چگونه برای خود ارزش قائل شویم؟ روش بهبود این مهارت درونی

تصویر چگونه برای خود ارزش قائل شویم؟

عزت نفس و اعتماد به نفس پایین می‌تواند شما را در یک چرخه معیوب و وحشتناک گرفتار کند. هر چقدر احساس بدتری نسبت به خودتان داشته باشید، بیشتر خود را مورد آزار و سرزنش قرار می‌دهید. اگر افکار خود را کنترل نمی‌کنید، چگونه باید آن ها را تغییر دهید؟ ارزش قائل شدن برای خود به تغییر عادات و رفتارهای شما بستگی دارد. 

با خودتان به گونه‌ای رفتار کنید که ارزشش را دارید، و مغزتان را به نحوی آموزش دهید که حقایق را باور کند. شما نیز مانند هر انسان شگفت‌انگیز یا ناقص دیگری شایسته احترام هستید. اگر مایلید درباره ارزش دادن به خود نکات بیشتری بدانید تا انتها با ما باشید. 

روش های ارزش قائل شدن به خودتان

در این بخش به  مرور برخی از روش‌هایی که منجر می‌شود شما برای خودتان و شخصیتتان ارزش قائل شوید خواهیم پرداخت. این روش‌ها عبارتند از:

تصویر اینفوگرافی روش ارزش قائل شدن به خودتان

برای ارزش قائل شدن برای خود افکار منفی را زیر سوال ببرید

الگوهای فکری خود را که تنها بر شکست‌ها و نقص‌ها تمرکز دارند به چالش بکشید. برای آموزش ذهن خودمان به انجام عادات بهتر نیاز به تمرین مداوم است. در این مسیر، اولین قدم تشخیص دروغ‌هایی است که مغزتان به شما می‌گوید. شما باید بدانید که احساس شکست منجر شکست شما نمی‌شود. 

پاسخ ندادن دوستتان به پیام شما به این معنی نیست که از شما متنفر است، حتی اگر هجوم افکار منفی باعث ایجاد چنین احساسی در شما شوند، درک کنید که اتفاقات مثبت نیز شایسته توجه شما هستند. یک نظر منفی نباید شما را از ارزش قائل شدن برای خود باز دارد.

پاسخ اشتباهات خود را با دلسوزی  بدهید

نیازی نیست خودتان را برای هر شکستی محکوم و متهم نمایید. تحقیقات نشان می‌دهد که پاسخ دادن به اشتباهات خود با دلسوزی و مهربانی نه تنها به عزت نفس شما کمک می‌کند، بلکه شما را به فردی توانا و منعطف‌تر نیز بدل می‌سازد. از جلد منتقد درونی که همه‌چیز را از چشم شما می‌بیند، خارج شوید. حتی اگر مسئله‌ای آن‌طور که انتظار داشتید پیش نرفت، به این معنا نیست که هیچ نکته خوبی از آن به دست نیامده است. مهم‌ترین چیز در ارزش قائل شدن برای خود نیز فهم همین موضوع است. 

یک شکست در زندگی، شما را برای همیشه تعریف نمی‌کند. احساس ناامیدی را با گفتن جملاتی مانند این که « اگر چیزها مطابق میل من پیش نرفت، به این معنا نیست که همیشه درست خواهد بود.» « من نمی‌توانم آینده را پیش‌بینی کنم.» زیر سوال ببرید. شما حتی هنگامی که اشتباه می‌کنید نیز لایق مهربانی هستید. اگر احساس خجالت یا بیزاری از خود دارید، فیلم مورد علاقه‌تان را تماشا کنید یا غذایی که دوست دارید را از بیرون سفارش دهید. با خودداری از انجام کارهایی که به شما در مقابله با آن کمک می‌کند خودتان را تنبیه نکنید.

با کمال گرایی مبارزه کنید برای ارزش قائل شدن برای خود

با کمال گرایی مبارزه کنید برای ارزش قائل شدن برای خود

چارچوب‌های غیرممکن راهی برای کاهش عزت نفس شما هستند. آیا از به پایان رساندن هر کاری عذاب می‌کشید یا آن را به تعویق می‌اندازید؟ آیا از انجام وظایف خود دست می‌کشید، زیرا فکر می‌کنید نمی‌توانید با چارچوب‌های تعیین‌ شده موفق شوید؟ کمال‌گرایی تصویر مثبت شما از خودتان را از بین می‌برد و در عملکرد شما اختلال ایجاد می‌کند. نگرش‌های واقعی‌تر را به صورت روزانه به خودتان یادآوری کنید، حتی اگر در ابتدا واقعاً آن‌ها را باور ندارید. با این حال از طریق چه جملاتی و چگونه برای خود ارزش قائل شویم؟

  • اشکالی ندارد که کسی مرا دوست نداشته باشد، هیچ کس نزد همه محبوبیت ندارد.
  • من تمام تلاشم را کردم و این تنها کاری است که هر کسی می‌تواند انجام دهد. 
  • انتظار کمال غیرمنطقی است، هیچ چیز کامل نیست و این اصلاً اشکالی ندارد.

قدر چیزهایی که دارید را بدانید

یکی از راه‌های ارزش قائل شدن برای خود این است که قدر داشته‌های خود را بدانید. هیچ اشکالی ندارد که از جایگاهی که در آن هستید راضی باشید. قدردانی نکردن از خود اغلب منجر به عدم انجام هیچ اقدامی برای رسیدن به اهدافتان می‌شود. ممکن است شما خودتان را با افراد دیگر مقایسه کنید یا شاید احساس کنید چیزهای بسیار خاصی وجود دارد که قرار است بخواهید. 

به هر حال، وقتی در قدردانی از آنچه در حال حاضر دارید شکست می‌خورید، با خودتان صادق نیستید. مواردی را در زندگی خود لیست کنید که به آن‌ها افتخار می‌کنید و یادآوری آن‌ها شما را خوشحال می‌کند. اهداف خود را در حرفه و سایر زمینه‌های زندگیتان دوباره بررسی نمایید. 

برای ارزش دادن به خود در هر شرایطی خود واقعیتان باشید

به جای اینکه تظاهر کنید که باید چه کسی باشید، ببینید واقعاً چه کسی هستید. آیا احساس می‌کنید که باید نظرات و شخصیت خود را پنهان کنید تا دیگران را خوشحال نمایید؟ در این شرایط دوباره ارزش‌های اصلی خود را بررسی کرده و شک و تردیدهای خودتان را از بین ببرید. یکی از روش‌های شروع این چرخه، شناخت لحظاتی است که منجر می‌شود شما احساس بی‌اصالتی کنید، بنابراین با خودتان گفت‌وگو کنید. 

 به نظر شما خود واقعی‌تان آرزو دارد چه کارهایی انجام دهد؟ به منظور ارزش قائل شدن برای خود به غرایزتان درباره این که چه چیزها و چه افرادی برای شما مناسب است و این که چه شغلی را باید دنبال کنید، اعتماد نمایید. شما بهتر از همه خودتان را می‌شناسید و می‌دانید که چگونه از چیزی که به جهان ارائه می‌دهید بهترین استفاده را ببرید.

برای ارزش قائل شدن برای خود تصورتان از بدن خود را بهبود ببخشید

منابعی که منجر به ایجاد تصویر منفی از بدنتان می‌شوند را از زندگی خود حذف کنید. این باور را به عنوان یک مسئله سلامت روانی در نظر داشته باشید. در این خصوص راه‌حل‌های معمول و فیزیکی مانند رژیم‌های غذایی اغلب منجر به افسردگی و اضطراب می‌گردند و  شما را در چرخه‌ای قرار ‌می‌دهند که به سلامت شما آسیب می‌زند. یادگیری ایجاد افکار مثبت درباره بدن خود گام مهمی برای سلامتی شما، چه از لحاظ جسمی و چه روانی است. به فیدبک‌های رسانه‌های اجتماعی توجه نکنید و برنامه‌هایی که منجر به ایجاد احساسات بد در شما می‌شوند را حذف نمایید.

به منظور ارزش قائل شدن برای خود از تلویزیون و سایر رسانه‌هایی که تصورات نادرستی از بدن ایده‌آل به شما می‌دهند، فاصله بگیرید. از افرادی که باعث ایجاد افکار منفی می‌شوند، دوری کنید یا از آ‌‌ن‌ها بخواهید موضوعات تحریک‌کننده را در اطراف شما مطرح نکنند. اگر به صورت دائم روی وزن، اندازه، رژیم غذایی یا ورزش خود تمرکز دارید، با یک روان‌شناس صحبت کنید.

تصویر مراقبت از خودتان را تمرین نمایید یک روش ارزش قائل برای خود

مراقبت از خودتان را تمرین نمایید

برای ارزش قائل شدن برای خود فعالیت‌هایی را بیابید که تمرکز شما را افزایش می‌دهند. حتی زمانی که وقت آزاد داریم، بسیاری از ما آن را صرف کارهایی می‌کنیم که اجازه ‌نمی‌دهد ما به درستی برای روزهای آینده انرژی خود را بازیابی کنیم. خودمراقبتی باعث می‌شود شما از آنچه احساس می‌کنید آگاه‌تر شوید. اگر به یوگا یا بازی‌های ویدیویی علاقه‌مند باشید، این فعالیت‌ها باید شما را سرشار از حس مثبت کند. 

اگر نمی‌توانید در زمان انجام کارهای خانه استراحت کنید، پیاده‌روی کنید یا به طبیعت بروید. اگر در زمان تنهایی برای مقاومت در برابر وسوسه‌های منفی مانند استفاده از موادمخدر مشکل دارید، با دوستتان برای انجام یک فعالیت برنامه‌ریزی نمایید.

برای کمک به دیگران داوطلب شوید

کمک به دیگران احساس تعلق و اختیار را تقویت می‌کند و منجر به ارزش قائل شدن برای خود می‌گردد. هر دو این موارد به تقویت عزت نفس کمک می‌کند. در یک برنامه محلی مانند کمک به افراد بی خانمان داوطلب شوید یا کارهای غیررسمی را در شبکه اجتماعی خود انجام دهید. 

به عنوان مثال، والدین جدید همیشه می‌توانند برای تمیز کردن، آشپزی یا مراقبت از کودک از شما کمک بگیرند. کارهای داوطلبانه حتی می‌تواند به سادگی گذراندن وقت با یک خویشاوند تنها باشد که از حضور شما در نزد خود قدردانی می‌کند.

با دیگران ارتباطات منظمی برقرار نمایید

برای مقابله با احساس تنهایی اقدام کنید. حداقل در هفته یکبار با افرادی که دوستشان دارید معاشرت کنید. ارتباط با دیگران ابزاری حیاتی برای خروج ما از کمال‌گرایی و یادآوری این موضوع است که انسان‌هایی معمولی و ناقصی هستیم، درست مانند دیگران. وقتی شرایط، برنامه‌ریزی برای ملاقات دیگران را دشوار می‌سازد، بهترین جایگزین ممکن را بیابید.

 تماس تصویری نیم ساعته یک گزینه عالی به شمار می‌رود، درست زمانی که هیچ گزینه دیگری امکان‌پذیر نیست. حتی ارتباط با یک غریبه در خیابان می‌تواند تأثیر مثبت قابل‌توجهی داشته باشد. بر اساس چند آزمایش مختلف، مسافرانی که در مکان‌های حمل‌ونقل عمومی با مسافران دیگر صحبت می‌کردند، از سفر لذت می‌بردند و احساس بهتری داشتند. برخی از آن‌ها با وجود درون‌گرایی از برقراری این ارتباط راضی و خوشنود بودند. 

نتیجه‌گیری

در این مقاله سعی کردیم روش‌های موثری را به منظور ارزش قائل شدن برای خود برای شما شرح دهیم. برای بهبود این ویژگی درونی هیچ‌کس به اندازه خودتان نمی‌تواند کمک‌کننده باشد. سعی کنید با انجام تمریناتی که بیان کردیم این مهارت را در خودتان تقویت نمایید. بدین منظور می‌توانید در دوره عزت نفس در تهران نیز حضور یابید. در این کلاس‌ها مربیان روش‌های گوناگونی را برای بهبود شخصیت افراد ارائه می‌کنند و بر انجام آن‌ها نظارت دقیقی دارند. اگر درباره این که چگونه برای خود ارزش قائل شویم؟ سوالی دارید آن را با ما در میان بگذارید. 

سوالات متداول چگونه برای خود ارزش قائل شویم؟

سایر مقالات مرتبط

انتخاب روانشناس و رویکرد
نمی‌دانید چه مشکلی دارید؟ و یا چه روانشناس و رویکردی مناسب شماست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


نیاز به پشتیبانی دارید؟
×
پشتیبانی در واتساپ
پشتیبانی در تلگرام