشتیبانی در تلگرام