چطور خودم را دوست داشته باشم؟

تصویر چطور خودم را دوست داشته باشم

چطور خودم را دوست داشته باشم؟ دوست‌نداشتن شخصیتتان می‌تواند در رفاه شما اختلال ایجاد کند. این یک اتفاق رایج است که زندگی بسیاری از ما را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. هر فردی شایسته این است که یاد بگیرد چگونه خودش را دوست داشته باشد. دوست‌نداشتن خود می‌تواند باعث کمبود اعتماد به نفس شود. ممکن است در توانایی شما برای ریسک‌کردن و لذت‌بردن از زندگی مشکل ایجاد شود.

یادگیری دوست‌داشتن خود می‌تواند اعتماد به نفس شما را افزایش دهد و به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند. با دوست‌داشتن خود می‌توانید تغییرات مفیدی ایجاد کنید و یاد بگیرید خودتان و زندگی‌تان را دوست داشته باشید. اگر مایلید در مورد ارزش قائل شدن برای خود نکات بیشتری بدانید، تا انتها با ما باشید. 

تصویر متن نوشت روش‌های دوست داشتن خود

چند روش برای اینکه خود را دوست داشته باشید

در بخش قبل به طور مفصل درباره اهمیت دوست داشته شدن توسط خود، صحبت کردیم. اکنون زمان آن رسیده تا تکنیک‌های مختلف برای دوست‌داشتن خودمان را یاد بگیریم. 

حدود و مرزهای خود را مشخص کنید برای اینکه خود را دوست داشته باشید

ایجاد و حفظ مرزهای سالم یکی از جنبه‌های حیاتی عشق به خود است. مرزها به عنوان یک مانع محافظ از رفاه و انرژی شما حفاظت می‌کنند. با ایجاد مرز چطور خودم را دوست داشته باشم؟ شما با ایجاد یک تعریف واضح و نشان‌دادن مرزهای خود به دیگران، فضایی می‌سازید که در آن احترام و مراقبت از خود می‌تواند خیلی خوب رشد نماید. به مرزهای شخصی و احساسی خود فکر کنید. موقعیت‌ها، روابط یا فعالیت‌هایی را که انرژی شما را می‌گیرد یا سلامت روان شما را به خطر می‌اندازد، شناسایی کنید. 

پس از شناسایی کامل، اقدامات لازم برای تعیین مرزها را بدون فوت وقت انجام دهید. این ممکن است شامل توانایی نه گفتن در مواقع ضروری یا ایجاد فضای فیزیکی و احساسی در صورت لزوم باشد. برای اجرای صحیح مرزها باید ثبات داشته باشید. در حفظ محدودیت‌هایی که تعیین کرده‌اید، قاطع باشید، حتی اگر در ابتدا احساس خوبی نداشته باشید. توجه کنید که اولویت‌دادن به رفاه خود یک عامل ضروری در دوست‌داشتن خود است. 

تمرین بزنید قدش، برای اینکه خود را دوست داشته باشید

شاید برایتان جالب باشد که بدانید خانم مل رابینز روتینی را طراحی کرده است به نام بزن قدش! این روتین چهل‌روزه است و برای اجرای آن‌ها باید هر روز خودتان را تشویق کنید و از نادیده‌گرفتن خودتان و توانایی‌هایتان پرهیز نمایید. عشق دادن به خودتان منجر به رشد هر چه‌بهتر و بیشتر ما می‌شود. البته حواستان باشد که برای اجرای چالش باید هر روز احساسات مثبتی که نسبت به خودتان دارید را یادداشت نمایید. 

تصویر چند روش برای دوست داشتن خود

به کار موردعلاقه‌تان بپردازید برای اینکه خود را دوست داشته باشید

عشق به خود شامل وقت‌گذاشتن برای انجام کارهایی است که باعث رضایت شما می‌شود. عشق به خود مانند آبیاری روح ما با غذایی است که برای رشد و حفظ خود نیاز داریم. درست همان‌طور که به گیاهان و گل‌های خود آب می‌دهیم، باید این پرورش جسمی و روحی خود را انجام دهیم تا پژمرده نشویم. با این حال، چطور خودم را دوست داشته باشم؟ در این باره لازم است که مطمئن شویم برای خودمان وقت می‌گذاریم و با چنین تکنیک‌هایی به تغذیه ذهن، بدن و روح خود می‌پردازیم. این می‌تواند شامل درگیرشدن در یک فعالیت یا سرگرمی موردعلاقه، ارتباط با افرادی که به آن‌ها اهمیت می‌دهید، تمرین مدیتیشن یا یوگا باشد

خودتان را با دیگران مقایسه نکنید برای اینکه خود را دوست داشته باشید

ما موجودات اجتماعی هستیم و از کودکی یاد گرفته‌ایم که رقابت کنیم به همین خاطر مقایسه خودمان با دیگران طبیعی است، اما زیاده‌روی در این کار می‌تواند خطرناک باشد. این که مدام خودتان را با دیگران مقایسه نمایید، هیچ سودی برایتان ندارد، زیرا هر کس یک نسخه منحصربه‌فرد است و قرار نیست همه مثل هم باشند یا توانایی‌های یکسانی داشته باشند. با این صحبت‌ها پس چجوری خودمو دوست داشته باشم؟ راه‌حل این کار تمرکز بر روی رشد شخصیت خودتان و اهدافی است که در ذهنتان دارید. 

 به یاد داشته باشید ارزش شما به ظاهر بدن شما ارتباطی ندارد

یکی از مهم‌ترین کارهایی که باید برای دوست‌داشتن خودتان انجام دهید، درک همین مسئله است. عوامل زیادی در دنیا وجود دارند که می‌خواهند ذهن شما را از این حقیقت منحرف نمایند. گاهی تبعیض‌های جنسیتی نیز می‌تواند افکار ناکافی بودن شما را تأیید نماید. شما انسان ارزشمندی هستید؛ اما نه به‌خاطر بدنتان و ظاهر زیبایی که دارید. همیشه سعی کنید لباسی بپوشید که به شما احساس اعتماد به ‌نفس، راحتی و خوشحالی می‌دهد. 

به نظر دیگران اهمیت ندهید برای اینکه خود را دوست داشته باشید

بسیاری از افراد شرایط خاصی را برای ارزش‌گذاشتن بر خودشان قرار می‌دهند  و این  شرایط تعیین می‌کند که آیا خودشان را دوست دارند و می‌پذیرند یا نه. زمانی که به هدفی می‌رسیم احساس خوبی نسبت به خودمان داریم و هنگامی که اشتباه می‌کنیم نیز حس ناامنی داریم. یادتان باشد برای این که نشان دهم چطور خودم را دوست داشته باشم و برای رهایی از این موقعیت‌ها نباید ارزش خودم را به چیزی وابسته کنیم. به طور مثال، چه اتفاقی قرار است رخ دهد، چیزی داریم یا نه چه کسانی ما را دوست دارند. این به معنای ارزش قائل شدن برای خود است. 

نگران نظرات دیگران نباشید برای اینکه خود را دوست داشته باشید

قرار نیست شما همه را از خودتان راضی نگه دارید یا کاری کنید دیگران از شما خوششان بیاید، بنابراین نباید مدام نگران باشید که دیگران در مورد شما چطور فکر می‌کنند یا چه انتظاراتی از شما دارند. فکرکردن به چنین مسائلی تنها وقت شما را می‌گیرد و سرعت شما را در مسیر رشد و پیشرفتتان کاهش می‌دهد. سعی کنید از کلمات مناسب درباره خودتان استفاده نمایید، خودتان را ببخشید، با مهربانی رفتار کنید و اجازه دهید همه چیز طبق روال همیشه پیش برود. لازم نیست هنگام اشتباه‌کردن به فکر نظرات دیگران باشید. 

به خودتان اجازه اشتباه کردن بدهید برای اینکه خود را دوست داشته باشید

همیشه از زمان کودکی این جمله را برای ما تکرار کرده‌اند که هیچ‌کس کامل نیست و هر کسی ممکن است در برخی موارد اشتباه نماید. علی‌رغم این موضوع هر چقدر سن ما افزایش می‌یابد، بیشتر برای هرگز شکست‌نخوردن به خودمان فشار می‌آوریم. بهتر است کمی سخت‌گیری‌هایی که نسبت به خودتان دارید را رها کنید. با اشتباه‌کردن آن‌ها را سرلوحه کار خود قرار دهید و از آن‌ها برای رشد خود کمک بگیرید. 

گذشته خود را به هر صورتی که بوده است، بپذیرید و با خودتان به صلح درونی برسید. انسان‌ها مدام در حال تغییر و پیشرفت هستند. صدایی که مرتب در مغزتان پلی می‌شود و می‌گوید باید فرد کاملی باشید را از ذهنتان پاک کنید. شما می‌توانید از اشتباهات خود درس‌هایی کسب کنید که نمی‌توان روی آن‌ها قیمت گذاشت. 

از رها کردن افراد سمی نترسید

با رها کردن افراد سمی چطور خودم را دوست داشته باشم؟ همیشه به رفتارها و کارهایی که اطرافیان شما انجام می‌دهند دقت نمایید. اگر کسی افکار و ذهن شما را دائماً مسموم می‌کند و مسئولیت آن را نیز نمی‌پذیرد، شاید لازم است از آن فاصله بگیرید. هرگز بابت انجام چنین کاری استرس نداشته باشید. شما بلافاصله پس از قطع ارتباط با چنین افرادی متوجه تحولات درونی و بیرونی زندگی خود خواهید شد. 

شاید برای انجام این کار لازم باشد رفاقت چندین ساله خود را کنار بگذارید، در این صورت نیز هیچ شک و شبهه‌ای به دلتان راه ندهید و این کار را انجام دهید. شما باید از انرژی خودتان استفاده کنید، به همین خاطر هرگز کاهش یا قطع ارتباط با کسانی که این انرژی مثبت را از بین می‌برند هرگز کار بی‌ادبانه یا اشتباهی نیست که بابت انجام آن پشیمان شوید. 

به خودتان در تصمیماتی که می‌گیرید اطمینان کنید

ما اغلب به خود و توانایی خود در انجام آنچه درست است شک می‌کنیم، در حالی که بیشتر اوقات در قلب خود می‌دانیم که بهترین کار چیست. به یاد داشته باشید که احساسات شما معمولاً درست هستند. شما خود را بهتر از هر کس دیگری می‌شناسید، پس بهترین مدافع خود باشید. هنگام تصمیم‌گیری در شرایط خاص و حساس به خودتان اطمینان کامل داشته باشید و پرقدرت آن را پیش ببرید. 

خودتان را در اولویت قرار دهید برای اینکه خود را دوست داشته باشید

از انجام این کار احساس بدی نداشته باشید. به‌خصوص زنان معمولاً پس از ازدواج عادت می‌کنند که دیگران را در اولویت قرار دهند. اگرچه لازم است به نیازهای همسرمان توجه داشته باشیم، اما نباید این عادتی باشد که به قیمت رفاه ذهنی یا عاطفی شما انجام گیرد. زمانی را برای رفع فشار پیدا کنید. بدون رفع فشار و بازیابی مجدد روحیه، فشار زیادی به خودتان وارد می‌کنید. چطور خودم را دوست داشته باشم؟ چیزی که به دوست داشتن شما کمک می‌کند اگر شامل ماندن در رختخواب یا گشت‌وگذار در طبیعت باشد، در انجام آن شک نکنید. 

در جمع جسارت به خرج دهید برای اینکه خود را دوست داشته باشید

عادت کنید حرف دلتان را بگویید. جسارت مانند ورزش‌کردن و عضله ساختن است هر چه بیشتر آن را تمرین دهید، بیشتر رشد می‌کند. نیاز نیست برای ورود به جمع منتظر اجازه یا تأیید دیگران باشید. وارد گفتگو شوید، افکار خود را بیان کنید و در نظر داشته باشید که صدای شما به‌اندازه صدای دیگران اهمیت دارد. صحبت‌کردن در جمع اعتماد به ‌نفس شما را بالا می‌برد. به همین خاطر بهتر است در جلسات کاری، دانشگاه، مهمانی و… منفعل یا منزوی نباشید. 

زیبایی و خوشی را در اتفاقات کوچک ببینید

تلاش کنید هر روز لااقل به یک مورد ریز اما زیبا در اطرافتان دقت نمایید. آن را یادداشت کنید و بابت وجود آن سپاسگزار باشید. قدردانی نه‌تنها به شما چشم‌انداز خوبی می‌دهد، بلکه برای کمک به شما در کسب شادی ضروری است. شکرگزاری بابت چیزهایی که دارید، تأثیر بسیار مفیدی برای زندگی شما خواهد داشت، همان‌طور که منفی‌بافی و ناسپاسی نیز زندگی شما را متحول می‌کند.

با خود مهربان باشید

پرورش عشق به خود نیاز به ایجاد رابطه‌ای دلسوزانه با خود و درک کردن خودتان دارد. مفهوم شفقت به خود را بپذیرید، شما باید با خودتان به همان مهربانی و همدلی رفتار کنید که با دوستانتان رفتار می‌کنید. این تمرین به‌ویژه در لحظات تردید به خودتان، شکست یا ناملایمات حیاتی است. هنگامی که با مشکلاتی روبرو می‌شوید، در مقابل میل به انتقاد یا سرزنش خود مقاومت کنید. در عوض، با درک اینکه فردی شایسته حمایت و درک هستید، کلمات دلگرم‌کننده ارائه دهید.حال، چطور خودم را دوست داشته باشم؟ با به چالش کشیدن افکار منفی و جایگزینی آن‌ها با جملات تأییدکننده و پرورش‌دهنده، خودگویی مهربانانه با خود را تمرین کنید. 

برای استراحتتان وقت بگذارید

دوست‌داشتن خود یعنی انجام کارهایی که باعث می‌شود قلب شما لبخند بزند.  برخی افراد همیشه به دنبال کارکردن و پول درآوردن هستند و تمام زندگی آن‌ها حول این هدف می‌چرخد. آن‌ها به‌اندازه کافی برای خانواده، خوشگذرانی با دوستان و تفریح نمی‌گذارند. این یکی از نشانه‌های افرادی است که خود را دوست ندارند. بهتر است اگر چنین عادتی دارید برای کنارگذاشتن آن تلاش کنید. شما باید برای لحظات مختلف خود برنامه‌ریزی نمایید. به طور مثال پس از گذشت ساعت کاری خود را کاملاً در اختیار خانواده و فرزندان بگذارید. 

کمتر فکر کنید و بیشتر بخندید

Over thinking را کنار بگذارید. کسانی که خودشان را دوست ندارند معمولاً مدام ذهنشان درگیر این است که چه اتفاقی قرار است رخ دهد. اگر این کار را انجام ندهم، دوستم چه فکری درباره من می‌کند. اگر نتوانم تا یکسال آینده زبان انگلیسی‌ام را تقویت کنم دیگر نمی‌توانم آن را انجام دهم. یادتان باشد که یکی از راه‌های دوست‌داشتن و رضایت از خود این است که زندگی را زیاد جدی نگیرید.

البته این به معنای بی‌خیالی نیست؛ بلکه می‌گوید نباید با فکرکردن زیاد درباره مسائل لذت خندیدن، شادی و لذت‌بردن را از خودتان بگیرید. اگر شما نیز در این گروه از افراد قرار دارید، بهتر است زیاد در افکار خود غرق نشوید و به آینده‌های دور فکر نکنید. تنها روی زمان حال تمرکز داشته باشید، برای آینده خود برنامه‌ریزی کنید و بر اساس آن پیش بروید. برنامه‌ریزی و نظم سبب می‌شود خیالتان راحت‌تر باشد و کمتر فکر کنید.  

تصویر اینفوگرافی چرا باید خودمان را دوست داشته باشیم
Over thinking را کنار بگذارید. کسانی که خودشان را دوست ندارند معمولاً مدام ذهنشان درگیر این است که چه اتفاقی قرار است رخ دهد.

چرا باید خودمان را دوست داشته باشیم؟

زندگی همه ما بر پایه علاقه است که نسبت به خودمان داریم. بر خلاف طرز فکر افراد کمال گرا، استانداردهای بالا هرگز نشانه دوست داشتن خود نیست. بدون احساس مثبت نسبت به خود، ممکن است انگیزه خود را برای ادامه‌دادن از دست بدهیم. بسیاری از مطالعات نشان می‌دهد که ما برای فرصت‌سازی و اقدام‌کردن به دوست‌داشتن خودمان نیاز داریم. 

دوست‌داشتن خودمان کمک می‌کند از خود مراقبت کنیم، سطح استرس را کاهش داده و برای موفقیت خود تلاش کنیم. این ویژگی از ما در برابر افکار منفی و فشار بیش از حد نسبت به خودمان محافظت می‌کند. در این راه دانستن بایدها و نبایدها همچنین اجرای دقیق آن‌ها اهمیت زیادی دارد. حال به برخی از ویژگی‌هایی که نشان می‌دهد چرا باید خود را دوست داشته باشیم اشاره می‌کنیم. این ویژگی‌ها عبارت‌اند از:

افزایش عزت نفس

سؤال اصلی اینجاست که چطور خودم را دوست داشته باشم؟ عشق به خود منجر می‌شود عزت نفس سالمی داشته باشید. شما در این حالت احساس خوبی نسبت به خودتان، نظرات و توانایی‌هایتان دارید. عزت نفس سالم به این معناست که شما کاملاً درک می‌کنید که شکست تجربه خوبی برای یادگیری نکات جدید است و نگاه منفی به آن داشته باشیم. وقتی برای نظرات و توانایی‌های خود ارزش قائل باشید، غرور و عزت نفس شما به‌راحتی کاهش نمی‌یابد. 

هنگامی که به فعالیت‌های روزمره مشغول هستید، همواره بدون تردید عمل می‌نمایید. سلامت روان شما در گرو میزان عزت نفسی است که دارید. با داشتن سطح بالایی از عزت نفس، کمتر از تنهایی، سوءمصرف مواد مخدر یا اضطراب رنج می‌برید. اگر فکر می‌کنید عزت نفس شما پایین است می‌توانید در کارگاه عزت نفس در تهران شرکت نمایید و این مهارت درونی را به کمک افراد متخصص افزایش دهید. 

کاهش استرس

معمولاً زمانی سطح بالایی از استرس را تجربه می‌کنیم که نمی‌دانیم، می‌توانیم به خوبی از پس چالش‌های پیشرو بربیاییم. حس قوی عشق به خود منجر به رویارویی بهتر با چالش‌ها می‌گردد. افکار خود انتقادی و احساسات منفی منجر به افزایش استرس می‌شوند. به همین خاطر حل مشکلات در زمانی که احساس خوبی نسبت به خودمان داریم، آسان‌تر است. دلسوزی و نثار عشق به شخصیت ما ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. در این حالت می‌توانیم چالش‌ها را به عنوان فرصتی برای رشد ببینیم که رویارویی با آن‌ها لازم است. چنین رویکردی انعطاف‌پذیری ما را در برخورد با مسائل مختلف افزایش می‌دهد. ازاین‌رو، با کاهش استرس و ریلکس کردن خودتو دوست داشته باش!

افزایش تاب‌آوری

بسیاری از افراد مرتب می‌گویند من چطور خودم را دوست داشته باشم؟ با تقویت تاب‌آوری می‌توانید این کار را انجام دهید. تاب‌آوری خصلت بسیار مهمی است که برخورداری از آن می‌تواند بسیار کارآمد باشد. افراد با این خصوصیت در ویژگی‌های مختلف با یکدیگر اشتراک دارند. آن‌ها در اتفاقات مهم بسیار مسئولیت‌پذیر و متعهد هستند. این ویژگی اطرافیان آن‌ها را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. افراد تاب‌آور خیلی راحت در فعالیت‌های گوناگون درگیر می‌شوند و همچنین به این نکته باور دارند که توانایی تأثیرگذاری و کنترل رویدادها را دارند. آن‌ها انسان‌های چالش‌پذیری هستند و هنگام تغییرات بزرگ نیز معتقدند همچنان قادرند صبورانه و پرقدرت در راه رسیدن به اهدافشان، پیشرفت و رشد در زمینه دلخواه مسیر را ادامه دهند و از آن لذت ببرند. معجزه دوست‌داشتن خود در این افراد کاملاً نمایان است. 

هدفمند شدن

افرادی که خود را دوست دارند، معمولاً مؤلفه‌های مختلفی دارند. به طور مثال به توانایی و استعدادهای خود باور دارند، روی زندگی خودشان تمرکز دارند نه دیگران و همچنین احتیاجی به تعریف و تمجیدهای گاه‌وبی‌گاه ندارند. آن‌ها بهتر می‌توانند چالش ها و شرایط جدید را بپذیرند و با آن کنار بیایند. همه این موارد منجر به افزایش اعتماد به نفس آن‌ها می‌گردد. قطعاً هنگامی که اعتماد به نفس خوبی داشته باشید، اتفاقات مثبتی برای شما رخ می‌دهد و این انگیزه شما را تعیین هدف و تلاش برای رسیدن به آن افزایش می‌دهد. این افراد برای لحظه‌به‌لحظه زندگی خود برنامه دارند و روزمرگی‌هایشان را برای نزدیک‌شدن به خواسته‌هایشان بادقت بالایی انجام می‌دهند. 

روابط اجتماعی بهتر

زمانی که توانایی‌های خودمان را ببینیم و از نقاط ضعف و قوت خودمان آگاه باشیم، قادر به ایجاد روابط اجتماعی بهتری خواهیم بود. با این شرایط، چطور خودم را دوست داشته باشم؟ افرادی که خودشان را دوست دارند، معمولاً در برخورد با دیگران همدلانه رفتار می‌کنند. افرادی که خود را دوست دارند به دیگران کمک می‌کنند. البته این به معنای فراموش‌کردن خود و بله گفتن به همه خواسته‌های دیگران نیست. به طور مثال، اگر شما از موفقیت دیگران خوشحال شوید یا هنگام موفقیت خودتان از کسانی که سهمی در آن داشته‌اند قدردانی نمایید، قطعاً آن‌ها را تحت‌تأثیر  رفتار و منش خود قرار می‌دهید. به همین خاطر روابط اجتماعی شما به خوبی پیش می‌رود و حتی روزبه‌روز بهتر نیز می‌شود. 

موفقیت‌های بیشتر

تمام عواملی که تا کنون ذکر کردیم در کسب موفقیت تأثیرگذار هستند. شما با دوست‌داشتن خود عزت نفس بالاتری خواهید داشت؛ بنابراین به‌سلامت از چالش‌های مختلف عبور می‌کنید. قدرت صبر و تاب‌آوری شما باعث می‌شود مسئولانه عمل نمایید. هدفمندی شما را به‌سوی یک برنامه‌ریزی منظم و اجرای دقیق آن سوق می‌دهد. روابط اجتماعی بهتر و آشنایی با افراد مختلف نیز می‌تواند نکات جدیدی به شما بیاموزد. در نهایت همه این عوامل دست‌به‌دست هم می‌دهند و به عنوان یک محرک شما را به‌سوی موفقیت هل می‌دهند. به همین خاطر یادگیری این نکته که چگونه خود را دوست داشته باشیم بسیار اهمیت دارد.

نتیجه‌گیری

در مطلب امروز درباره این که چطور خودم را دوست داشته باشم صحبت کردیم. عشق به خود برای تمام جنبه‌های سلامت روان و رفاه شما حیاتی است. در حالی که این امر بسیار چالش‌برانگیز است، دوست‌داشتن واقعی خود باعث بهبود زندگی، کار و روابط شما با دیگران می‌شود. با تمرین می‌توانید نسبت به خودتان مهربان‌تر، دلسوزتر و محبت‌آمیزتر باشید. در این فرایند با خودتان ملایم و صبور باشید، زیرا تغییر عادات انتقادی نیاز به زمان دارد. شما می‌توانید برای یک سبک زندگی مثبت‌تر کار کنید. اگر درباره نکات گفته شده سؤالی دارید، لطفاً آن را به اشتراک بگذارید. 

سؤالات متداول روش‌های دوست داشتن خود

دوست‌داشتن خود چه معنایی دارد؟

دوست‌داشتن خود یعنی شما اشتباهات خود را بی‌چون‌وچرا قبول می‌کنید و سلامت روحی و جسمی خود را در اولویت قرار می‌دهید. شما برای برطرف‌کردن نیازهای خود، تلاش می‌کنید و به حرف‌های دیگران درباره خودتان اهمیتی نمی‌دهید. 

چرا لازم است انسان‌ها خودشان را دوست داشته باشند؟

دوست‌داشتن خودتان عزت نفس و اعتماد به نفس شما را چندبرابر می‌کند. چنین احساسی موجب بالارفتن میزان رضایت از زندگی و خشنودی می‌گردد. 

دوست‌داشتن خود چه فوایدی برای ما دارد؟

از مزایای دوست‌داشتن خود می‌توان به مواردی همچون، پذیرفتن اشتباهات، اهمیت قائل‌شدن برای سلامت جسم و روح و افزایش اعتماد به نفس اشاره کرد. 

مقالات مرتبط با این مقاله

انتخاب روانشناس و رویکرد
نمی‌دانید چه مشکلی دارید؟ و یا چه روانشناس و رویکردی مناسب شماست؟

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *