ویژگی افراد خجالتی و کمرو چیست؟

تصویر ویژگی افراد خجالتی و کمرو چیست

افراد خجالتی و کمرو ارتباط برقرارکردن با دیگران برایشان کمی سخت است. در صورتی که چنین افرادی نتوانند مشکل خود را حل نمایند، قطعاً در روابط کاری و اجتماعی خود دچار مشکل می‌شوند. عدم صحبت در جمع یا کم صحبتی یکی از ویژگی های افراد خجالتی است. خجالتی بودن می‌تواند به ‌صورت ژنتیکی از پدر و مادر نیز انتقال یابد. کمرویی سبب می‌شود خجالتی‌ها در برخی شرایط نتوانند از حقوق خودشان دفاع کنند. آن‌ها به‌خاطر سکوت همیشگی که دارند ممکن است در جمع‌های شلوغ و پر سروصدا به چشم نیایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اختلال شخصیت دوری گزین لطفاً انتهای این مطلب را از دست ندهید. 

ویژگی های افراد خجالتی چیست؟

افراد خجالتی ویژگی های بسیار مختلفی دارند که مهم‌ترین آن محدودیت در ایجاد ارتباط محسوب می‌شود. این عدم ارتباط تمام جوانب زندگی آن‌ها را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. برای کنارگذاشتن خجالت باید در ابتدا با ویژگی‌هایی که کمرویی دارد آشنا شویم و سپس برای مقابله با آن اقدامات لازم را انجام دهیم.

تصویر اینفوگرافی ویژگی افراد خجالتی

برقراری ارتباط با انسان‌های ناشناخته برایشان دشوار است

افراد خجالتی نمی‌توانند با دیگران خیلی خوب ارتباط برقرار کنند به‌ویژه هنگامی که وارد محیطی ناآشنا می‌شوند. به طور مثال، ممکن است آن‌ها وارد جمع غریبه‌ها شوند، اما نتوانند چندان با آن‌ها صحبت کنند. در نگاه اول شاید دیگران فکر کنند این افراد به‌خاطر غرورشان با دیگران صحبت نمی‌کنند، اما واقعیت چیز دیگری است آن‌ها واقعاً از گرم‌گرفتن با دیگران یا سلام‌کردن به همه خجالت می‌کشند. حس خجالت با توجه به میزان خجالتی بودن افراد ممکن است دستخوش تغییر شود.

 حتی این افراد ممکن است در برخی شرایط برای روبه‌رونشدن با دیگران و برقراری ارتباط از موقعیت فرار کنند. دسته دیگر ممکن است به یک احوالپرسی بسیار کوتاه بسنده کنند و چندان خود را برای ادامه صحبت مشتاق نشان ندهند. به‌هرحال مهم این است در همه این تایپ‌ها افراد کمرو یکی از سخت‌ترین کارها که ارتباط با دیگران است را انجام می‌دهند. 

تا وقتی احساس راحتی کامل نکنند، صحبت نخواهند کرد یکی از ویژگی‌های افراد خجالتی

یکی از ویژگی های افراد خجالتی این است که در اغلب موقعیت‌ها هنگامی که خجالتی‌ها وارد جمع جدیدی می‌شوند، دوست ندارند با دیگران حرف بزنند، زیرا احساس راحتی نمی‌کنند. ممکن است پس از گذشت چند ساعت راحت‌تر بتوانند در جمع حرف بزنند. حتی احتمال دارد به‌قدری حرف بزنند که شما فکر کنید آن‌ها چه فرد برون‌گرا و خوش‌صحبتی هستند. آن‌ها تا زمانی که خودشان راحت نباشند، سخنی نمی‌گویند. گروهی از خجالتی‌ها احساسات واقعی خود را به عشق زندگی‌شان هم نمی‌گویند.

 آن‌ها نمی‌توانند در موقعیت‌های مختلف دوست‌داشتن خود را برای شریک زندگی‌شان به زبان بیاورند. این به معنای عدم علاقه به پارتنرشان نیست، آن‌ها با رفتارشان دوست‌داشتن خود را نشان می‌دهند و تنها مشکلشان این است که نمی‌توانند آن را بیان کنند. برخی از این افراد می‌ترسند با بیان احساسات خود ضایع یا رد شوند به همین خاطر سعی می‌کنند حرف‌هایشان را در قلبشان نگه دارند و چیزی بروز ندهند. ویژگی های رفتاری افراد کمرو ممکن است اطرافیانشان را آزرده‌خاطر سازد. 

از کسی متنفر نیستند، ولی شاید این‌طور نشان بدهند یکی از ویژگی‌های افراد خجالتی

کمرویی گاهی اوقات می‌تواند منجر به سو تفاهم اطرافیان شود، خصوصاً زمانی که ارتباطات جدیدی با افراد غریبه شکل می‌گیرد. افراد به دلیل عدم ارتباط عمیق یا برخورد خجالتی‌ها فکر می‌کنند که آن‌ها حس تنفر از برقراری رابطه دارند. مثلاً ممکن است شما خجالتی باشید و در جمع کوچکی که با دوستانتان دارید، چندان به حرف‌های آنان توجه نکنید یا با آن‌ها صحبت نکنید. چنین برخوردی این تصور را ایجاد می‌کند که شما از آن‌ها متنفرید. برطرف‌نشدن چنین سوءتفاهم‌هایی ممکن است رابطه شما را تیره‌وتار کند. انسان‌های کمرو و خجالتی در کمتر شرایطی نسبت به کسی تنفر بی‌دلیل دارند. موردی که از دیدگاه دیگران تنفر به نظر می‌آید، کمرویی و خجالتی بودن است که نمی‌گذارد رابطه خوب و عمیقی شکل دهید. این ویژگی های افراد خجالتی معمولاً منجر به ناراحتی اطرافیان می‌گردد. 

صحبت نمی‌کنند، زیاد توجه می‌کنند یکی از ویژگی‌های افراد خجالتی

افراد با فن بیان بالا با متدهای برقراری ارتباط با دیگران خیلی خوب آشنا هستند. زمانی که دیگران در حال صحبت هستند، این افراد با سؤال پرسیدن، صحبت‌کردن طرف مقابل را متقاعد می‌سازند که به حرف‌هایش گوش می‌کنند. حال کسانی که کمرو هستند، نسبت به طرح سؤال یا واکنش‌دادن به صحبت‌ها احساس خجالت می‌کنند. این ویژگی افراد خجالتی ممکن است دیگران را به این فکر فرو ببرد که نسبت به صحبت‌های آنان توجهی ندارید یا اهمیتی به آن‌ها نمی‌دهید. این در حالی است که شما قادر به ابراز احساسات یا صحبت‌های خود در این خصوص نیستید. 

عدم صحبت‌کردن افراد خجالتی در جمع از آن‌ها شنونده‌های خوبی می‌سازد. آن‌ها احساسات لازم، مباحث، کلمات و… را با دقت می‌شوند و به آن‌ها فکر می‌کنند؛ اما نمی‌توانند آنان را بیان نمایند. حتی شاید کمروها موضوع را بهتر از کسانی که مرتب در جمع صحبت می‌کنند، متوجه شوند. این را می‌توانید با سؤال‌کردن از آن‌ها بفهمید. خجالتی‌ها این بستر را برای سایر افراد فراهم می‌سازند تا خود را در کانون توجه دیگران قرار دهند و مهارت‌های خود را ابراز نمایند. 

ممکن است خجالتی‌ها در برخی مهارت‌ها و کارها از کسانی که در جمع بدون ترس و خجالت آن را نشان می‌دهند، بهتر باشد؛ اما به دلیل عدم ابراز آن کسی به مهارتشان پی نمی‌برد. شرکت در گروه درمانی عزت نفس در تهران یکی از بهترین گزینه‌های درمانی برای چنین افرادی به شمار می‌رود. در این دوره‌ها مربیان با متدهای به‌روز و استراتژی‌های منحصربه‌فرد به شما آموزش می‌دهند که چطور در شرایط مختلف کمرویی را کنار بگذارید و قاطعانه خواسته‌ها و سخنان خود را بیان نمایید. 

علاقه‌ای به قاطی شدن با جمع ندارند یکی از ویژگی‌های افراد خجالتی

یکی دیگر از ویژگی های افراد خجالتی این است که نمی‌توانند با دیگران گرم بگیرند. در اغلب شرایط و در جمع‌ها یا مهمانی‌هایی که چند نفر افراد جدید حضور دارند، خجالتی‌ها دوست دارند در گوشه‌ای بنشینند و تا جایی که امکان دارند از بقیه فرار کنند و در معرض دید نباشند. البته ممکن است آن‌ها با چند نفر از افراد حاضر نیز رابطه برقرار نمایند و با آن‌ها قاتى شوند. کسانی که افراد کمرو با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنند، نزد آن‌ها انسان‌های بسیار خاصی هستند که در کنار آن احساس راحتی دارند. 

از بودن در یک موقعیت اجتماعی ترس دارند یکی از ویژگی‌های افراد خجالتی

یکی از بزرگ‌ترین ترس‌هایی که افراد خجالتی دارند، این است که در یک گروه یا جمع کانون توجه دیگران قرار گیرند. آن‌ها مدام در ذهنشان سناریوهای مختلفی می‌چینند و تصور این که تعداد افراد زیادی قرار است به آن‌ها توجه کنند استرس آن‌ها را افزایش می‌دهد. چنین افرادی اگر در جمع عوامل مختلفی مانند صدای بلند یا چیزهای دیگر منجر شود دیگران چند لحظه به آن‌ها توجه کنند، بسیار دستپاچه می‌شوند و عرق می‌کنند. به طور خلاصه کمروها به هر دری می‌زنند که دیگران به آن‌ها نگاه نکنند.  

ترس و نگرانی بی‌مورد و غیرقابل‌توجیه دارند یکی از ویژگی‌های افراد خجالتی

افراد خجالتی در برخی از شرایطی که برای آن‌ها پیش میاید، ترس‌ها و نگرانی‌های گوناگونی دارند. چنانچه آن‌ها علت نگرانی‌های خود را بگویند ممکن است توسط دیگران قضاوت شوند یا مورد تمسخر قرار گیرند. مثلاً ممکن است در با یکی از دوستانتان بحث کرده باشید. حال موقعیتی پیش‌آمده که قرار است با دوستانتان دور هم جمع شوید. 

شما استرس دارید که مبادا دوستتان که با او بحث کرده‌اید و رابطه خوبی ندارید به جمع اضافه شود و شما را در مقابل دیگران مسخره نماید. نگرانی بی‌مورد از مهم‌ترین ویژگی های افراد خجالتی است. در واقعیت اما ممکن است احتمال بسیار پایینی برای آمدن این فرد وجود داشته باشد. معمولاً افراد کمرو و خجالتی در شرایط مختلف اجتماعی درباره چنین مسائلی استرس دارند. 

شدت ترس و خجالتشان نسبت به دیگران بیشتر است

 شاید در حالت عادی همه افراد از اینکه به صورت کاملاً ناگهانی موردتوجه دیگران قرار گیرند دچار استرس و اضطراب شوند. افراد کمرو در چنین موقعیت‌هایی ترس و نگرانی بسیار بیشتری دارند و این مورد نشان می‌دهد آن‌ها مشکل دارند و باید برای رفع آن اقدام نمایند. چنانچه هنوز هم درباره خجالتی بودن یا نبودن خود اطمینان ندارید، استرسی که در چنین موقعیت‌هایی تجربه می‌کنید را با اضطراب سایر افراد قیاس نمایید. معمولاً افراد کمرو اختلال اضطراب اجتماعی دارند و به همین خاطر شرایطشان با دیگران فرق می‌کند. 

در شرایط نامناسب علائم فیزیکی را تجربه می‌کنند

چنانچه افراد دچار اختلال اضطراب اجتماعی باشند یا کمرویی آن‌ها شدت زیادی داشته باشد در برخی از موقعیت‌ها ممکن است دچار برخی مشکلات فیزیکی شوند. افرادی که بسیار خجالتی هستند ممکن است هنگام قرارگرفتن در موقعیت‌های بد و نامناسب به تنگی نفس، حالت تهوع، سرگیجه و یا تعریق شدید دچار شوند. خصوصاً زمانی که مجبور هستند در یک جلسه برای تعدادی بیشتری سخنرانی کنند. افراد پر استرس و خجالتی می‌توانند دچار حملات پانیک نیز شوند. 

از بیان نظراتشان اجتناب می کنند یکی از ویژگی‌های افراد خجالتی

شاید تاکنون پیش‌آمده باشد که در جمع‌های دوستانه یا بین آشنایان خود با صحبتی که آن‌ها مطرح می‌کنند، مخالف باشید، اما نتوانید آن را بیان نمایید. به طور مثال، قرار است با دوستان خود به گردش یک‌روزه بروید؛ اما از مقصد موردنظر خوشتان نمی‌آید. در این شرایط مخالفت خود را به آن‌ها اعلام نمی‌کنید. از سایر نشانه ‌های افراد خجالتی می‌توان به شک و شبهه‌ای اشاره نمود که نسبت به دیدگاه‌های خود دارند. 

از دیگر ویژگی های افراد خجالتی این است که نه‌تنها در زمان مورد زورگویی قرارگرفتن حرفشان را نمی‌زنند، هنگامی که در بین دوستان موضوع برای صحبت‌کردن مطرح می‌گردد نیز همچنان ساکت می‌مانند، حتی اگر اطلاعات بسیار گسترده‌ای در این مورد داشته باشند. این خصلت افراد کمرو تنها به جمع‌های شلوغ ختم نمی‌شود. آن‌ها در گفت‌وگوهای دونفره نیز مرتب در برابر ابراز عقیده و نظرشان مقاومت می‌کنند و ترجیح می‌دهند آن‌ها را بیان نکنند. اگر چنین افرادی را به بدترین مکان‌ها هم ببرید و از آن‌ها بخواهید نظرشان را درباره شرایط موجود بگویند، باز هم نمی‌گویند که آنجا را دوست ندارند. افراد کمرو به دلیل این که نمی‌خواهند مورد انتقاد، سرزنش یا توجه قرار گیرند، نظرات و تمایلات خود را مخفی می‌کنند. 

تصویر در مقابل زورگویی سکوت می‌کنند، یکی از ویژگی افراد خجالتی

 در مقابل زورگویی‌ها سکوت می‌کنند

افراد خجالتی چون نمی‌توانند از خودشان دفاع کنند، مرتب مورد زورگویی دیگران نیز واقع می‌شوند. در چنین مواردی نیز باز ترجیح می‌دهند سکوت کنند. آن‌ها دلایل مختلفی برای این کارشان می‌آورند، به طور مثال می‌گویند نمی‌خواهم دهان‌به‌دهان طرف بگذارم یا اینکه دوست ندارم دیگران از من برنجند. پاسخ آن‌ها برای سکوت چنین است. متأسفانه این کوتاه‌آمدن‌ها در برابر افراد زورگو منجر می‌شود چنین رفتارهای بدی در جامعه روزبه‌روز گسترش پیدا نماید. باید بدانیم که راه مقابله با زورگوها به‌هیچ‌عنوان سکوت نیست.

خودخوری ذهنی دارند

گاهی اوقات شما هنگام بروز مشکلات مختلف دوستانه و خانوادگی ممکن است نظر واقعی خود را بیان نکنید یا اینکه در مقابل توهین‌ها و حرف‌های زور سایرین سکوت را ترجیح بدهید. در ابتدا هنگامی که با چنین مواردی رو در رو می‌شوید مغز شما فرمان می‌دهد که کاری انجام ندهید و منفعلانه رفتار نمایید، اما هنگامی که از آن شرایط خارج می‌شوید، ناراحتی‌های نمایان می‌شود و تازه یادتان می‌آید که چه‌حرف‌هایی باید به ‌طرف مقابل می‌زدید. در چنین مرحله‌ای یکی از ویژگی های افراد خجالتی این است که در ذهنشان به خودشان، خانواده و دیگران توهین می‌کنند. چنین نشخوارهای ذهنی از دیگر ویژگی های افراد کمرو است. چنین تأثیراتی بر شخصیت و سلامتی افراد تأثیر منفی می‌گذارد. 

در تصمیم‌گیری به مشکل می‌خورند یکی از ویژگی‌های افراد خجالتی

خجالتی‌ها معمولاً دچار کمبود اعتماد به نفس هستند. این عامل منجر می‌گردد به طور دائمی درباره نظراتی که دیگران راجع به آن‌ها می‌دهند ابراز نگرانی نمایند. بدین ترتیب در اغلب شرایط که به تصمیم‌گیری نیاز است دچار مشکل می‌گردند، زیرا مرتب به عواقب تصمیمی که قرار است بگیرند و طرز فکری که دیگران درباره آن‌ها دارند، فکر می‌کنند و استرس دارند. به همین خاطر هنگام تصمیم‌گیری از بقیه درخواست کمک می‌کنند و یا تصمیم‌های مهم خود را به دیگران می‌سپارند. 

حاضرند خودشان را فدا کنند

در فرهنگ ایرانی‌ها فداکاری را به عنوان یکی از بهترین صفات انسانی می‌شناسند. البته فداکاری برای تعداد زیادی از افراد مانند کسانی که در جنگ شهید شدند بسیار ارزشمند است. فداکاری‌ای که درست نیست و نباید آن را انجام داد، فداکاری دائمی برای دوستان است. این همان ظلمی است که خجالتی‌ها در حق خودشان می‌کنند. آن‌ها به این شیوه عادت کرده‌اند که همیشه دیگران را در اولویت قرار دهند و زمان خود را در اختیار سایر افراد قرار دهند. خجالتی‌ها با انجام چنین کارهایی احساس خوبی نسبت به خودشان پیدا می‌کنند.

 به طور مثال، افراد کمرو در اشتباهی که دوستشان یا یکی از آشنایان مرتکب شده است خود را سهیم کرده و تقصیرها را گردن خودشان می‌اندازند. چنانچه از چنین صفاتی برخوردار هستید و فکر می‌کنید رفتارتان کاملاً درست است، سخت در اشتباهید. شما باید به‌سرعت برای درمان خود اقدام نمایید. ویژگی های افراد خجالتی منجر به آزار خودشان نیز می‌گردد. اگر همیشه حقتان را به اعضای خانواده و دوستان خود می‌دهید، یک جای کارتان می‌لنگد و ممکن است علاوه بر خجالتی بودن، کمبود عزت نفس نیز داشته باشید. 

حاضر به قبول مسئولیت نیستید

یکی از نشانه های کمرویی در خود این است که از پذیرش مسئولیت‌هایی که دیگران به شما واگذار می‌کنند، ترس دارید. به طور مثال، فرض کنید یکی از دوستان نزدیک شما می‌خواهند برای چند روز به سفر برود به همین خاطر درخواست می‌کند در این چند روز از خانه‌اش مراقبت کنید. شما یا این مسئولیت را نمی‌پذیرید و یا در صورت ‌پذیرفتن، مرتب در ذهنتان مرور می‌کنید که قادر به انجام صحیح این مسئولیت نیستید. 

نه گفتن بلد نیستند یکی از ویژگی‌های افراد خجالتی

یکی از متداول‌ترین نشانه های افراد خجالتی، این است که نمی‌توانند به دیگران نه بگویند. چنانچه نمی‌توانید به درخواست‌هایی که به صورت دائم از شما می‌شود، نه بگویید یا علاقه‌ای به پذیرش آن‌ها ندارید؛ اما همه چیز را قبول می‌کنید، رفتار شما اشکال دارد. کسانی که از کمرویی رنج می‌برند نمی‌توانند به دیگران نه بگویند. آن‌ها حتی حاضرند خودشان اذیت شوند و سخت‌ترین شرایط را داشته باشند؛ اما دست رد به سینه دیگران نزنند. 

به حق خودشان احترام نمی‌گذارند

از دیگر ویژگی های افراد کمرو می‌توان به استفاده مداوم از کلمه بی‌خیال در طول روز اشاره کرد. زمانی که فردی از آدم‌های خجالتی در صف نانوایی یا پمپ‌بنزین جلو می‌زند، آن‌ها نمی‌توانند از حق خود دفاع کنند. یا مثلاً در شرایط دیگر، ممکن است فردی شروع به توهین یا تمسخر آن‌ها نماید، در چنین حالتی نیز پاسخ آن‌ها سکوت است. 

از دیگر ویژگی های افراد خجالتی این است که فکر می‌کنند راه گذر از چنین موقعیت‌هایی بی‌خیالی و گذشت است. در این صورت از آن‌ها به عنوان یک فرد بخشنده و باگذشت یاد می‌شود، غافل از این که چنین رفتاری توسط هیچ یک از مباحث روان‌شناسی تأیید نمی‌شود. زیرا فرد با این کار در ابتدا به خودش احترام نگذاشته و حق خود را از دیگران نگرفته است. تکرار چنین رفتاری در نهاد منجر به ازبین‌رفتن اعتماد به نفس افراد می‌گردد. در گام بعدی نیز این گذشت‌های بی‌دلیل، زورگویی در جامعه رواج پیدا می‌کند و منجر به افزایش جرئت افراد زورگو برای تکرار رفتارشان می‌شود. 

از شروع کار می‌ترسند و کمال‌گرا هستند

تنها ترس افراد خجالتی آغاز یک گفت‌وگوی ساده نیست، بلکه آن‌ها از راه‌اندازی یک کسب‌وکار نوپا نیز هراس دارند. قسمتی از ترس آن‌ها به طرز فکرهایی همچون این که مبادا پس از آغاز کارشان توسط دیگران نقد شوند. آن‌ها بیش از هر چیزی از شکست‌خوردن ترس دارند. به همین خاطر همیشه نسبت به شروع یک کار جدید نگران هستند؛ زیرا فکر می‌کنند در صورت عملکرد ضعیف‌تر یا شکست در این راه دیگران آن‌ها را سرزنش می‌کنند. این طرز فکر در نهایت منجر به کمال‌گرایی آن‌ها می‌گردد. 

از قانون درخواست استفاده نمی‌کنند

افراد کمرو بیشتر دوست دارند از کمک دیگران در کارها بهره ببرند، اما هنگامی که مشکلی برای آن پیش می‌آید، چنین درخواستی از دیگران نمی‌کنند. آن‌ها برای این رفتارشان دلایل گوناگونی می‌آورند. به طور مثال، می‌گویند، نمی‌خواهند زیر بار منت دیگران باشند. دسته دیگر می‌ترسند اگر از بقیه کمک بخواهند، افراد درباره آن‌ها فکرهای بدی نمایند یا آن‌ها را فرد خودخواهی ببینند. این در حالی است که با کمک‌گرفتن از دیگران زمینه رشد هر چه‌بهتر ما فراهم می‌گردد و به موفقیت‌های بیشتری خواهیم رسید. این ویژگی های افراد خجالتی مسیر پیشرفت آن‌ها را کند می‌سازد. 

برای جلوگیری از قضاوت شدن محتاط عمل می کنند

قضاوت دیگران برای برخی از افراد یک کار کاملاً عادی محسوب می‌شود و از نظر آن‌ها انجام آن هیچ اشکالی ندارد. افراد کمرو نیز نمی‌توانند از تیغ نگاه آن‌ها فرار کنند. آن‌ها هر فرصتی را غنیمت می‌شمارند تا خجالتی‌ها را قضاوت کرده و برای رفتارهای آنان نسخه بپیچند. به همین خاطر است که افراد خجالتی سعی دارند بااحتیاط کامل رفتار کنند تا مورد قضاوت قرار نگیرند. هر فردی خصوصیات اخلاقی خاص خود را دارد. به همین خاطر در بدترین شرایط نیز نباید توسط دیگران قضاوت شود. استفاده از روش‌های اصولی برای برطرف نمودن آن‌ها بهترین راه‌حل است. 

تصویر متن نوشت ویژگی افراد خجالتی و کمرو

نتیجه‌گیری

در مقاله امروز سعی کردیم در مورد افراد خجالتی و کمرو همچنین کاراکتری که دارند صحبت نماییم. این افراد از دور شاید مغرور یا بی‌ملاحظه به نظر برسند؛ اما متأسفانه حس درونی آن‌ها اجازه نمی‌دهد با دیگران رابطه عمیقی تشکیل دهند. چنین خصلتی می‌تواند زندگی شما را به‌کلی مختل سازد. در جامعه امروز خجالت و کمرویی معنایی ندارد؛ زیرا اگر در برابر دیگران چنین بی‌دفاع باشید، ممکن است نتوانید به چیزهایی که استحقاق آن را دارید، دست پیدا کنید.

 افرادی که بیش از حد خجالتی هستند، ممکن است در موقعیت‌های گوناگون حقشان ضایع شود. چنانچه کمرو و خجالتی هستید می‌توانید با روش‌های مختلف کم‌کم مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود ببخشید. اگر در مورد مبحث امروز سؤالی دارید، لطفاً آن را با ما در میان بگذارید. 

سؤالات متداول ویژگی افراد خجالتی و کمرو

آیا اختلال اجتماع گریزی از ویژگی های همه افراد کم رو و خجالتی است؟

اغلب افراد خجالتی از حضور در جمع‌های مختلف می‌ترسند و این کار مقداری استرس را به آن‌ها وارد می‌کند. اما این بدان معنا نیست که همه آن‌ها به اخلال جمع گریزی مبتلا هستند، درجات افراد خجالتی با هم فرق دارد، شاید برخی از آن‌ها از این موقعیت بترسند؛ اما آن را انجام می‌دهند. 

نشانه‌های کمرویی در موقعیت‌های دلهره‌آور چیست؟

افرادی که در موقعیت‌های مختلف حس خجالت دارند ممکن است ترس خود را با نشانه‌هایی همچون سرگیجه، تعریق، حالت تهوع و یا در موارد بسیار نادر حملات پانیک نشان دهند. البته این نشانه‌ها در همه افراد رایج نیست. 

اقدام‌نکردن‌های به‌موقع و فرصت‌سوزی را نیز می‌توان جزو ویژگی‌های افراد کمرو در نظر گرفت؟

بله. از آن جایی که برخی از آن‌ها کمال‌گرا هستند ممکن است موقعیت‌های خوب زندگی‌شان را به‌خاطر تعلل از دست بدهند. 

مقالات مرتبط با این مقاله

انتخاب روانشناس و رویکرد
نمی‌دانید چه مشکلی دارید؟ و یا چه روانشناس و رویکردی مناسب شماست؟

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *