چطور در مقابل شوهرم اعتماد به نفس داشته باشم؟

چگونه در مقابل شوهرم اعتماد به نفس داشته باشم

تصویر متن نوشت افزایش اعتماد به نفس در مقابل شوهر

افزایش اعتماد به نفس در مقابل شوهر

غریزه زنان به این‌صورت است که یشتر توجه و تمرکز خود را به دیگران معطوف می‌کنند و کمتر به احوال و شرایط خود می‌پردازند. این موضوع در مورد اعتماد به نفس در مقابل شوهر هم وجود دارد و بیشتر بانوانی که از کمبود اعتماد به نفس رنج می‌برند، افرادی هستند که تمام تمرکز و توجه خود را معطوف بهبود شرایط و وضعیت اطرافیان می‌کنند. کمبود اعتماد به نفس در مقابل شوهر پیامد خوبی برای خانم‌ها ندارد؛ به خصوص در زندگی مشترک و در مقابله با همسر، کمبود و عدم برخورداری از اعتماد به نفس در مقابل شوهر کافی موجب می‌شود که فرد دائما خواسته‌های خود را نادیده گرفته و در نهایت به مشکلاتی مانند افسردگی یا انزوا دچار شود. 

بیشتر خانم‌هایی که با سوال چطور اعتماد به نفس مقابل شوهرم را افزایش دهم به گروه درمانی اعتماد به نفس ما شرکت می‌کنند، در ابتدا متوجه کمبود این ویژگی رفتاری نبوده‌اند و پس از بروز عواقب آن به فکر راه‌حل افتاده‌اند. بنابراین برای افزایش اعتماد به نفس در مقابل همسر ابتدا باید کمبود آن را تشخیص داد. اگر مردد هستید که در مقابل شوهر خود اعتماد به نفس دارید یا نه، باید نشانه‌های کمبود اعتماد به نفس در زندگی زناشویی را بررسی کنید، این نشانه‌ها عبارتند از: 

  • برای همه چیز و در هر شرایط عذرخواهی می‌کنید، حتی اگر شما مقصر نباشید.
  • در کوچک‌ترین امور مانند خرید کردن یا تماشای فیلم از شوهر خود اجازه می‌گیرید. 
  • تمام اختیارات زندگی از هزینه‌ها گرفته تا رفت و آمدها را به همسر خود واگذار کرده‌اید.
  • دائما علائق خود را نادیده می‌گیرید. 
  • بیش از سهم عادلانه در زندگی زناشویی مسئولیت می‌پذیرید. 

در صورتی که نشانه‌های بالا را در رفتار با همسر خود دارید، باید فورا به فکر راه‌حلی باشید و قبل از اینکه کمبود اعتماد به نفس رابطه شما را تحت تاثیر قرار دهد، برای افزایش آن اقدام کنید. ترفندهای زیر به شما کمک می‌کنند که اعتماد به نفس خود را در مقابل همسرتان افزایش دهید. 

ویژگی‌های مثبت خود را لیست کنید

شخصیت انسان‌ها تشکیل شده از ویژگی‌های مثبت و منفی است. توجه به ویژگی‌های مثبت باعث افزایش اعتماد به نفس در مقابل همسرتان می‌شود و بیش از اندازه پرداختن به ویژگی‌های منفی به مشکلاتی مانند اضطراب و افسردگی دامن می‌زند. برای افزایش اعتماد به نفس در مقابل همسر، لیستی از ویژگی‌های مثبت خود تهیه کنید و در طول روز بارها آن را مرور کنید. 

ظاهری آراسته داشته باشید

اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید که چطور اعتماد به نفس مقابل شوهرم را افزایش دهم، پیشنهاد می‌کنیم تغییری در ظاهر خود ایجاد کنید. تغییرات ظاهری هرچند کوچک به‌طور حیرت‌انگیزی اعتماد به نفس افراد را افزایش می‌دهند. 

ظاهری آراسته داشته باشید
ظاهر زیبا اعتماد به نفس درون شما را افزایش می‌دهد.

هر آنچه باعث می‌شود احساس زیبایی داشته باشید را انجام دهید و تاثیر شگفت‌انگیز آن در رفتار و رابطه خود را مشاهده کنید. در بیشتر خانم‌ها کمی کاهش وزن، تغییر رنگ مو، اجرای یک سبک آرایشی جدید و حتی خرید لباس‌های نو و آراستگی ظاهری باعث افزایش اعتماد به نفس در مقابل همسرتان میشود و حس خوددوستی بیشتر می‌شود. 

مستقل باشید

یکی دیگر از ترفرندهایی که به افزایش اعتماد به نفس مقابل شوهر منجر می‌شود، مستقل بودن است. چه در جنبه‌های مالی و چه در جنبه‌های عاطفی، عدم وابستگی می‌تواند باعث افزایش اعتماد به نفس شود. عدم استقلال مالی موجب می‌شود که برای رفع کوچک‌ترین نیازهای خود ناچار به درخواست از همسر باشید و این موضوع به مرور زمان اعتماد به نفس شما را کاهش می‌دهد.

نه گفتن را تمرین کنید

فداکاری برای زندگی مشترک امری دو طرفه است و گاهی نیاز است که افراد برای حفظ شخصیت خود، درخواست‌های طرف مقابل را نادیده گرفته یا در پاسخ به بعضی از آن‌ها، نه بگویند. این موضوع را تمرین کنید تا ناچار به پذیرش هر چیزی نباشید. قبول بعضی درخواست‌ها موجب از بین رفتن اعتماد به نفس می‌شود. 

از یک راهنما کمک بگیرید

کمک گرفتن از یک راهنما در امور روانشناختی اهمیت زیادی دارد. اگر از کمبود اعتماد به نفس در مقابل همسر خود رنج می‌برید، بهتر است به یک درمانگر مراجعه کنید تا با راهکارهای تخصصی و کارشناسانه با این مشکل مقابله کنید. براساس تجربه بیشتر شرکت‌کنندگان کارگاه‌های افزایش اعتماد به نفس ما، شرکت در کلاس‌های گروهی و تمرین با کمک کارشناس، تاثیر زیادی در افزایش اعتماد به نفس و خوددوستی آن‌ها داشته است. 

یک همسر با اعتماد به نفس کیست؟

بیشتر خانم‌ها صرفا به دنبال این موضوع هستند که چطور اعتماد به نفس مقابل شوهرم را افزایش دهم اما زمانی که از آن‌ها در مورد ویژگی‌های یک همسر با اعتماد به نفس سوال می‌شود، پاسخی برای آن ندارند. این موضوع به دلیل نبود تعریف مناسب برای اعتماد به نفس، به خصوص در روابط زناشویی است. 

بیشتر افراد اعتماد به نفس را با غرور اشتباه می‌گیرند، در حالی که یک همسر مغرور لزوما با اعتماد به نفس نیست. یک همسر با اعتماد به نفس، فردی است که ضمن لذت بردن از زندگی زناشویی و تلاش برای حفظ رابطه، به ارزش‌ها و خواسته‌های خود نیز اهمیت می‌دهد. 

برخی زنان به خصوص در جامعه سنتی ایران هنوز پیرو این دیدگاه هستند که برای همسر خوب یا مادر خوب بودن باید تمام وقت و انرژی خود را صرف اعضای خانواده کنند. این در حالی است که یک زن با اعتماد به نفس در عین حالی که با شور و هیجان، زندگی مشترک را مدیریت می‌کند، به خود عشق ورزیده و برای علائق و خواسته‌های خود نیز ارزش قائل است. زنان با اعتماد به نفس از بیان خواسته‌های معقول خود و دفاع از آن‌ها هراسی ندارند اما شرایط طرف مقابل برای برآورده‌سازی این خواسته‌ها را نیز در نظر می‌گیرند.

چرا خانم ها اعتماد به نفس خود را در مقابل شوهران خود از دست می دهند؟

سن شکل‌گیری اعتماد به نفس در افراد ۵ سالگی است و بسته به محیط زندگی این حس با افزایش سن تقویت شده یا کاهش پیدا می‌کند. در واقع همه افراد در ابتدا دارای این ویژگی شخصیتی هستند و به مرور زمان، براساس شرایط زندگی آن را از دست داده یا حفظ می‌کنند. ورود به زندگی زناشویی که مرحله‌ای جدید در زندگی است هم می‌تواند باعث تقویت و افزایش این حس شده یا اعتماد به نفس فرد را به طور کامل از بین ببرد. اعتماد به نفس مقابل شوهرمان معمولا زمانی از بین می‌رود که کمبودی نسبت به او احساس کنیم. 

چرا خانم ها عزت نفس خود را از دست می‌دهند؟
همسر خود را برتر از خود دانستن باعث کاهش اعتماد به نفس می‌شود.

این کمبود می‌تواند از نظر مالی باشد و به خاطر وابستگی به همسر برای مخارج، خریدهای شخصی و… فرد به مرور زمان اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهد. گاهی این کمبود ناشی از تفاوت در ظاهر زوجین است و در صورتی که مرد برتری ظاهری نسبت به زن داشته باشد، اعتماد به نفس در مقابل شوهر از بین می‌رود. تفاوت در جایگاه شغلی نیز می‌تواند عاملی برای از دست دادن اعتماد به نفس در مقابل شوهر باشد. انزوا، دنباله‌رو بودن و نداشتن خلاقیت برای پرداختن به امور شخصی، عدم ایجاد ارتباط با دنیای بیرون و… می‌توانند از دلایل کمبود و نابودی اعتماد به نفس در زنان باشند.

افزایش اعتماد به نفس در مقابل شوهر پولدار

راهکار افزایش اعتماد به نفس در مقابل همسرتان، خوددوستی است. زمانی که ما به شخصیت، ویژگی‌های رفتاری و توانایی‌های خود ایمان داشته و آن‌ها را ارزشمند بدانیم، به مرور اعتماد به نفسمان نیز افزایش پیدا می‌کند. در مقابل همسر پولدار و مردانی که به تنهایی تامین‌کننده مخارج زندگی هستند هم تمام این نکات حائز اهمیت است و فرد ابتدا باید به باور شخصی رسیده و سپس اعتماد به نفس خود را حفظ و تقویت کرده یا بازیابی کند. 

در واقع می‌توان گفت که برای داشتن اعتماد به نفس مقابل شوهر پولدار، فرد ابتدا باید روی خود سرمایه‌گذاری کند تا به شخصیت و انسان بهتری تبدیل شود. حس خوبی ناشی از این اتفاق باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود. از طرف دیگر همسر پولدار، لزوما یک همسر منفی نیست و در بسیاری از موارد پولدار بودن باعث حامی شدن مردان می‌شود. 

در نتیجه برای افزایش اعتماد به نفس مقابل شوهرمان، به خصوص زمانی که پولدار باشد، پس از بررسی ویژگی‌های مثبت خود باید ویژگی‌ها و خصوصیات مثبت همسرتان را نیز بررسی کنید و روی نکات و خاطرات خوب رابطه تمرکز داشته باشید. 

تصویر اینفوگرافی اثرات منفی کمبود اعتماد به نفس بر زندگی مشترک

اثرات منفی کمبود اعتماد به نفس بر زندگی مشترک

شاید تصور کنید که کمبود اعتماد به نفس در مقابل همسرتان صرفا باعث مشکلات و درگیری‌های شخصی می‌شود اما بد نیست بدانید که فقدان این ویژگی نه تنها روی رفتار و شخصیت شما بلکه در زندگی مشترک هم اثرگذار است. تاثیرات مخرب کمبود اعتماد به نفس در زندگی مشترک بسیار زیاد هستند و تقریبا در تمام جنبه‌های زندگی و رابطه خصوصی زناشویی مشخص خواهند بود. 

بیشتر مشاجره‌ها، بی‌اعتمادی به طرف مقابل، تنش‌های رابطه و… زمانی رخ می‌دهند که یکی از زوجین دچار کمبود اعتماد به نفس باشند. در ادامه چند اثر جدی کمبود اعتماد به نفس در زندگی زناشویی را بررسی خواهیم کرد.  

  • تمرکز بر نقاط ضعف: یکی از اثرات مخرب کمبود اعتماد به نفس زنان بر زندگی زناشویی، تاکید دائمی آن‌ها به نقاط ضعف خود، طرف مقابل و رابطه است که باعث نادیده گرفتن ویژگی‌های مثبت و محبت طرف مقابل می‌شود.
  • احساس ناامنی: زنانی که اعتماد به نفس کمی دارند، دائما احساس ناامنی می‌کنند. حس خیانت، طرد شدن و بی‌توجهی از جمله احساساتی هستند که در این شرایط به سراغ فرد آمده و رابطه را دچار اختلال می‌کنند.
  • دعوا و مشاجره‌های طولانی: کمبود اعتماد به نفس، بی‌اعتمادی به زندگی مشترک و…به مرور باعث دعوا و مشاجره‌های طولانی مدت می‌شود. 
  • از دست دادن جذابیت: از دست دادن اعتماد به نفس مقابل شوهرمان موجب می‌شود که به مرور زمان جذابیت خود را از دست بدهیم. در نتیجه این اتفاق رابطه به مرور زمان سردتر شده و مشکلات زیادی برای زوج به وجود می‌آید.

در کلاس‌های اعتماد به نفس لیست کامل‌تری از اثرات کمبود این حس بر زندگی مشترک را ارائه خواهیم کرد و مفصلا به بررسی راهکارها و تمریات تقویت آن می‌پردازیم. 

آنچه که از مقاله چگونه در مقابل شوهرم اعتماد به نفس داشته باشم آموختیم

کمبود اعتماد به نفس در زندگی مشترک و در مقابل شوهر یک عارضه جدی است و در صورتی که به موقع برای رفع و حل آن اقدام نشود، اثراتی مخرب بر زندگی زناشویی خواهد داشت. زنانی که اعتماد به نفس پایینی دارند شاید در ظاهر دلسوز باشند اما در واقع خود را فدای خانواده کرده و از خدماتی که برای خانواده انجام می‌دهند و… احساس رضایت ندارند. برای داشتن زندگی زناشویی شاد و آرام که در آن هر دو طرف به یک اندازه مسئولیت‌پذیر بوده و بار زندگی را به دوش بکشند، ابتدا باید اعتماد به نفس خود را تقویت کرد.

تقویت اعتماد به نفس چندان سخت نیست و با تکنیک‌ها و ترفندهایی که برای این کار وجود دارد، به راحتی می‌توان این حس را تقویت کرد. همچنین در این زمینه می‌توانید از کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی اساتید و متخصصان برتر مانند دکتر شیرین زاده استفاده کنید. در کارگاه‌های اعتماد به نفس ایشان مراجعه کننده در کمترین زمان به فردی با اعتماد به نفس تبدیل می‌شود.

مقالات مرتبط با این مقاله

انتخاب روانشناس و رویکرد
نمی‌دانید چه مشکلی دارید؟ و یا چه روانشناس و رویکردی مناسب شماست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *